spot_imgspot_img
spot_img

Hangolódjunk az ünnepekre SlowXmas programokkal

-

Article Top Ad (AdSense)

Ha te is azon szerencsések közé tartozol, aki mostanra már egészen vagy majdnem végeztél a karácsonyi ajándékok beszerzésével, eljött az ideje, hogy egy kicsit lazíts és ellátogass olyan programokra, ahol megtanulhatod, mi mindenbe lehetséges becsomagolni az ajándékokat, vagy akár magad is készíthetsz egyedi ajándékokat. Hétvégén végig jártuk a Bartók Boulevard SlowXmas programjait. Te melyiket próbálnád ki?

Csomagolás workshop zero-waste módra

Csomagolhatunk akár régi kottákba (Fotó: a szerző saját képe)

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a környezetünk védelme. A karácsonyi időszakban szinte mindenki különleges csomagolóanyagot keres, hogy az ajándék méltó öltözetet kapjon az ünnepekre. De feltétlenül szükséges drága csomagolópapírt vennünk? Természetesen vannak alternatív megoldások. Tudtad, hogy régi szórólapok is kiváló csomagolóanyagok lehetnek? És a tavaly karácsonyra kapott üveg bor parafa dugója? Vagy a legutóbbi GLS futár hozta doboz kartonja? Ha kedvet kaptál hozzá, hogy idén valami egészen egyedi, mégis környezetkímélő csomagolású ajándékkal lepd meg szeretteidet, akkor érdemes ellátogatni hétvégenként a Bor és Kézműves Műhely Galéria helyszínére.

Régi idők karácsonyát idéző plüssmackók

Pihe-puha mackó készül (Fotó: a szerző saját képe)

Biztosan sokan emlékeznek még, milyen hihetetlen élményt adott gyerekként egy plüssmackót kapni. Bár a plüssállatok sosem tartoztak a pénztárcakímélő ajándékok közé, mégis sokkal jobb barátai lettek a gyerekeknek, mint a babák. Miért ne készíthetnénk idén mi magunk is saját mackót? Varró Szilvia bábkészítő és az Emlékmackó alapítója idén is csatlakozott a SlowXmas programsorozathoz, hogy segítsen nekünk karácsonyi mackó-angyalkát készíteni. Pihe-puha fehér kis plüssmackót elkészíteni nem bonyolult, ám nem árt, ha van egy kis tapasztalunk a tű és a cérna használatában. Ha nem idegen tőled a varrás adta kikapcsolódás, akkor a plüssmackó készítő workshop pont neked való! Itt valóban szívvel-lélekkel készülnek a bársonyosan puha karácsonyi mackók.

Nyomtassunk egyedi karácsonyi képeslapot!

Egyedi mintájú karácsonyi vászontáska (fotó: a szerző saját képe)

Az írószer boltban már csaknem egy hónapja megjelentek a szebbnél-szebb karácsonyi üdvözlőlapok, ajándékkísérők. Bár a kivitelezés valóban gyönyörű, mégis a tucatgyártás miatt elképzelhető, hogy a megajándékozott többektől is ugyanazt kapja. Erre ad megoldást Oltyán Rebeka saját készítésű vászon táska – és karácsonyi üdvözlőlap készítő workshopja. Szombaton, vásárlás után, ha megkívánunk egy finom kávét, nincs más dolgunk, mint betérni a Lágymányosi utcában található 7:55 Coffee Shop speciality kávézóba. Rebeka egyedi szilikon formák segítségével varázsol különleges karácsonyi mintákat textilre vagy épp újrahasznosított papírra. A program kiváló kikapcsolódást nyújt gyerekek részére is, akik könnyen el tudják sajátítani a mintanyomás technikáját. Van ennél üdítőbb lazítás a karácsonyi előtti hajrában?

Karácsonyi pop-up vásár

Fotó: KORNÉL hivatalos Fb oldala

Ha úgy érzed, mégis kimaradt valami az ajándékok közül, irány a pop-up vásár, ahol kizárólag ebben az időszakban találhatsz egyedi kézműves magyar termékeket. A Kosztolányi Dezső térnél található KORNÉL Galléria számos hazai kézműves alkotó munkájának biztosít helyet. Szolnoki Ágnes különleges printjei, képei és ajándékkísérői biztos nem jönnek szembe a plázák üzleteinek kirakataiban. Ha idén magyar tervezők designer termékeit szeretnéd a fa alá tenni, ne habozz benézni a legklasszabb budai pop-up vásárra.

Kedvet kaptál a programokhoz? Látogass el a SlowXmas oldalára, ahol könnyedén kiválaszthatod az adventi naptárukból, melyik nap, milyen programra mennél szívesen.

 Karácsonyi vásárlás stressz és tömeg nélkül – Mutatjuk, hogyan csináld!

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!