spot_imgspot_img
spot_img

A természetes méregtelenítés mestere – a Ganoderma

-

Article Top Ad (AdSense)

A ganoderma lucidum gombát nem főzésre használják. Rengeteg előnyös tulajdonsága létezik, mely által világszerte alkalmazott táplálékkiegészítő, bőrápoló és sok más mindennapos termékben is megtalálható. Hiába ismerjük több ezer éve, mégis kevesen vannak tisztába azzal, hogy megváltoztathatja az életminőségünket. Gyógyír számos betegségre és segít megtartani egészségünket.

Fotó Envato Elements

Év elején próbálunk méregteleníteni

A szervezet tökéletes működésének titka nem más, mint az egészség. Ennek elérése érdekében van, aki sokat, van, aki keveset tesz, de az biztos, hogy az év elején mindenki próbálkozik valamilyen tisztítókúrával. A hosszú téli hónapok, az ünnepek alatt elfogyasztott töménytelen étel, komoly megterhelést jelent a szervezetünknek. Ahhoz, hogy visszataláljunk az szervezetünk origójára, és biztosítsuk az egyensúlyt, saját érdekünk.

Fotó Envato Elements

A Ganoderma 2000 éves története

Kína északi részéről a Han dinasztia idejéből (i. e. 206 – i. sz. 220) származnak az első feljegyzések erről a fantasztikus élőlényről. Már akkor is olyan különleges volt, hogy csakis az uralkodó család tagjai férhettek hozzá. Ennek az apró, de mégis akkoriban varázslatnak tűnő gombának olyan tulajdonságai voltak ismertek, amit csak „isteni” magaslatokon lehetett említeni. Az idő múlásával több néven is emlegették. A Japánok, Reishi -nek, a nyugati világban LingShee-nek nevezték, ami nem véletlen, mivel a Ling szó több jelentést is takar. Csodálatos, szentséges, isteni, titokzatos. A Zhi kifejezés pedig egyszerűen a hosszú élet titkát jelenti. Az uralkodó akkoriban megbízta az embereit, hogy fejtsék meg ennek a csodálatos gombának a titkát, amit a Tiltott Város falaira is felírtak. Miután eljutott a nyugati világba, 1881 -ben Peter Adolf Karsten, elnevezte Ganoderma Lucidum-nak, az az pecsétviaszgombának.

Ázsiában, főleg trópusi éghajlaton található meg, fákon nő. Hosszú, barna szára, narancssárga kalapja van. A leginkább hatásos az eredeti lelőhelyén begyűjtött Ganoderma, mely Kína Fucsou régiójában, a Wuyi-hegység magasan fekvő erdeiben található.

Fotó Envato Elements

Ami miatt ilyen régóta ismerjük

Egyszerűen mert ennek a gombának célja van. Egyszerre érzékeny, és egyszerre része a természetnek, és azon belül egy szóban lehet összefoglalni a lényegét. Egészség! Mikor a testünk a szabad gyökök támadása alatt áll, és jelentősen befolyásolja szervezetünk, szerveink működését, az öregedési folyamatokat – a mai ember eredendően küzd ellene. A Ganoderma egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy rengeteg antioxidáns anyagot tartalmaz. A kutatások bebizonyították, hogy az emberi szervezet működését alapjaiban támasztja alá. Ennek köszönhetően természetes úton támogatja az immunrendszert, melynek segítségével sok betegség megelőzhető.

Méregtelenítés, tisztulás

A méregtelenítés fontos része az egészségnek. Főleg ilyenkor ünnepek után sokaknak eszébe jut. Az egyik legnagyobb segítség lehet egy „egyszerű” gomba, a Ganoderma melynek legismertebb tulajdonsága az immunrendszer erősítése. Megerősíti a fehérvérsejtek működését, ez által a szervezetünkbe természetes takarítást végez. A kutatások bebizonyították, hogy segíti a daganatos megbetegedések elleni küzdelmet, javítja a limfociták (nyiroksejtek) működését. Segítségével javulnak az emésztési folyamatok, ezért nem csak kúraszerű, hanem rendszeres használata is javasolt lehet.

Fotó Envato Elements

Fáradtság leküzdése

Rendszeres használatával csökken a fáradtság és a depresszió. Segíteni tud azoknak, akik rendszeres fejfájással küzdenek. Néhány hét leforgása alatt szinte észrevehetetlenül elmúlnak ezek a problémák, hiszen a szervezet visszatér általa a normális működéshez. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, megdöbbentő, hogy milyen szinten javulhat az életminőség.

Fotó Envato Elements

Szív, vérkeringés, cukorszint – szabályozás

A tiszta Ganoderma gomba csökkenti a koleszterinszintet, stabilizálni tudja a vérnyomás problémákat, és ez által csökkenteni képes a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Kedvezően befolyásolhatja a vércukorszintet, segíthet a cukorbetegség elleni harcban. Nem véletlen, hogy Japánban klinikailag is alkalmazzák.

A Ganoderma Lucidumot (pecsétviszgombát) évezredek óta használjuk. Általános erősítő, mely öregedési folyamatokat is lassítani tudja. A kutatások által már sok hasznos tulajdonságát fedezték fel. Ha méregteleníteni szeretne valaki, vagy csak egyszerűen vitalizálni magát, felkészülni a 2023 -as évre, az egyik legjobb természetes megoldást jelenti.

A szűrés életet ment!

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!