Ebből nem száll fehér füst: környezetbarát pápamobilt adtak át a Vatikánban

-

Újabb modellel bővült Ferenc pápa flottája, amiben igen színesen alakul a paletta. Az aktuális szerzemény egy átalakított Toyota Mirai.

Elég nagy és pozitív visszhangot keltett, amikor a puritán életviteléről (is) ismert Ferenc pápa egy Dacia Dusterrel bizonyította, hogy köszöni, de nem kér a fényűzésből. Legalábbis akkor biztosan nem, ha jelenése van a nagyközönség előtt. 2018-ban egy egyedi Lamborghini Huracán LP580-2-őt kapott ajándékba az olasz gyártótól, de természetesen nem tartotta meg, hanem nemes célból elárverezték a V10-es sportkocsit, amit a kézjegyével is ellátott.

Fotó: Toyota

Az üzemanyagcellás Mirai-val a környezetvédelem ügyét is hirdeti a katolikus egyházfő, amiben mindig is érdekelt volt a Toyota közleménye szerint. A pápa szerint nagyon fontos, hogy „változtassunk az életvitelünkön annak érdekében, hogy megóvjuk a közös otthonunkat”. Köszönhetően a Mirai-nak, hű marad ehhez a vízióhoz, nem mellékesen megóvja híveit a kellemetlen kipufogógázoktól a vonulás során.

Ugyanis a víz egyetlen melléktermék, amit a kocsi produkál a hidrogén átalakítása során. Ezt pedig a pápa – vagy barátai a felső szinten – remélhetőleg borrá tudják változtatni – fogalmaz találóan a Top Grear szerzője a hír kapcsán.

Fotó: Toyota

A Toyota egyébként két pápamobilt is épített a Mirai alapjaira, az egyiket tavaly novemberben használta Ferenc pápa egy japán konferencia alatt. Az ajándékba kapott járművet a Vatikánban adták át, 5,1 méter hosszú és 2,7 méter magas, beleértve a felépítményt is. Nem maradhatott el a kényelmes fotel és a kapaszkodó sem, hogy minden igényt kielégítsen az új „cégautó”. A rendszám természetesen a SCV betűkkel hirdeti, hogy Vatikán városállamba honos.

A pápamobilok listája meglehetősen színes: Mercedes 600 Pullman, Mercedes G-osztály, Fiat Campagnola, Seat, és Lancia Thesis is található a tételek között. A Fülöp-szigeteken a helyi hangulatot hűen tükröző Jeepney-vel vonult.

Ez is érdekelhet:

22 focipályányi napelemtől zöldült ki az Audi győri üzeme

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!