Fontos és érdekes információk a Lánchíd felújításáról – a BKK kreatív kisfilmje

-

Fontos érveket sorakoztatott fel a Lánchíd felújítása mellett a BKK, ráadásul mindezt roppant kreatív módon tette.

A Marschalkó János szobrászművész által készített egyik oroszlánszobor egy informatív, látványos videóban kelt életre, hogy elmondja, milyen okokból fogadta örömmel a Lánchíd hamarosan kezdődő rekonstrukciójáról szóló híreket.

 

Építészeti örökségünk a kultúra része

A beszélő oroszlán személyessé teszi a Lánchídhoz való viszonyt, és így vázolja fel a híd történetét és felújításának menetét.

Már 169 éve őrzik az oroszlánok a budai és pesti hídfőben Széchenyi István életművének egyik legfontosabb eredményét. A Lánchíd Magyarország és a főváros egyik legfontosabb kulturális örökségévé és szimbólumává vált. a város egyik legfontosabb műemléki építményének állag végre nem romlik tovább.

Lánchíd felújítása, BKK kisfilm
kép: bkk.hu

Erősíti az önbecsülést

A Lánchíd rengeteg külföldi turistát is hazánkba csalogatott, de a magyar emberek önbecsülését is erősíti, ezért fontos, hogy megadjuk neki a kellő tiszteletet-mondja az oroszlán a videóban.

Lánchíd, Budapest, BKK
kép:bkk.hu

Tartósabb szerkezet

A híd közúti pályalemezét teljesen elbontják és újjáépítik az acélszerkezetet pedig javítják és rozsdavédelemmel látják el. A Lánchíd a felújítás során visszakapja az 1916-os műemléki elemeit.

Az oroszlánokról

Mindegyiküket a sörényüktől a farkuk hegyéig restaurálják. A pesti hídfőn elhelyezkedő oroszlánok visszakapják Széchenyi gróf, valamint a híd építésének finanszírozását szervező Sina György báró bronzcímerét is.

Egyéb fontos információk:

A kisfilmben szó esik még a világítási rendszer megújításáról, a közvilágításról és a díszkivilágításról is. A gyalogos-aluljárókat kiszélesítik és a lépcsőket is felújítják.

Érdemes megnézni az oroszlán által narrált kisfilmet, mert csodás képeket, felvételeket is láthatunk a hídról.

Az oroszlános videóért kattints ide:

https://bkk.hu/hírek

Lánchíd Budapest, BKK
kép: bkk.hu

Cikkeink hasonló témában:

10 különleges kortárs szobor Budapesten, amit látnod kell

Egy izgalmas hely, amit „Hollandia Sixtus-kápolnájaként” is emlegetnek

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!