spot_imgspot_img
spot_img

WWF – csatlakozz! Még nem ütött a Föld órája

-

Article Top Ad (AdSense)

A B-Cool Magazin a green életforma támogatója. Mi is megtesszük a magunkét! Mutass te is példát, és csatlakozz a WWF kezdeményezéséhez! Csak néhány percet kérünk tőled, amit minden nap megtehetnél! De ma, az ma van!

Fotó: Envato elements

Itt te is csatlakozhatsz egy egyszerű felajánlással, és még nyerhetsz is!

6 programot is kitaláltak, melyekkel bebizonyíthatod a nagyvilágnak, hogy a fenntartható életmód számodra is fontos. Ennek a kezdeményezésnek a segítségével te is tehetsz valamit a Földünkért.  Válassz ki egyet a lehetőségek közülük, és regisztrálj. Olyan egyszerű dolgokat vállalhatsz, ami semmiféle megerőltetésre nem kerül, sőt jobban fogod magad érezni.

Fotó: Envato elements

KULINÁRISAN A FÖLDÉRT! A fenntartható életmódhoz sok esetben a gyomron át vezet az út. Dobj össze egy ínycsiklandozó fogást olyan alapanyagokból, amelyeknek kisebb az ökológiai lábnyoma, és kevésbé terhelik a bolygót!

Fotó: Envato elements

TERMÉSZETTEL A FÖLDÉRT! Ragadj sportcipőt, és irány a természet! Sétálj, kocogj, túrázz vagy mozogj bármit, a lényeg, hogy a szabadban tedd!

Fotó: Envato elements

KÖNYVVEL A FÖLDÉRT! Vedd elő a kedvenc könyvedet, és hagyd, hogy elrepítsen a nyugalom szigetére! Ha teheted, oszd meg mással is az élményt: olvass fel valakinek kedvenc olvasmányodból!

Fotó: Envato elements

MOZGÁSSAL A FÖLDÉRT! Szellőztesd ki a fejed a szabadban! Biciklizz, fuss, jógázz, tollasozz, zumbázz, kungfuzz vagy erősíts, a lényeg, hogy mozgasd át magad!

Fotó: Envato elements

TÁRSASÁGBAN A FÖLDÉRT! Hívd össze a barátokat, a családtagokat, és töltsetek el egy órát beszélgetéssel, társasozással, fényképnézegetéssel vagy bármivel, ami fontos számotokra és nem igényel áramot!

Fotó: Envato elements

ÉNIDŐVEL A FÖLDÉRT! Hunyd be a szemed, vegyél egy mély levegőt, és keresd meg, mi az, amivel igazán fel tudsz töltődni! Ez lehet meditáció, merengés, elnyújtózás, a lényeg, hogy ne fogyasszon áramot vagy üzemanyagot.

Forrás: https://foldoraja.hu/

Fotó: Envato elements

Mit tehetsz még a Föld órájában

Erre a 60 percre ne terheld a bolygót, és ne zsákmányold ki az erőforrásokat. Mindössze annyit kell tenni, hogy erre az időre mindenkinek ki kell kapcsolni a berendezéseket, lekapcsolni a lámpákat. Gyújtsunk gyertyát, és töltsük az időt szeretteinkkel. Ha csak ennyit teszünk, már rengeteget tettünk a bolygónkért, és magunkért is.

Itt nézhetsz utána!

Itt jelentkezhetsz!

Fotó: Envato elements

Ma, az ma van

Elsőre mulatságos a „ma, az ma van” kifejezés. Pedig sokkal nagyobb mélységekkel rendelkezik, mint elsőre gondolnánk. Minden nap hálát adhatsz, hogy felkeltél, minden nap teremthetsz, tehetsz, magadért, eszmékért, egészségért, és a Földért. Ahogy a te szervezetednek is, úgy a bolygónknak is kijár a lazítás, a pihenés. Föld órája! Senki nem elmélkedik azon, hogy ez a bolygó mióta létezik, és ad otthont nekünk? Rengeteg teória van erre, de legalább 4,6 milliárd éve alakult ki ez a kuckó az emberiség számára. Az univerzum végtelen idejéhez ez smafu, a galaxisunk létrejöttéhez képest vicces és az embernek nevezett faj nevetséges 315 ezer évvel ezelőtt jelent meg rajta. Te sem gondolod komolyan, hogy jelent valamit ebben a léptékben bármi is, ami veled történik! Ha ezt végig gondolod, rájöhetsz arra, hogy eredendő kötelességed, mint gondolkodó lény, tenni azért, amit kaptál. Tenni azért – még ha hangyányit is-, hogy a jövő ne sanyarú, hanem fényes legyen.

Fotó: Envato elements

Tölts el az életedből 60 percet a bolygódért

Lehet, hogy valaki ezt nevetségesnek tartja és van, aki átérzi a végtelen komolyságát, és a létezés esélyének örömét. Mindegy milyen léptékben gondolkodik valaki, a neuronok játéka alapvetően végtelen. Viszont ez, amit most itt olvasol, csakis annak köszönhető, hogy vannak gének, amiből létrejöttél, van föld a lábad alatt. Van evolúció, mely megadta neked a gondolkodás lehetőségét, van létezés, mert van hely… A Föld, amit neked, nekünk, mindannyiunknak odaadtak! Te is becsüld meg amit kaptál! A Föld lakossága durván 7,888 milliárd. Ha csak a fele élne azzal a lehetőséggel, amit a WWF tálcán kínál elénk, drasztikusan, és jó irányba haladna az emberiség létezése. Hát gondolkodj, és használj ki 60 percet az életedből, ami neked és a bolygónak is jó. 

Fotó: Envato elements

Mi a WWF a Föld órája

Föld órája alkalmából vállalj te is felelősséget! Március 25-én azt kell tenni, ami nem terheli a környezetet. A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely 96 országban tevékenykedik. A tagsága meghaladja a 4,7 millió főt. 1961. szeptember 11-én alakult meg egy svájci kisvárosban, Morges-ben. A szervezet alapítói közé tartozott Sir Peter Scott, a Wildfowl Trust alapítója, a híres sarkkutató (Robert Falcon Scott) fia, Luc Hoffman, Max Nicholson, a Brit Természetvédelmi Hivatal főigazgatója és Guy Mountfor, egy nemzetközi reklámügynökség vezetője, aki amatőr ornitológus is volt. Ezen kívül az UNESCO és az IUCN vezetői a kezdeményezés mellé álltak.

A WWF céljai a biológia sokféleségének megőrzése, a környezetszennyezés csökkentése és a fenntartható fejlődés elősegítése. A szervezet számára ezért kiemelten fontos az erdők, az édesvizek, valamint az óceánok védelme. Fontos a szervezet számára az éghajlatváltozás mérséklése, a mérgező hatású szennyező anyagok csökkentése, édesvizeink és az óceánok védelme, az erdőirtások megállítása és a vadon élő állatfajok védelme.

Fotó: Envato elements

 A Föld órája aktivitásokhoz csatlakozz te is.

Aktivitásai sokféle eszközt használnak, figyelemfelkeltő kampányok, aktív természetvédelem, a Föld különböző pontjai, politikai érdekérvényesítés. Az egyik komoly erőt képviselő kampánya az „ADJ EGY ÓRÁT A FÖLDNEK”

Spórolj te is otthon az energián

Ózonpajzs megőrzésének napja

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!