spot_imgspot_img
spot_img

Film készült a legendás The Beatles együttesről

-

Article Top Ad (AdSense)

A The Beatles volt a popzene egyik legsikeresebb zenekara, a legendás kvartett 2004 végéig több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, megdöntve ezzel a világ összes eladási rekordját. Nem meglepő tehát, hogy a Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson dokumentum-sorozatot készített az angol együttesről.

A „The Beatles: Get Back” című új filmben, a Gyűrűk Ura rendezője, Peter Jackson próbálja megfejteni a Beatles feloszlásának mítoszát. A dokumentumfilm eddig még soha nem látott anyagokat vonultat fel, többek között olyan stúdiófelvételeket, amelyek később a könnyűzene mérföldkövévé váltak.

Nem ez az első film az együttesről, 1970-ben Michael Lindsay-Hogg már forgatott a The Beatles-ről, ebben stúdiófelvételeket és a zenekar zűrzavaros feloszlásának történetét dokumentálták. George Harrison vitatkozott Paul McCartney-vel, John Lennon felesége, Yoko Ono is sokat látható benne, akit sokan tettek felelőssé a banda feloszlásáért.

2016-ban Jackson hozzájutott Lindsay-Hogg eredeti felvételeihez. Négy év alatt nyolcórás, háromrészes sorozattá szerkesztette a Disney+-szal kötött streaming-szerződésnek köszönhetően. A dokumentumfilmben megnézhetjük a The Beatles utolsó olyan élő fellépését, amelyen mind a négyen részt vettek, valamint a híres tetőkoncertet a londoni Savile Row tetején.

A Get Back azonban mégsem nosztalgikus, sokkal inkább nyers, őszinte és emberi. Ez alatt a hat óra alatt a nézők olyan bensőséges viszonyba kerülhetnek a The Beatlesszel, mint még soha” – nyilatkozta az Oscar-díjas rendező.

A producerek hozzátették, hogy a film elkészültét Paul McCartney, Ringo Starr, valamint John Lennon özvegye, Yoko Ono Lennon, és George Harrison özvegye, Olivia Harrison is támogatta.

Források: The Convertation, Filmezzünk

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!