Gyönyörű színésznők is kaptak elismerést a nemzeti ünnep alkalmából

-

Számos művészt díjaztak március 15-e alkalmából.  Állami elismerést kapott munkájáért  Gubás Gabi, Gregor Bernadett, Pitti Katalin és Szűcs Nelli, Deák Bill Gyula.

Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Érdemes Művész, Kiváló Művész, valamint Babérkoszorú kitüntetéseket adtak át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban.

GREGOR BERNADETT Jászai Mari díjas színésznő újabb elismerést kapott, ami a második szalmai kitüntetése lett. Bár a Covid alatt ő is kevesebbet dolgozott, számára ezek az évek is a sikerről szóltak. Tavaly elnyerte az Iglódi István-emlékgyűrűt is, melyet minden évben átadnak egy művésznek.

Fotó:FB/Gregor Bernadett

GUBÁS GABIRA hihetetlen népharag zúdult legutóbbi alakítása miatt. Az Elkxrtuk című filmben Dobrev Klárát, az akkori kormányfő, Gyurcsány Ferenc feleségét alakította. A korábban felépített, szép ívű pályafutását szereplése alapjaiban vetette vissza, így számára ez az állami elismerés némi vígaszt jelenthet a népharagra. A színésznőt a pár nappal ezelőtt a TV2-ben is levetített filmben szerepéért  többen megfenyegették, amire nem számított.

SZŰCS NELLIT, a Nemzeti Színház művészét legutóbb a Nagykarácsony című romantikus karácsonyi vígjátékban láthatták a mozirajongók. A művésznőt alakításaiért már korábban is díjazták, 2013-ban Érdemes művész díjat kapott.  Egyedülálló alkotása A Hoboval játszott darabja, a Ballada két sebzett hattyúval. 

 

DEÁK BILL GYULA előadóművész Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatkitüntetésben részesült. Az énekes  betegség miatt sajnos nem tudott személyesen jelen lenni a díjátadón, ugyanakkor nagyon örül az állami elismerésnek.

Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült PITTI KATALIN Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész.

Pitti
Fotó:FB/Pitti Katalin

 

Gubás Gabival korábban készült interjúnk, itt olvashatjátok.

A hét COOL embere: Gubás Gabi

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!