spot_imgspot_img
spot_img

Forgasd le a saját filmedet! A Korda Filmparkban jártunk

-

Article Top Ad (AdSense)

A koronavírus okozta szigorítások enyhülésével újra várja a látogatókat a Budapesttől mindössze 30 kilométerre található, etyeki Korda Filmpark is.

Akár rendezhetsz is, de a filmszínészek izgalmas munkáját is kipróbálhatod a Korda Filmparkban. Sétálhatsz a valódi díszletek között, például a Borgiák című sorozat, húszezer négyzetméteres területen megépített középkori, reneszánsz városban,vagy Hellboy című film utcáin, amelyek a film második részének forgatására készült, New York városát és a Brooklyn-híd lábát megidéző díszletnek, de akár egy horrorfilm karakter sminkjét is magadra festetheted filmes sminkesek segítségével.

A Filmparkban megrendezett egész napos sajtó eseményen, mindezt az újságírók is kipróbálhatták.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy csoportokat, baráti társaságokat is várnak, akár egy csapaépítő tréning keretében is. De a film stúdió hatalmas terei bármilyen rendezvényre kibérelhetők.

A Korda Filmpark Látogatói központban két és fél órás filmgyártás-élménytúra várja a közönséget. A belépőjegy magába foglalja a Korda emlékkiállítás és az interaktív filmes kiállítás megtekintését, illetve a stúdiótúrán való részvételt.

A Stúdiótúra során rövid sétát tehetünk a Korda Stúdió műtermei között és bepillanthatunk egy működő filmstúdió életébe. A túrán megnézhetjük a New York utca díszletét vagy a középkori díszletvárost.

Az interaktív filmes kiállításon betekintést nyerhetünk a filmkészítés kulisszatitkaiba, interaktív installációkon keresztül megismerhetjük a filmkészítés legfontosabb állomásait, megtapasztalhatjuk a legérdekesebb technikákat, az egyszerű fizikai törvényszerűségeknek alapuló optikai csalódásoktól a filmbeli zörejek bonyolult művészetén át a digitális utómunka komplex folyamatáig.

A Korda emlékkiállításon „találkozhatunk” a stúdió alapító Korda testvérekkel, megismerhetjük Sándor, Vince és Zoltán páratlan filmes munkásságát és regénybe illő életútját. De azt is megtudhatjuk, hogy egy tizenkét órás forgatási napon átlagosan kétpercnyi készül el a filmből.

A Korda Filmpark tulajdonosainak és munkatársainak nem titkolt missziójuk, hogy a magyar nézők büszkeséggel nézzék végig egy-egy itthon forgatott szuperprodukció hosszú stáblistáját, együtt izguljanak az Oscar-díjátadón a hazai alkotók százaival, és mindemellett inspirációt kívánnak teremteni egy felnövekvő generáció számára, akik akár leendő hivatásukként tekinthetnek a filmiparra.

A Korda Filmpark animátorok vezetésével, előzetes bejelentkezés után látogatható.

A programok színes kínálata egyéneknek, családoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek egyaránt nyújt informatív és játékos kikapcsolódási lehetőséget. A Filmpark népszerű programjai: a Kiállítás-élménytúra, a Filmbuilding, a kaszkadőr bemutató, a smink- és maszkmesteri bemutató, az interaktív krimijáték, a Szinkornizálj!, a Mission is Possible, a nyári filmes gyerektábor és Jászt/Ma.

A programok, rendezvények más-más formában és oldalról megközelítve viszik bele a részvevőket abba az érdekes a filmes világba, amely számukra eddig a filmvásznon, vagy a televízióban köszönt vissza.

A Korda Filmparkba látogatók különleges élményét fokozza az, hogy a programok során sétálhatnak, fotózhatnak. A Filmbuilding programban – mely rendezvény keretében vehető igénybe – „forgathatnak” a valós méretű New York városi díszletben és a világhíres Borgiák című televíziós sorozat felvételeire megépített reneszánsz középkori városban.

A Korda Filmpark kínálatában megtalálhatóak a cégeknek szervezett egyedi rendezvénylehetőségek, melyeket már eddig is nagy előszeretettel vettek igénybe a partnerek.

Arról, hogy újabb világsztárok, mikor lépik át újra az Etyek felett elterülő filmpark legendás kapuját, arról – a szigorú szabályok miatt – nem nyilatkozhatott a film stúdió vezetősége, de sajtótájékoztató keretében jelentették be a Korda Filmpark és a Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködését, amely főként a Mozgókép Tanszék két alap- és egy mesterképzésének hallgatóit segíti.

Korda Filmpark és Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakmai együttműködése

A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Korda Filmpark szerződésben rögzítette szakmai együttműködését. A Korda Filmpark missziójának tekinti, hogy egyrészt játékos és szórakoztató élményt nyújtson a látogatói számára, másrészt a hiteles szakmaiság szellemében oktatási funkciót is ellásson a mozgóképkészítéssel foglalkozó oktatási intézmények számára. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és az etyeki Korda Filmpark egyaránt elkötelezettek az egyetemi hallgatók szakmai képzésének elősegítése iránt, ezért e célok elősegítésére közösen törekszenek.

Dr. Bachmann Bálint a METU rektora és Róna Krisztina  cégvezető, Korda Filmpark

A METU oktatási céljának megfelelően a Korda Filmpark lehetőséget biztosít a Művészeti és Kreatívipari Kar hallgatói számára a Korda Filmpark kínálta filmszakmai információs programokon való részvételre.

A Filmgyártás-élménytúra közel 2,5 órás programján való részvételhez továbbra is előzetes foglalás szükséges.

Nyitva tartás és csoportok indulása:

Szerdától – vasárnapig: 9:30, 12:00 és 14:30.

Fotók: Tokodi Gábor

Jegyfoglalás

 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!