spot_imgspot_img
spot_img

Kiadott egy rock albumot: 8 érdekesség Ferenc pápáról

-

Article Top Ad (AdSense)

Ferenc pápa több egy átlagos katolikus egyházfőnél. Egy hihetetlenül közkedvelt jelenség, aki korábban ugyanolyan átlagember volt, mint bárki más, így elképesztő az élettörténete, aminek legérdekesebb momentumait most veletek is megosztjuk.

Ferenc pápa, más néven Jorge Mario Bergoglio, Buenos Airesben (Argentína) született 1936. december 17-én,  holott a történelem legtöbb pápája Európából származott (csak Olaszországból körülbelül 200-an). Sok mindenben bizonyult az évek során az „elsőnek”. Ilyen az is, hogy 266. pápaként, ő az első jezsuita egyházfő. Összeszedtünk róla néhány hajmeresztő érdekességet:

1. Kémiából van végzettsége

Mielőtt belépett a Villa Devoto Egyházmegyei Szemináriumba, Ferenc pápa műszaki iskolát végzett, ahol vegyésztechnikusnak készült.

kép: pinterest

2. Egykor irodalmat és pszichológiát tanított

A pápa 1964-től 1965-ig irodalmat és pszichológiát tanított a Santa Fé-i Szeplőtelen Fogantatás Főiskolán, majd egy évvel később ugyanezeket a tárgyakat a Buenos Aires-i Colegio del Salvatore-ban. 1986-ban a németországi Freiburgban szerezte meg a doktori szintet teológiából.

3. Visszautasította a díszes lakást.

Míg a pápák általában előkelő negyedekben laknak (ez majdnem egy évszázados hagyomány), addig Ferenc pápa egy egyszerű kétszobás lakás mellett döntött. Ez egy igazán szerény, alázatos emberre vall, nem igaz?

4. Nagyon szeret szelfizni.

Ferenc pápa rendszeresen mosolyog rajongói, valamint hívei mellett. Ez korábban nemigen fordult elő a pápákkal, szóval ebben is igazi újítónak számat. Ugyanakkor hozzá kell tenni: ez a szokása komoly kihívást jelent a biztonságiak számára.

kép: pinterest

5. Nem szereti a golyóálló pápamobilt

Van még valami, amivel szeret a biztonsági szolgálat idegeire menni: nem hajlandó használni a teljesen golyóálló pápamobilt, és „szardíniakonzervnek” nevezi. Saját bevallása szerint inkább közelebb szeretne lenni az emberekhez. Pápasága alatt más járművekkel közlekedik, például Fiatokkal és Jeep Wranglerekkel utazik.

6. Készített egy pop-rock CD-t.

Bármilyen különösen is hangozzon, de a pápa meghódította a popkultúrát is! Nemcsak azzal, hogy szerepelt a Rolling Stone magazin címlapján, hanem előrukkolt 2015-ben a Wake up! nevű albummal, amiben progresszív rock stílusban himnuszokat énekel, és beszédet mond vidám dallamokkal a háttérben. Ez azért elég menő!

kép: pinterest

7. Csak egy tüdeje van

Tinédzserként súlyos fertőzést kapott, és műtéten esett át, aminek következtében eltávolították a az egyik tüdejét. Az eljárás ma már valószínűleg elkerülhető lett volna, köszönhetően az antibiotikumok fejlődésének.

8. Ő volt az első pápa, akit „Az év embere” címmel tüntettek ki.

A ceremóniák során megáldja a gyermekeket, mindig mosolygós és kedves, meglátogatja a betegeket, és pártfogolja a kevésbé szerencséseket. Mindezt csupán néhány ok azok közül, amiért elismerték a „a nép pápájaként”– és így az első olyan pápa, aki valaha is megkapta az „Az év embere” címet 2013-ban.

forrás:goodhousekeeping.com

Botránypápák

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!