spot_imgspot_img
spot_img

Grafológia szerelmeseknek – párkapcsolat az írás tükrében

-

Article Top Ad (AdSense)

A kézírás meglepő dolgokat képes felfedni a személyiségünkről.  Az írásunkból, betűformáinkból, betűösszekötéseinkből következtetni lehet a jellemvonásainkra is. Érdemes elmerülni a grafológiában, hiszen az önismeret fejlesztése mellett két ember összeillőségének elemzésére is kiváló.

 

Írásképünk és személyiségünk

A kézírás és a gondolkodás szoros összefüggésben van, hiszen a kézírásunkat a központi idegrendszerünk vezérli. Mindenki érzékelheti magán, hogy az évek előrehaladtával változik a kézírása, az aláírása is. Néha egészen konkrétan látszódik, hogy miben és miként változik meg az írásképünk, egyenesebb lett-e, lefelé dől, vagy felfelé, netán szikárabbak vagy gömbölydedebbek a betűink. Az írásunk összképe is mutathat változásokat, amik leképezik a bennünk lezajló folyamatokat is.

Grafológia
Az írásunk összképe is mutathat változásokat, amik leképezik a bennünk lezajló folyamatokat is. kép: unsplash.com

A grafológia hasznossága

A grafológia nem újkeletű tudomány, már a római császárok idejében is foglalkoztak a mai írás-szakértéshez hasonló kérdésekkel. A középkori papok és írástudók is használták az írás tudományát.

A grafológia manapság gyakran a munkaerőkiválasztás és munkakörkiválasztás egyik segédeszköze. Remek módszer arra, hogy az egyén mentális képességeit, munkamódját, energiakészletét, érzelmi életét, szociabilitását feltérképezzék.

Érdekes tény, és a grafológia összetettségét jelzi, hogy a látszólag csúnyának ható írás rejthet kiváló szellemi kapacitással bíró, intelligens, gyors felfogású embert, míg egy rendezett, szép, jól olvasható írás egy nehéz felfogású, vagy nehezen kommunikáló személyt.

Egy meredekebb téma: az igazságügy területén alkalmazott grafológia. A hazugságvizsgálat nagyon jól működik a grafológiában, és egyes esetekben a személyiségrajz-készítés is segíti az igazságszolgáltatás munkáját. Például búcsúlevelek elemzésénél az adott személy valóban öngyilkos akart-e lenni, vagy kényszer hatására írta a szöveget.

Íráskép grafológia a szerelmben
A grafológiai összeillőségi vizsgálat tükröt tart a pár elé, hiszen felfedi, hogy a szerelmesek személyiségének hasonlóságai és különbözőségeit is kimutathatja.kép: unsplash.com/adolfo-felix

Grafológia szerepe a szerelemben

A grafológiai összeillőségi vizsgálat tükröt tart a pár elé, felfedi a szerelmesek személyiségének hasonlóságait és különbözőségeit.

A két személy kézírásának összevetésével a szakértő meg tudja állapítani, körbe tudja járni, hogy melyek azok a pontok és erőforrások, amelyekre a kapcsolatban építeni lehet, melyek azok az életterületeket, ahol összhangban van a pár, és hol vannak ütközési pontok.

Grafológia szerelmeseknek
Hullámvölgyeknél, feloldhatatlannak tűnő konfliktusok esetén is ajánlják a grafológiai vizsgálatot, ám az fontos, hogy mindkét fél mutasson hajlandóságot a vizsgálatra és a kapcsolat jobbá tételére is! kép: pexels.com

Egymás szeretetnyelvének ismerete is fontos, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen: Szeretetnyelv

A harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb együttlét, és a hatékonyabb konfliktuskezelés érdekében is ki lehet kérni egy írásképvizsgáló szakember véleményét. Hullámvölgyeknél, feloldhatatlannak tűnő konfliktusok esetén is ajánlják a grafológiai vizsgálatot, ám az fontos, hogy mindkét fél mutasson hajlandóságot az íráskép vizsgálatára és a kapcsolat jobbá tételére is!

Ezeket is olvasd el:

A mámortól a tartós kapcsolatig – a szerelem 4 fontos szakasza

7 gyakori szerelemtípus

Lelkünk titokzatos üzenetei – Így fejtsd meg az álmaidat!

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!