Festő és tűznyelő is volt Pierce Brosnan, mielőtt James Bond lett belőle

-

Pierce Brosnan leginkább James Bondként égette be magát az emlékezetünkbe.

2001-ben a People magazin a világ legszexibb férfijának választotta, ami nem is meglepő. Lassan a hetvenet tapossa, de még mindig igazi sármőr, és a nők java része valószínűleg boldogan eltöltene egy estét az egykori 007-essel. Összeszedtünk néhány érdekességet Hollywood egyik legismertebb és legkedveltebb színészéről, aki nem mellesleg 2001 óta az UNICEF írországi nagykövete. Tessék, ez volt egy.

Magányos gyerekkora volt

Pierce Brendan Brosnan 1953. május 16-án született az írországi Droghedában. Az édesapja nem sokkal a születése után elhagyta a családot. Idővel az anyja is továbbállt Londonba, ahol ápolónőként dolgozott, így a kis Pierce kézről-kézre került a rokonok között.

Fotó: flickr

Előbb festő majd tűznyelő lett

16 évesen Londonban kezdett új életet, és úgy döntött, festő lesz, ezért otthagyta az iskolát, és beiratkozott a művészeti képzőbe. A szenvedélye egészen 1969-ig tartott, mikor egy próbán tűznyelőket látva, teljesen megbabonázta a mesterség. Ripsz-ropsz kitanulta ő is a szakmát, és olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy cirkuszi ügynök 3 évig alkalmazta. A hetvenes évek elején visszaült az iskolapadba és a Drama Centre-ben tanult színészetet.

Televíziósztárként indult be a karrierje

Miután elvégezte a dráma iskolát, a York Theatre Royal-ban dolgozott színész asszitensként, majd a Várj, míg sötét lesz című filmben debütált először színészként. Hamarosan televíziósztár lett belőle, mikor feltűnt az Újvilági rapszódiában, amit a Remington Steele detektívsorozat követett. Ezzel pedig valósággal berobbant a köztudatba. Egyre csak záporozni kezdtek a felkérések és szerepelt többek között A negyedik záradékban, Gazemberekben és A fűnyíró emberben.

Fotó: flickr

A legtöbben csak James Bondként ismerik

Habár nagyszerű karakterszínész, aki a romantikus fazontól kezdve a szellemes gazfickóig számos szerepben megállta a helyét, ahogy azt láthattuk Az utolsó gyémántrablásban, a Mamma mia!-ban , a Szellemíróban vagy A panamai szabóban.

Sokan mégis csupán James Bondként ismerik. 1995-ben kapta élete első Bond szerepét az Aranyszemben, amit A holnap markában, A világ nem elég és a Halj meg máskor követett.

Első felesége és fogadott lánya is petefészekrákban halt meg

Első feleségével, Cassandra Harris ausztrál színésznővel 1980 decemberében házasodtak össze, és egy közös fiuk született 1983-ban, Sean. Harrisnek már volt két gyermeke, Charlotte és Chris, akiket a színészóriás örökbefogadott apjuk halála után. Sajnos feleségénél a nyolcvanas évek végén petefészekrákot diagnosztizáltak és 1991-ben, 43 évesen elhunyt. Később 2013-ban, Charlotte szintén petefészekrákban távozott el, ami újabb csapás volt a sztárnak.

Gyakran kritizálják a második feleségét

Szerencsére nem maradt magányos a filmcsillag, és a kilencvenes évek közepén megismerkedett Keely Shaye Smith amerikai újságíróval. 2001-ben házasodtak össze és két közös fiuk született, Dylan és Paris. Gyakran cikkeznek róluk, mivel előszeretettel szapulják Keely-t a testsúlya miatt. Az emberek nem értik, hogy nézhet ki így egy sztárfeleség, és miért nem képes lefogyni a férjéért (pláne Brosnanért). Kiderült, hogy ez a kritizálás már a közvetlen környeztükben is felütötte a fejét. Ám Pierce a valóságban is egy hősszerelmes, és mindig kiáll nyilvánosan imádott felesége mellett. Saját bevallása szerint számára így tökéletes a neje, a telt idomaival együtt. De az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy nem nagyon izgatják magukat a trollkodók miatt. Látszólag tökéletesen boldogok és még mindig fülig szerelmesek egymásba.

Maradjon is ez így sokáig!

Fotó: flickr

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!