Gyógynövénypatika lélekemelő gondolatokkal

-

Csodálatos, hogy a természet megannyi kincset rejt, a gyógyítás kincseit is. Isten patikája itt van körülöttünk csak fel kell fedezni. Szarvas Nikolett Diána önsegítő gyógynövényes kártyáival, játékaival még a legkisebbek is megtanulhatják, hogy a természet mennyi mindent ad nekünk.

 

Gyengéd gyógyítás

Szarvas Nikolett Diána Természetgyógyász a családban könyvsorozat szerzője, akinek szívügye, hogy a legkisebbekkel is megismertesse a gyógynövények áldásos hatásait. Biomérnökként végzett egészségvédő szakirányon, majd természetgyógyászként fitoterapeutának, Bach-virágterapeutának és jógaoktatónak képezte magát tovább. Nagy odafigyeléssel és lelkesedéssel dolgozik azon, hogy segítse a csecsemők, kisgyermekek, gyerekek, kismamák, nők testi-lelki egészségének megőrzését és helyreállítását.

“A természet mindent megad nekünk, csak tudni kell, hogy mit fogadjunk el tőle.”

Gógynövényes kártyák
kép: https://herbclinic.hu

 

Gyógynövénypatika kártyajáték

Játszva tanulhat az egész család a HerbClinic kártyákkal. Szarvas Nikolett Diána ugyanis egy igazán eredeti, klassz családbarát, gyógynövényoktató kártyajátékot is készített. Mi is beszereztük és megnéztük ezt a kreatív és egyedi csomagot.

Fontos tudni, hogy megfázásra, ficamra, zúzódásra, felfázásra, hasmenésre milyen teával segítsük a szervezet a gyógyulásban, regenerálódásban. Ezek az aranyos kis rajzokkal illusztrált kártyák a leggyakrabban előforduló kellemetlenségeket sorakoztatják fel, és a rájuk alkalmazható gyógynövényeket.

A kártyákhoz tartozó kis füzetekben részletes leírások vannak, amelyek az ellenjavallatokra is kitérnek.

Így, ezekkel az oktatókártyákkal már az egészen kicsik is megtanulhatják például azt, hogy torokfájásra jó a fokhagyma és a lándzsás útifű, a náthára a borsmenta, az erdei fenyő, a kamilla és a fokhagyma, hurutos köhögésre a kerti kakukkfű, a kislevelű hárs, a fokhagyma, az erdei fenyő és a közönséges borostyán.

A kártyákkal többféleképpen is lehet játszani, elmélyíteni az ismereteket. Ízelítő a lapokból:

gyógynövényes kártyák
kép: bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

Önsegítő kártyák

Egy egészen érdekes műfaj a gyógynövényes önsegítő kártyáké. Ezt a pakkot is megkedveltük, mert csupa optimista, lélekemelő gondolatot tartalmaz, miközben az egyes növények képeit nézegetve megtanulhatjuk azokat felismerni. Megismerheted többek közt a bíbor kasvirág, a hegyi árnika, a nagy csalán, a réti palástfű és sok más gyógynövény testet-lelket harmonizáló hatását.

önsegítő kártyák
kép. bcoolmagazin-R.Szabó Zsuzsa

Itt nézelődhetsz, ha tetszenek a csomagok és a gondolatok: herbclinic.hu

Ezeket is Neked ajánljuk:

Érzelemfeldolgozó és kapcsolatépítő kártyák, amiket ki kell próbálnod

 

Csodálatos gondolatok a szeretetről – A kis herceg tanításai

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!