spot_imgspot_img
spot_img

Főzőshow Beck Zolival, koreai nyelvleckék a pécsi Korea Napon

-

Article Top Ad (AdSense)

Kezdőknek szóló koreai nyelvleckékkel, főzőműsorral, fúziós koncerttel és dél-koreai élő bejelentkezéssel várja az érdeklődőket március 19-én a Pécsi Tudományegyetem és a Koreai Kulturális Központ egynapos online fesztiválja.

A Pécsi Tudományegyetem március közepétől május végéig tartó Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatában március 19. Dél-Koreáról szól. Az egyetem és a budapesti Koreai Kulturális Központ számos programmal készül az ország bemutatására.

A nézők az egyik legnépszerűbb koreai étel, a kimcsi csige tonhalas változatának elkészítését leshetik el Nam Young Eim, az intézet oktatójától és Beck Zoli zenész, dalszerzőtől. A főzőshow-ban többek között szó lesz a kimchiről, Korea nemzeti eledeléről és a réz evőpálcikák titkáról is.

A résztvevők továbbá kezdőknek szóló, rövid koreai nyelvleckékbe kapcsoldóhatnak be, beszélgetést hallgathatnak arról, milyen az élet Koreában magyarként, megtekinthetik Yoon Gil Jung fotóművész újrahasznosítható műanyagból rekonstruált képeit, a nap végén pedig a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetem különleges előadását élvezhetik, a koreai hárfával, janggu dobbal, gonggal és nagybőgővel kísért sámánénekeket térfestéssel.

Az esemény a szervezők Facebook oldalain lesz elérhető.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!