Hamarosan Magyarországon is kapható otthoni COVID-gyorsteszt!

-

A teszt az ujjbegyből vett vérből mutatja ki, hogy az illető átesett-e a koronavíruson, illetve, hogy oltás után kialakult-e a védettség.

Az első, otthon is használható gyorsteszt a szervezet vírusra adott válaszreakcióját mutatja ki, ezért a kezdődő fertőzést nem jelzi – írja a portfolio.hu a terméket gyártó cég közleménye alapján.

A gyorsteszt főleg a “csendes” fertőzések esetében bizonyulhat hasznosnak, vagyis azokban az esetekben, amikor az illető maga sem tud róla, hogy átesett a fertőzésen. Ez előfordulhat azért, mert nem mutatott tüneteket, vagy mert azokat más betegségnek tulajdonították.

Koronavírus oltás MTI/Rosta Tibor
MTI/Rosta Tibor

A svájci Biosynex gyártja az immunokromatográfiás gyorstesztet, ami a SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek jelenlétét képes kimutatni egy csepp ujjbegyvérből. A gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben kapható gyorsteszt egy vizsgálat elvégzésére alkalmas. A csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe cseppenteni.

Az eredményre mindössze tíz percet kell várni és a gyártó állítása szerint a pontossága megközelíti a 100 százalékot.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni.

(via portfolio.hu)

További cikkek ebben a témában:

Mi az, amit tudunk az új koronavírus variánsokról?

Minden amit a Magyarországon jelenleg használt koronavírus oltásokról tudni érdemes

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!