spot_imgspot_img
spot_img

Halloween – a borzongás italai

-

Article Top Ad (AdSense)

Halloween éjszakáján minden az ijesztő dolgokról szól, amit valójában vicces köntösbe csomagolva élünk meg. A jelmezek, a díszítések mind arra hivatottak, hogy borzongós környezetet hozzunk létre. Ebbe beletartoznak az ételek és az italok is, hiszen a rettegés hangulatának fokozásához ezek is elengedhetetlen kellékek. 

Fotó: Pixabay

Halloween

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ünnep október 31. éjszakáján, a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este. Leginkább angolszász országokban tartották az ünnepet, de  Amerikában lett szokás. Persze ahogy minden, ez is szép lassan elterjedt a világban, és a maga jelkép rendszerével egy sikeres ünneppé vált. Jellemzően a töklámpással indul minden, de a rémisztő öltözetek, és a különleges gasztronómiai felhozatal is részévé vált. Valójában ez az „ünnep” is folyamatosan megújul és egyre több külsőségben nyilvánul meg. Jellemzővé vált a Halloween italok szürcsölgetése, a sütemények majszolása, és egyre több helyen tartanak ezekre felépített Halloween- partikat. Minden jó buli alapja a gasztronómiai élmény, illetve a jó társaság, de mindennek alapját a kiváló italok adhatják meg.

Fotó: Flickr

A halloween party alapkellékei

Ha tényleg igazán emlékezetessé szeretné valaki alakítani a Halloween buliját, akkor muszáj neki beszerezni a legalapvetőbb kellékeket. Ezek közé tartoznak a maszkok, és a jelmezek, de semmit nem érnek az megfelelően előkészített hangulat nélkül. A fények játéka, a díszek, és a megannyi rémisztő tárgy mellé, bizony nem árt a hangulatnak megfelelő ételeket és italokat is prezentálni. Valójában csak a kreativitáson múlik a dolog, hiszen jellemzően a fekete, és a vörös színeknek kell dominálni mindenben. Arra azért ügyelni kell, hogy mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára is készítsük el a hangulathoz megfelelő italválasztékot.

Van mikor egy teljesen hétköznapi italnak adunk valami rémesen rémisztő nevet, de kétségtelenül a legnagyobb sikert az egyedi kreációk által érhetjük el. Itt is ketté kell választani az alkoholos, és az alkoholmentes italokat, figyelembe véve azt, kinek is készítjük.

Fotó: Flickr

Forró csoki

Az alkoholmentesek között a legtermészetesebb a forró csokoládé, mely nagyrészt tejből, és kakaóporból készült ital, melyet hidegen és melegen is fogyaszthatunk. Óriási előnye, hogy mindenki szereti és egy bögre forró csokoládé csodát művelhet kedélyállapotunkkal, mivel boldogsághormonokat termel.  Egyszerűen elkészíthető, viszont annál több variációban ízesíthető. A felmelegített tejhez adjunk hozzá  apróra tört csokoládét, és kicsit melegítsük. Ez után turmixolva habosítsuk. Ezzel a módszerrel sokkal krémesebb lesz. Ez után többféleképpen ízesíthetjük. Fahéjjal, vaníliával, chilivel, gyömbérrel, szórhatunk a tetejére magvakat, és tejszínhabbal tálalhatjuk. A felnőttek részére belefér némi alkoholos változat is, leginkább a rum, whisky áll jól neki.

Fotó: Pixabay

Igazi halloween ital a tökös finomság

A tök amúgy is szezonális, így a sütőtök sem maradhat el. Süssük, turmixoljuk, öntsünk hozzá sárgabarack levet, almalevet. Egy kis vaníliás cukor, és pici citromlé sem árt neki. Az egészet tálba szolgáljuk fel, hogy mindenki kedvére meríthessen belőle. Ha még inkább hangulatba szeretnénk hozni az italunkat, kedvünkre dobjunk bele gumicukrot.

Fotó: Flickr

Halloween punch kicsiknek, nagyoknak

Mindig sikert arathatunk a punch-csal. Bármilyen receptet használhatunk, persze a legjobb, ha friss szezonális gyümölcsöket adunk hozzá. Fehér áfonya, alma, banán, gyömbér, körte, narancs, grapefruit, birsalma, citrom -tökéletes megoldás. Ezek mellé persze nyugodtan tehetünk bármilyen befőttet is. Hogy intenzív ízeket kapjunk, jó megoldás lehet a gyümölcsök egy részét turmixolni. Ez után jöhetnek bele a gyümölcslevek! Ha szeretnénk baljós hangulattal felruházni a puncsunkat, akkor mindnenképp vörös italokat használjunk.

A punchok számtalan variációja szóba jöhet, viszont itt is figyelembe kell venni kinek készül. Ha a gyerekek részére, akkor érdemes itt is cukorkát, gumicukrot beledobni, sőt még egy kis zselatint is tehetünk hozzá.

Ha felnőttek számára készítjük, akkor jöhet bele természetesen fehér, és vörösbor, rum, vodka, triple sec, tatratea, és még sok egyéb kedélynövelő, de figyeljünk a mértékletességre.

Fotó: Flickr

Ha nincs türelem, gyors megoldás lehet

Amennyiben szűkén vagyunk az időnek, pedig szeretnénk készíteni halloween-i italt, a legjobb, ha körbenézünk a boltok polcain. Főleg ebben az időszakban megnő a kész koktélok felhozatala. A legegyszerűbb megoldás a vörösbor, a gyümölcsös pálinkák. A különféle italok között most ne csak ízlésünk szerint válogassunk, hanem figyelembe kell venni azt, hogy mindenképp vörös legyen, hogy a vért szimbolizálja. Sokat segíthet a megfelelő pohár, szívószál kiválasztása is. Ha a poharunk felső szélét pedig tojásfehérjébe mártjuk, majd cukorba, remek díszítést kapunk rá!

 

Tökéletes halloween-i vendégváró receptek

Parádés töklámpás ötletek – igazi művészetté vált a halloweeni tökfaragás

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!