spot_imgspot_img
spot_img

Fiatal magyar írók, akiket muszáj olvasni

-

Article Top Ad (AdSense)

Fiatal és tehetségesek írók és költők, akik már otthagyták kézjegyüket a magyar irodalom lapjain. Érdemes odafigyelni rájuk…

Mucha Dorka

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dorka (@muchadorka) által megosztott bejegyzés

Mucha Dorka Puncs című könyvében a saját generációjának sivárságát ragadja meg, és remek képet kapunk az életüket átszövő kapcsolatokról és helyzetekről. A Nincs idő című könyv viszont egy ifjúsági regény, ami nagyon fontos témát érint, és amellyel már tinikorban foglalkozni kell. És beszélni. A könyv segít felismerni azokat a vészjósló jeleket, amelyeket egy bántalmazó kapcsolat velejárói és amiket talán így könnyebb lesz észre venni.

Kalapos Éva Veronika

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kalapos Éva Veronika (@vacskalany) által megosztott bejegyzés

Egy válás történetét követhetjük nyomon az Ezek voltak az apák című könyvben, amit az tesz igazán különlegessé, hogy a történetet az apa szemszögéből ismerhetjük meg. Meglátjuk a lányától egyre jobban eltávolódó apa fájdalmát, a szétkapcsolódásukat,  miközben a lapokon kibontakozó történet által egy sor társadalmi problémára is rálátunk, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Vonnák Diána

Az Ukrajnában, Angliában és Magyarországon élő kultúrális antrpológus ismeretlen tájakra kalauzol Látlak című tavaly megjelent novelláskötetében. A történetek korunk leggyakrabban tapasztalt érzéseivel foglalkoznak: a bizonytalansággal és az útkereséssel. Elgondolkodtató írások tele társadalmi problémákkal, miközben több különböző élethelyzetben is elmerülhetünk.

Dunajcsik Mátyás

Az egyik legtehetségesebb fiatal kortárs íróként tartják számon Dunajcsik Mátyást, akinek a könyvei és történetei sokszor egy misztikus világba repítenek. Víziváros című könyve egy modern városi lovestory, a Balbec Beach egy tizenhárom különleges hangulatú és izgalmas helyszíneken játszódó történetet tartalmazó novelláskötet, amelyben olvashatunk krimit, de megidézhetjük egy régi szerelemmel való találkozás varázsát is. A Szemüveges szirén című könyve gyerekeknek szól, amelyben a környezettudatos gondolkodásra és a fajok megmentésére hívja fel a figyelmet.

Seres Lili Hanna

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Seres Lili Hanna (@seres.lili.hanna) által megosztott bejegyzés

A csodálatos és elgondolkodtató versek fiatal szerzőjének Várunk című verseskötetét Tóth Krisztina így jellemezte: „Szavai belénk ivódnak, visszük őket magunkkal, ha akarjuk, ha nem.” Az elmélyülős versekben legtöbbször hétköznapi történetek és női sorsok elevenednek meg, amelyek közül az egyik legizgalmasabb, amikor Virginia Woolf, Sylvia Plath, Frida Kahlo és Audrey Hepburn beszélget egymással.

Itt további női életekről szóló könyvet ajánlunk.

Hanula Zsolt Péter

A reklámszakma és a közösségi média világa adja a keretet Hanula Zsolt Céges blog című könyvének, amelyen az egyik percben nevetünk, a másikban meg mérgelődünk. De bárhogy is érzünk, az biztos, hogy a történet nagyon mai, és tele van jobbnál-jobb gondolatokkal. Ahogy az író másik, a Fiúk nem sírnak című kötete is, amely sok mindenről szól: fociról, apaképről, családi mintákról… Csupa olyan történet, amelyet akár többször is elolvashatunk és mindig másra kapjuk fel a fejünket.

 

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Ljudmila Ulickaja, a lelkek kiváló ismerője

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!