Csárdázzunk Pátyon!

-

A nemrégiben nyitott Fészek Csárda egy teljesen egyedi koncepcióval rukkolt elő. Megtartva az ikonikus ételeket és az eredeti csárda jelleget valami újat kínál, amire leginkább a csárdabisztró elnevezés illik.

Régmúlt idők újszerű ízvilággal

Jó ide megérkezni. A szépen gondozott, virágokkal és fákkal teli kertben régi tárgyak bújnak meg: láthatunk itt prést, szekeret, zsírosbödönökben pompázó muskátlikat. A csárdába lépve letűnt korok világába csöppenünk. Hatalmas belmagasság, csodálatos gerendázat, és rengeteg múltbéli használati– és dísztárgy fogad bennünket. Az étlapon meglepően nagy a választék. Olyan ételek is rendelhetőek, amik hasonló éttermekben már csak nagyon ritkán fordulnak elő.

Vári Dávid executive séf az, aki újra álmodta a konyhát. Arról is mesél, hogy miért különleges hely számára a Fészek Csárda.

  • Mi volt a koncepció? Miben különbözik a Fészek Csárda a több hasonló helytől?

Igyekeztünk egy olyan ételválasztékot összeállítani, amely sokféle és felvonultatja a magyar gasztronómia remekeit, de kicsit mégis más, jobban illeszkedik a mai gasztronómiai trendekhez. Korszerű konyhai technológiákat használunk, minőségi alapanyagokból készítjük az ételeinket, és igyekszünk újszerűen tálalni a fogásokat.

Az étlap tehát az eredeti tradíciókhoz nyúlik vissza: Újházi tyúkhúsleves, Gulyás, Harcsapaprikás. Megtalálható rajta a cigánypecsenye, vagy éppen a madártej, viszont minden ételben van egy olyan csavar, ami érdekesebbé teszi. Egyáltalán nem „csárdás módiban” főzünk, hanem teljesen a kor elvárásainak megfelelően. Aki betér hozzánk ehet akár egyedileg elkészített velőscsontot is, de van például ököruszály levesünk is, ami mostanában ritkaság számba megy. Van rengeteg vendéglátó egység az autópályák mentén, de ezek általában arról szólnak, hogy egyél gyorsan valamit és menj tovább. Mi inkább marasztalni szeretnénk a vendégeket.

Szeretnénk kihasználni a hely komplexitását.

  • Mit takar ez az általad említett komplexitás?

  • Mi nem csupán egy csárda vagyunk, hanem egy Fészek, ahol lakni, beszélgetni, ünnepelni lehet.

Van egy 32 szobás rendkívül hangulatos szállodánk, vannak hagyományos és modern stílusú rendezvénytermeink, tudunk különtermet biztosítani céges rendezvényekre, családi ünnepségekre, esküvőkre. Szeretnénk idevonzani a környékbeli családokat, közösségi helyként funkcionálni.

  • Mit kínáltok számunkra? Egy kisgyerekes család általában nem szívesen megy étterembe.

  • Jó időben a teraszunk és a kertünk már most is megoldást kínál számukra. Van játszóterünk, homokozónk és hamarosan érkezik a kertbe egy különleges körhinta. Terveink között szerepel egy játszóház kialakítása a csárdában, ahol biztonságosan játszhatnak a kicsik és a nagyobbak egyaránt. Ha igény mutatkozik rá, akár gyermekfoglalkozásokat is szervezünk majd.

  • Az autópálya közelsége okán inkább átutazó vendégeitek vannak. Mivel tudtok idecsábítani hagyományos értelembe vett turistákat?

Valóban sok az átutazó, de csoportok is szép számban érkeznek hozzánk. Kedvezőek az áraink, nagy parkolónk van és ingyenes mind az autók, mind az autóbuszok számára. Megfelelő az elhelyezkedése a szállodának például csillagtúrákhoz. Budapest nagyon közel van. A környéken is sok a látnivaló. Biatorbágy, Páty, Etyek, Zsámbék, hogy csak néhányat említsek. Fontos vonzerő a bor, hiszen ismert borvidékek húzódnak meg körülöttünk. Kérésre szervezünk is bortúrákat, illetve saját borospincénkben borkóstolókat, borvacsorákat is tartunk.

Azt gondolom, hogy aki bármilyen okból betér hozzánk, megszereti ezt a helyet, és mint a madarak visszatérnek a „Fészekhez”.

Brutális íz orgiával rukkoltak elő

Madártejező, Tejmadár, Rádamjet

 

Juh- és bárányhús -lehet ez a jövő

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!