Megkerestük a legmenőbb Food Truckokat

-

A szezon a nyakunkon. Az év azon része következik, mikor sokkal több időt tölthetünk a szabadban. A kiránduláson, a biciklizésen kívül szerencsére rengeteg fesztivál és program is rendelkezésünkre áll. A családi programokat és a baráti összejöveteleket érdemes összekötni gasztronómiai élményekkel. Szerencsére a street food területén elég jó a felhozatal, és mindenki megtalálhatja a kedvére való ínyencségeket.

Food Truck világ

Néhány évvel ezelőtt hazánkba is berobban a food truck „forradalom”. Eleinte még csak elvétve, néhány helyen lehetett találkozni velük, mára 150 -nél is több guruló büfé áll az emberek szolgálatában. Nem csak a szezon alatt, hanem folyamatosan elérhetőek, fix helyek a legnagyobb városokban, viszont a fesztiválokon mindenhol megtalálhatóak. A food truckok világa elképesztő változásokon ment keresztül. Létezik Food Truck szövetség és minden évben több alkalommal is megrendezik a Food Truck Show-t. Idén kilencedik alkalommal – máj. 5 – 7. – a Kincsem parkban lesz az ország legnagyobb büfékocsi találkozója. 15 ország ízei, 50 food truck, lóverseny, gyerekprogram, zenei program várja az érdeklődőket. Ha valahol, akkor ott bőségesen lesz mit kóstolni! Lehet majd szavazni a kedvenc ételekre, és a szakma is megválasztja a legjobb food truckot az új szezonra, és itt mutatkoznak be az új truckok is. Biztosak lehetünk abban, hogy tele lesz meglepetéssel. Plusz információ az eseményre, hogy ezen a rendezvényen lesz az első magyar pizzasütő bajnokság! Nem kérdés, hogy muszáj lesz üres gyomorral érkezni mindenkinek az eseményre!

Food truck étel felhozatal

Régen csak néhány egyszerű ételre korlátozódott az utcai büfék felhozatala. Lángos, melegszendvics, kürtőskalács volt a kínálat. Egy idő után kibővült a burgerekkel, gyrosokkal, pizzával. Szerencsére mostanra nemcsak a hazai ételeket, a trendi gyorskajákat kóstolhatjuk, hanem a világ szinte minden konyhájának különlegességeit is megtalálhatjuk a guruló éttermekben. Ami rendkívül fontos, hogy nem csak a kínálat bővült, hanem komoly szintre emelkedett a minőség is. Vannak olyan food truckok, amik simán túl tudják szárnyalni egy gyengébb étterem felhozatalát. Ez persze köszönhető a kocsikba beszerelt technológiának, konyháknak és a szakembereknek, hiszen már szakácsok készítik a jobbnál jobb ételeket a food truckokban.

Fotó: Envato elements

Mit ehetünk még a guruló büfékben

A food truckok fókusza már nem a burgereken van. Találkozhatunk steakekkel, bbq ételekkel, tortillákkal, ugyancsak találkozni lehet a kínai vagy a thai konyha különlegességeivel. Biztosak lehetünk, hogy a kínálatba lesznek fish & chipsek, frissen grillezett és rántott halak, tenger gyümölcsei, csak úgy mint a különféle sajtok, saláták. Az sem meglepő, hogy vannak kocsik, amik vega és vegán ételekkel szolgálnak a vendégeknek. A klasszikusok természetesen nem tűntek el, de sokkal magasabb szinten készítik őket, mint régebben. Gigantikus húspogácsák óriási bucikban, pulled pork, malacos-narancsos currys szendvicsek, padlizsánkrémes szendvics, tandoori csirke, csevapcsicsa, de görög ínyencségek is megtalálhatóak a kocsikon. Ugyancsak kedvünkre ehetünk gyrost, falafelt, pizzát, és az édesszájúak sem panaszkodhatnak, hiszen vannak kifejezetten édes élményt garantáló food truckok, palacsinták, gofrik, churrosok és a fánkok töménytelen formában várják a vendégeket. Persze mi sem természetesebb, hogy a fagylalt sem maradt ki a kínálatból. Igazi komplex kulináris kánaán.

Amit érdemes lesz megkóstolni

A Food Truck Show-n elengedhetetlen elkalandozni az egzotikumok felé. Lesz egy tipikus brazil ételeket kínáló kocsi, találkozni lehet egy indiai polinéz poké-s guruló konyhával. A Poké a polinéz szigetvilág közkedvelt nemzeti étele, alapja a kockára vágott nyers hal és a hozzá passzoló rizs, amit zöldségekkel, szószokkal tálalnak. Nagy visszatérőként az idén újra lehet kóstolni a Pola – Pola ételeit. Délszláv, faszénen készült csevap ételekről van szó, méghozzá a legnemesebb alapanyagokból. A BBQ felhozatalból kihagyhatatlan belekóstolni a Smokey Monkies produktumaiba, a Black Heaven Barbecue és a Zabáljcsak Food truck már ikonikussá vált szendvicseibe. Desszert fronton a Happy Churros – ami évek óta mindent visz, nem kérdés. Klasszikus spanyol csurgatott fánkot készítenek, csak az tudja milyen is lehet az isteni manna, aki már sorban állt a kocsijuk előtt. Ezt mindenkinek meg kell kóstolni. Las Vegans a legmenőbb vegán burgerező is visszatér az idén. Eddig a közönség kedvencei voltak, hiszen sokak számára megoldást jelentenek a hús nélküli étel felhozatalukkal.

A kiváló ételek mellé nyilván járnak jó italok is, az egyik már tradicionális zászlóshajó, a Borkas, a habos gyöngyöző italok szerelmeseinek kötelező a Legenda sörfőzde food truckja, és egy nagy meglepetéssel is szolgálnak. Pezsgőre hangolt food truck fog megjelenni a rendezvényeken! Na ez menő!

Az idei Food Truck szezon újra rengeteg meglepetéssel fog szolgálni! Érdemes lesz figyelni, hol lehet hozzájutni, megkóstolni ezt a tényleg fantasztikus, és minőségi kínálatot!

Macaron, ha akarom

Egy kis Ázsia a belvárosban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!