Fetter Erik: újabb két év az EOLO-KOMETA Cycling Team-nél

-

A 22 éves, pilisvörösvári Fetter Eriknek duplán csodás napja van ma, hiszen szülőhazájában készül élete első háromhetes versenyére, a Giro d’Italiára, amikor csapata, az EOLO-KOMETA Cycling Team bejelentette, hogy újabb két évre számolnak vele. Ezzel a csapattal folytatódik tehát a három éve kezdődött kalandja a profi kerékpározás világában.

„Az EOLO-KOMETA mindent megadott nekem: megadta a lehetőséget, hogy profi kerékpáros legyek, és hogy megéljem ezt a tündérmesét, most pedig vissza kell adnom nekik valamit. Talán ezektől a napoktól kezdve. Könnyű volt igent mondanom, mert azonnal megértettem, hogy hisznek bennem, és hogy azt akarják, hogy felnőve nagyszerű versenyzővé váljak. Együtt fogunk fejlődni” – mondta el a bejelentés kapcsán Fetter Erik.
A fiatal magyar kerékpáros ismételt igazolása kapcsán Ivan Basso, az EOLO-KOMETA Cycling Team sportigazgatója elmondta: „Fontos jelzés nekünk, ha egy olyan tehetséges fiatal versenyzőt igazolhatunk, aki már évek óta velünk van, hiszen ez azt jelenti, hogy jól dolgozunk. A csapatunk célja, hogy a fiúkat tehetségükhöz igazodva fejlesszük, kineveljük, és itt tartsuk a jövő bajnokait. Erik igazolása pontosan ezt az irányt mutatja”

Fran Contador, az EOLO-KOMETA Cycling Team főigazgatója örül annak, hogy ezt a bejelentést épp itt Budapesten, a Giro d’Italia kezdetén tehették meg. „Erik egy olyan srác, aki három évvel ezelőtt érkezett hozzánk a 23 év alatti csapatunkból, és az ő fejlődési útja pontosan az, amit elképzeltünk, amikor a projektünkről gondolkodtunk” – osztotta meg Fran Contador.

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!