Felgyorsítanák az oltás tömeges beadását – a háziorvosi rendelőket is bevonnák

-

Levelet kaptak a háziorvosok, hogy nyilatkozzanak róla, alkalmas-e a rendelőjük oltópontként való működésre.  Így szeretnék meggyorsítani a járvány leküzdéséhez szükséges oltások beadását.

Ötezer új oltópontot szeretne beállítani a kormány, ez onnan derült ki, hogy a háziorvosok a  fővárosi kormányhivatal népegészségügyi osztályától kaptak egy levelet, amelyben azt  a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága szeretné felmérni,  hogy a rendelők alkalmasak-e az oltópontként való működésre (rendelkeznek-e a szükséges infrastruktúrával, például váróteremmel, öltözővel).

Prof. Dr.Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az oltási program felgyorsítása érdekében 5000 háziorvosi rendelőt jelölt ki oltópontként.

Szerda dálitánig kellett válaszolni a háziorvosoknak, hogy rendelőjük alkalmas-e a feladatra –  osztotta meg közösségi oldalán  Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő  a kormányhivatal felhívását.

Ebből az is kiderül, hogy mi számít  alkalmas oltóhelynek:  a legalább a rendelő vagy a tanácsadó egyéb jogszabályokban meghatározott általános szakmai minimumfeltételeivel rendelkező helyiség, különösen a háziorvosi, házi gyermekorvosi és iskolaorvosi rendelő, tanácsadó, foglalkozás-egészségügyi szolgálat rendelője, nemzetközi oltóhely, megyei klinikai védőoltási tanácsadó.

 

Szerencsére már nem csak egyféle vakcina elérhető. Az első engedélyezett, a Pfizer és BioNTech vakcina mellé még egy megfelelő oltóanyag vár engedélyre vár, a Moderna készítménye.

A BCOOL magazin felvállaltan az oltás beadása mellett kívánja letenni a voksát.

A vakcina magyar feltalálója, Karikó Katalin, róla és a munkásságáról itt olvashatsz.

Karikó Katalin vírusmentes évet kíván – beoltatta magát és díjat kapott

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!