spot_imgspot_img
spot_img

Gyors és mennyei édesség-variációk tavaszi vendégváráshoz

-

Article Top Ad (AdSense)

Összedobtad a vasárnapi ebédet és nem maradt idő a desszertre a vendégek érkezése előtt? Csemegézz a mennyei de villámgyors édesség-variációk közül, mindenki odalesz a végeredményért!

Mikrós banánpuding

Ez a banános puding az egész család kedvence lesz, és mindössze 20 percet vesz igénybe az elkészítése. Tipp: mentsük meg a túlérett banánokat ehhez a recepthez. Fagyasszuk le egészben nejlonzacskóban – minél barnább és puhább a banán, annál finomabb lesz az édesség íze.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 érett banán
  • 10 dkg nádcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet sütőpor a liszthez
  • két teáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • porcukor
  • karamellás szósz és fagylalt, tálaláshoz

Elkészítés:

1. LÉPÉS
Tegyük a vajat egy 1 literes edénybe és tegyük mikrohullámú sütőbe magas fokozaton 30 mp-1 percig, amíg felolvad. Adjunk hozzá másfél banánt, pépesítsük az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá a cukrot, a lisztet, a fahéjat, a tojást és a tejet. Keverjük össze jól.

2. LÉPÉS
Szeleteljük fel a maradék banánt a tetejére, majd tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe, és magas fokozaton körülbelül 8 percig hagyjuk benne, amíg meg nem fő és megkel. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk, ha szeretjük, egy kis karamellmártással és egy gombóc fagylalttal megbolondíthatjuk.

Mennyei! – Édesség-variációk| Fotó: Envato Elements

Fagyasztott trópusi gyümölcsjoghurt

A napsütéses órák száma egyre több, elkezdődött a fagyiszezon! A legfinomabb gyümölcsök és a krémes joghurt egyvelege egy igazán frissítő édesség-variáció a vasárnapi ebéd utánra.

Hozzávalók:

  • 480 g fagyasztott trópusi gyümölcs keverék
  • 170 g görög joghurt
  • 2 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 200 g kockára vágott trópusi gyümölcs és maracuja magvak, tálaláshoz

Elkészítés:

1. LÉPÉS
A friss gyümölcs kivételével mindent aprítógépbe teszünk, és turmixoljuk. Egyenesen egy tálba kanalazzuk, vagy kis edénybe öntjük, és lefagyasztjuk, ha később szeretnénk tálalni. Tálaljuk friss trópusi gyümölccsel, és kanalazzuk rá a maracuja magjait.

Egyszerű, de nagyszerű! | Édesség-variációk 2 \ Fotó: Envato Elements

Sós-karamellás sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg g digestive keksz
  • 12,5 dkgolvasztott, sózatlan vaj
  • 2 evőkanál sózott karamell szósz

A töltelékhez:

  • 75 dkg krémsajt/mascarpone
  • 2 evőkanál sózott karamell szósz
  • 3 ek porcukor
  • 1 tk vanília kivonat

A feltéthez:

  • néhány kocka csokoládé
  • 3 evőkanál karamell szósz

Elkészítés:

1. LÉPÉS
Az emésztési kekszet aprítógépbe öntjük, és finom morzsává verjük. Öntsük hozzá a vajat és a karamellszószt, és ismét pörgetjük, amíg nedves és homokos nem lesz. A masszát egy 20 cm-es rugós tortaformába öntjük, és egy kanál segítségével egyenletes rétegre nyomkodjuk a forma aljába. Hűtsük le 30 percig.

2. LÉPÉS
A töltelékhez keverjük össze a lágy sajtot, a sós karamellszószt, a cukrot és a vaníliakivonatot. Ha az alap kihűlt és megszilárdult, kanalazzuk rá a tölteléket, és a kanál hátával simítsuk el a tetejét. Hűtsük le legalább 4 órát. Ha előre készül, csomagolja be a sajttortát, és fagyassza le három hónapig. Egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk kiolvadni.

3. LÉPÉS
A tálaláshoz óvatosan vegye ki a sajttortát a formából, és tegye egy tálra vagy tortatartóra. A boltban vásárolt csokoládékon szórjuk meg, törjünk össze néhány maláta tejgolyót, majd öntsük le a sós karamellszósszal, mielőtt szeletekre vágnánk.

Egy sajttortát? Édesség-variációk 3| Fotó: Envato Elements

Vaníliás panna cotta

A klasszikus olasz desszertet finom vaníliával és friss eperrel ötvözzük ebben a receptben. Tökéletes könnyű édesség egy tavaszi összejövetelhez.

Hozzávalók:

  • 2 és fél lap zselatin
  • 150 ml tej
  • 400 ml dupla tejszín
  • 60 g porcukor
  • 1 vaníliarúd, hosszában kettévágva
  • friss eper, tálalni

Módszer:
1. LÉPÉS
Tegyük a zselatinlapokat egy tál hideg vízbe, és áztassuk 5 percig.

2. LÉPÉS
A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük a cukorral és a vaníliamagokkal (a magok kikaparásához használjuk a kést). Keverjük össze, és forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. A zselatint kivesszük a hideg vízből, a felesleget kinyomkodjuk, majd a tejes keverékhez adjuk. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Négy kis sütőformába önjük, és a hűtőbe tesszük dermedni legalább pár órára.

3. LÉPÉS
A tálaláshoz fordítsuk a sütőformát fejjel lefelé egy tálra. Ha a panna cotta nem esik ki, óvatosan mártsa be a formát egy tál meleg vízbe, hogy meglazuljon. Szeletelt friss eperrel tálaljuk.

Édesség-variációk 4: Panna cotta | Fotó: Envato Elements

Forrás: BBC Good Food

Gluténmentesen étkezni – Kohári Éva gasztroblogger receptjei

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!