spot_imgspot_img
spot_img

Formabontó adventi asztaldíszek

-

Article Top Ad (AdSense)

A lakás karácsonyi díszbe öltöztetése kellemes élmény. A karácsonyváró hangulatban a kreativitásnak is helye lehet. Most formabontó, egyedi adventi díszeket mutatunk, amelyeket te is elkészíthetsz otthon.

 

Diós szépség

A dió és a mogyoró került a főszerepbe ennél a befőttesüveges megoldásnál. A klasszikus fehér gyertyák és a szalagok mellett egy filctollra lesz még szükséged, amivel felírod a négy számot az üvegek oldalára.

kép: reciclaredecorar.com

 

Nagymama emlékidéző csészéi

Ez a válogatásunk kedvence, mert a karácsonyi hangulat megteremtésénél valahogy mindig a gyerekkori élményekhez nyúlunk vissza.

Sokaknak a legigazibb élményforrások azok az illatok, tárgyak, amik a nagyszülők házában, otthonában az ünnepi atmoszférát jelentették. Ha vannak olyan csészék a nagyitól, amik megdobogtatják a szívedet, akkor most asztali díszt is kreálhatsz belőlük. Tegyél a közepükbe gyertyákat, amiket dróttal, gyertyatartó alappal rögzíts!

kép: wunderweib.de

 

Üvegbe zárt hangulat

Ha van pár olyan karácsonyfadíszed, figurád, amit szívesen kiemelnél a többi közül és örömmel nézegetnéd őket már most is az asztalon, akkor egy-egy üvegcsébe elhelyezheted őket. Hobbyragasztóval műmohát fixálhatsz az üvegek tetejére, és nem árt óvatosan bánni a gyertyákkal sem, a rögzítésénél légy körültekintő. Filcből kivágott csillagokra írhatod a 4 számot. Az égő gyertyákat ezen a kompozíción ne hagyd sose felügyelet nélkül!

kép: www.essen-und-trinken.de

 

Muffin sütőforma újragondolva

Ezt az alternatív verziót roppant egyszerű elkészíteni. Elég hozzá egy muffin sütőforma, 4 mécses, néhány toboz, pár dió és illatos fenyőág.

kép: solebih.de

 

A minimalizmus jegyében

Ennél egyszerűbb és könnyebben elkészíthető formabontó koszorú helyettesítő megoldást el sem lehetne képzelni. Csak 4 muffinpapírra, 4 díszgömbre és pár fenyőágra van szükséged hozzá. A számokat a gömbökre akár filctollal is felírhatod. Ez a minimalista asztali dísz jó példa arra, hogy az egyszerű is lehet nagyszerű. 

kép: pinterest

 

Kicsi köveknek is helye lehet a dekorációban

A kissé hűvös színek ne tévesszenek meg, nagyon elegáns asztali dísz készülhet a szürke különböző árnyalataiból. Ha ízlésesen rendezed kompozícióba a fehér, ezüst gömböket, díszeket és a köveket, akkor igazán egyedi koszorú-pótlód lehet. A 4 gyertya akár fenyőfa alakú is lehet.

kép: mainlifestyle.dk

+ 1

Egy bájos házikó az asztalra

Ezt a pici, kartonból készült mesés kis házat nem tudtuk kihagyni a válogatásunkból! A fényfüzérekkel bevont, kavicsokkal és mini koszorúval is bájosabbá tett házat néhány kartonlapból el tudod készíteni.

kép: lovemaegan.com

 

Ha hasonló témában még olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Mutatós adventi és ünnepi díszek az otthonodba

Csodaszép, egyedi karácsonyi ajándékok magyar alkotóktól

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!