spot_img
spot_img
spot_img

Gourmetfeszt’… mert már kijárt

-

Article Top Ad (AdSense)

Sokat kellett várni rá! Óriási hangulat, felemelő gasztronómia és elementáris élmény! Tényleg ünnep volt ez mindenki számára, akinek bármilyen köze is van a gasztronómiához.

Fotó: Gourmet Fesztivál

Gourmet Fesztivál

Megújult erővel, óriási lendülettel lezajlott Magyarország legnagyobb gasztro fesztiválja. Május 27-29. között ismét gasztronómiai találkozóhelyként szolgált a Millenáris. A kulináris álomország felvonultatta a hazai vendéglátás legjobbjait. Két év szünet után úgy robbant be a fesztivál, mint még sehogy az elmúlt években. Nem is kérdéses, hogy a tíz éves jubileum egyedisége, az elmúlt évek nehézségei még inkább emelték a rendezvényt. A kiállítók, a standok, a gasztronómiai felhozatal- olyan hihetetlen intenzitást, szakmaiságot hozott létre, mely felülmúlta az eddigieket. Ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot! Az idén is mindenből a legjobbat kínálták, ezúttal az “örökség” jegyében.

Gerendai Károly: “Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban. Fontos mérföldkő a Gourmet, s ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink, és úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés”

 

Grandiózusra sikerült

„Mintegy 100 kiállító volt jelen a fesztiválon” A legjobb 50 étterem, a legizgalmasabb fővárosiak mellett számos vidéki klasszissal és új egyedi gyöngyszemekkel is lehetett találkozni.

A kínálat felülmúlta a képzeletet. Az „örökség” mint téma mindenkit megihletett, és csodálatos ételkülönlegességekkel rukkoltak elő a kiállítók. Valójában a bőség zavarában, szinte minden standon, minden étteremnél kóstolni akart az ember. Ez nem is véletlen, hiszen minden résztvevő a legjobb, sőt a legeslegjobb formáját hozta. Olyan csodálatosan egyedi ételekkel, fenomenális megoldásokkal, íz kombinációkkal lehetett találkozni, mint sehol máshol.

Mautner Zsófia gasztronómiai szakíró, aki eddig a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető: „Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti”

A Gourmet csillaga

Még felsorolni is nehéz lenne mindazokat a séfeket, éttermeket, bárokat, borászatokat, akik részt vettek az eseményen és emelték fényét. Azonban az biztos, hogy a tizedik- meghatározó esemény volt a Gourmet Fesztivál életében. Mindenki odatette magát, a legjobb tudását, a legspeciálisabb ételeit, és a legprofesszionálisabb vendéglátást kaphatták a látogatók. Az idei talán egy mérföldkő is volt, a szakma, a hazai gasztronómiai számára, melynek látogatottsága felülmúlta az eddigieket. Akár a szakmai résztvevőket, akár a látogatókat nézzük, mindenki kiemelt érdeklődéssel, támogató jelenléttel ajándékozta meg a fesztivált.

Nem volt hiány kiemelkedő italokban

A legjobb hazai borászatok, pálinkafőzdék, koktélbárok is képviseltették magukat. Egyértelműen ízkavalkádban lehetett része annak, aki belekóstolt a felhozatalba. Persze az italok fontos részei az élménynek, emelik a hangulatot, és az ízlelőbimbókat egyedi élménnyel látják el- ezen a területen is- számtalan kiválóság állt az érdeklődők rendelkezésére. Csak párat említve, fergeteges rozé különlegességgel rukkolt elő a Dúzsi Tamás Pincészet, megkerülhetetlen profizmussal volt jelen a Kreinbacher Birtok – Pincészet a pezsgők orákulumával, nem beszélve a Boutique bar koktéljairól, melyek fergeteges élményt nyújtottak. Kávékülönlegességek terén sem volt hiány, a Bányai By Beans coffee hihetetlen profizmussal prezentálta kínálatát, igazi élményt nyújtva a látogatóknak.

Ami a programokat illeti

Számtalan érdekes bemutató, workshop is zajlott a rendezvény keretein belül. A Gourmet Akadémia minden nap workshopokkal és demófőzésekkel várta a tanulni és szórakozni vágyókat. Fellépett többek között Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (Salt), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani, de Steiner Kristóf vegán workshop-jával is. Japán tészta gombóc készítésen, vagy kézműves gin kóstolón is részt vehettünk. Természetesen a desszert sem maradhatott el. Babka, flódni készítsen kívül Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfje tartott bemutatót, aki elnyerve az Európi cukrászverseny legjobb helyezését és nemsokára a világversenyen képviseli hazánkat.

Mivel vasárnap a gyereknap is volt egyben- a Gourmet-n a kisebbek is főzhettek. Olyan szakemberekkel, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék, vagy Wolf András, és őket várta a Kerek Perec gasztrojátszótér és a Babajátszóház is.

A fesztivál és támogatója

A fesztivál fő támogatója, az OTP Bank egyebek mellett értékmegőrző szolgáltatással várta az érdeklődőket. A rendhagyó témának köszönhetően a kínálat is minden eddiginél színesebb volt.

Az örökifjú Jamie Oliver ma elfújja a gyertyát

Brutális íz orgiával rukkoltak elő

 

Madártejező, Tejmadár, Rádamjet

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Mi teszi különlegessé az Eau de Parfumöt?

Az Eau de Parfum egyik legfontosabb jellemzője a magas parfümolaj-koncentráció, amely általában 15-20 százalék között mozog. Ez az összetevő garantálja, hogy az illat hosszabb ideig marad a bőrön, mint más illatok, például az Eau de Toilette. Az Eau de Parfum illatok mélysége és komplexitása egyedülálló, mivel több rétegben bontakoznak ki, és az idő múlásával változnak.

Mindenki a mesterséges intelligenciát akarja a társkeresőknél

Versenyt futnak az online randialkalmazások a mesterséges intelligencia-alapú asszisztensek fejlesztésében, amely a Z-generáció frusztált tagjait segítené a romantikus beszélgetésekben.

Brutálisan jó funkciót kap a mobilos Gmail

Első körben az Android felhasználók kapják meg a mobilos Gmail újítást, ami igazán nagy segítség lesz a levelek kezelésében.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!