Fontos előkészületek esküvő előtt a váratlan kellemetlenségek elkerülésére

-

A saját esküvő az egyik legfelemelőbb, legpatetikusabb esemény az életben.  Sokan már kisgyerekként, kamaszként ábrándoznak a részletekről is. Ám a valóságban nagyon sok tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy a mámorító boldogság mellett minden jól meg is legyen szervezve. Összeszedtünk pár olyan tényezőt, amire különös figyelmet kell fordítani a nagy nap előtt.

 

Jegyespár fotózási tematikájának kitalálása

Ma már sokféle kreatív helyszín, fotótechnika és kompozíció áll a jegyespár rendelkezésére, nem muszáj a hagyományos beállításokat és stúdióképeket választani. Vannak fotósok, akik nagyon rugalmasak és maguk is tudnak ötletekkel előállni.

A testvéremék például az állomáson, mozdonyok közt is fotózkodtak az esküvői szettükben, mert gyerekkorunk meghatározó helyszíne volt a pályaudvar mérnök apukánk munkája miatt.  Ezek a képek így egyszerre személyesek és ötletesek.

esküvői fotózás
kép:pexels.com/free

 

Haj kipróbálása – próbafrizura

Nemrég láttam a neten egy képet egy elrontott esküvői frizuráról, ami köszönőviszonyban sem volt azzal a hajkölteményt ábrázoló képpel, amit az ara a fotósnak odaadott. A kellemetlenség és csalódás elkerülése miatt egy hajpróba is szükséges, hiszen a kitalált, megálmodott frizurát bizony ügyes kezeknek el is kell tudni készíteni, és persze a haj erősségétől és minőségétől is függ, mit lehet kihozni belőle.

esküvői haj
kép: pixabay/free

 

Sminkpróba

Itt is szem előtt kell tartani, hogy van az elképzelés és van a realitás. Lehet, hogy a menyasszony megálmodja pár kép alapján, hogy milyen sminket szeretne, de az mondjuk nem illik hozzá, a bőréhez, hajához. A sminkpróbán kiderülhet, hogy mi az a szín, tónus, fény, ami a legjobban áll az arának. Ez az a nap, amikor nem fér bele a stílusbaki.

 

Ruha méretre igazítása

Majd belefogyok! Addig koplalok úgyis! Ismerős? Jól hangzik és talán be is jöhet, de itt is a valóság beletenyerelhet az álmokba. Mindenképp a saját, reális méretre kell szabatni az álomruhát, nem érdemes a feszengést választani a nagy napon. Sok időt kell eltölteni a  ruhakölteményben és minden szempár a menyasszonyra szegeződik. A szépség mellett legyen a kényelem is hívószó a ruha kiválasztásánál.

Esküvői ruha
kép:pexels.com/Dmitry Zvolskiy

Menü előzetes végigkóstolása

A figyelmes szervezés egyik alapja, hogy a felkínálandó ételeket a jegyespár a nagy nap előtt végigkóstolja. Egyfelől azért, hogy tudja, mire számíthat ízekben, tálalásban, másfelől pedig azért, hogy az esetleges allergiákra, ételérzékenységekre is figyelhessen.

Torta kóstolása

A torta begurítása, felvágása látványos és izgalmas része az esküvőnek, így az esztétikai tényezők az esetében nagyon is fontosak. Ám az íz is az, ha túl cukros vagy marcipános a tortacsoda, akkor jó észben tartani, ne a fontos napon derüljön ki, hogy nem olyan, mint amire számítani lehetett. Cukormentes, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes opciókat is lehet ma már választani. A küllemét illetően is körültekintőnek kell lenni, az arán kívül a vőlegény ízlésének is feleljen meg.

esküvői torta
kép:pixabay.com/free

A kiválasztott hely bejárása

Izgalmas és egyben nagy körültekintés igénylő feladat egy olyan napra készülni, amire sokan nagyon sokáig emlékezni fognak. Az ünnepi helyszín kiválasztása és bejárása a készülődés örömét fokozza. Ilyenkor érdemes megfigyelni a hely előnyeit, és a vendégsereg igényeit figyelembe venni (sok kisgyerek, idősebb rokonok) Legyen-e nagy tánctér, hol helyezkedjen el a zenekar vagy DJ, a mosdóknak milyen a színvonala, és megannyi más dolgot is szem előtt kell tartani, persze a költségkeret határain belül.

 

Dekoráció pontos megtervezése

A dekoráció stílusa sokat elárul a párról. A nagyon elegánstól a bohémabb, színesebbig most már rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, s pár apró, egyedi elemmel is meg lehet bolondítani, emlékezetessé lehet tenni. Ugyanúgy, ahogy a fotózásnál, itt is be lehet építeni a párra jellemző motívumokat, elemeket. Az asztalon elhelyezett pár személyes üzenet, egy idézet is dobhat a hangulaton.

 

Ültetés – kínos szituációk elkerülésére figyelve

Sok esküvő témájú vígjátékban láthatunk olyan jeleneteket, ahol az ültetés miatt alakulnak ki kellemetlen beszélgetések, kínos szituációk, régi sérelmeket hordozó rokonok esnek egymásnak. Na jó, ez filmes, de a valóságban is figyelni kell arra, hogy kit ki mellé ültetnek, mert az alaphangulatra rányomhatja a bélyegét egy feszengős asztaltársaság kedélye.

 

Nászajándékra vonatkozó kérés pontos megfogalmazása

Ma már nem kellemetlen – sőt, talán elvárt is – megfogalmazni a nászajándékra vonatkozó kéréseket, például, a felesleges háztartási eszközök felhalmozásának elkerülése miatt. Senki sem szereti a sokszor csak az ajándékozó ízlésének megfelelő készletek, képeket kerülgetni.

esküvő
kép: unsplash.com/Wijdan Mq

 

Zenekar repertoárjának átbeszélése

A zene az egyik legmeghatározóbb hangulati elem. A zenekar, a DJ alapvetően jó, ha az esküvő és a pár stílusához igazodik, de persze szem előtt kell tartani a hely adottságait és a vendégsereg szórakozási igényeit is. Ezt összehangolni bizony néha nem is olyan egyszerű. Erre is időt és energiát kell fordítani, bár a helyzet, a hangulat felülírhatja a terveket, ami nem is baj…

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Ezért erősíti a köteléket a párok közt a szeretetnyelv ismerete

A mámortól a tartós kapcsolatig – a szerelem 4 fontos szakasza

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!