Ezt kell tudni a téli körömtrendekről!

-

Gregor Zita, a megbízható kézápoló és műkörömépítő szakértőnk visszatért hozzánk a legújabb tippekkel! A karácsonyi őrület a körmeinken is meglátszik, de lassan már a szilveszterre és a hosszú, hideg télre készülünk. Zita megosztotta velünk, hogy mit kell tudni az idei ünnepi körömtrendekről és azt, hogy mi várható 2023 telén.

Véget ért a karácsony, kezdünk ráhangolódni az új évre. A szilveszteri köröm ugyanannyira népszerű, mint a karácsonyi?

Őszintén szólva a szilveszteri körmök nem olyan népszerűek. A karácsonyin sokkal nagyobb a hangsúly, hiszen már hetekkel előtte ráhangolódunk, ráadásul több napig aktuális marad. Az új évi hangulat pedig gyorsan jön és gyorsan megy. Persze előfordul, hogy valaki kifejezetten szilveszteri körmöket szeretne, de van, aki például egyáltalán nem akar tipikus, ünnepi körmöt.

Akinek fontos az ünnepi köröm, annak a szilveszter minden évben a csillogásról szól?

Inkább úgy mondanám, hogy az egész december hónap a csillogásról szól! – mondta Zita jókedvűen. Szeretem ezt az időszakot, különlegesebb, mint a többi. Ilyenkor a vendégeim többsége azért felbátorodik. Előkerülnek a merészebb, bevállalósabb körmök, amiket kifejezetten az ünnepekre tartogatunk.

Kép: Gregor Zita

Pontosan mi kerül előtérbe?

Legtöbben bevállalnak egy kis pluszt. Mind vágyunk egy kis változásra, valamire, ami felpezsdít minket, ami kizökkent a szürke hétköznapokból. Erre tökéletesek az izgalmas körmök. Egy kis dísz, egy kis kő vagy, ami tényleg a legnépszerűbb ilyenkor, egy kis csillogás mindenkinek feldobja a kedvét. Bár az a tapasztalatom, hogy azért merőben senki nem tér el a megszokott hossztól, formától, de szinte mindenkiből előbújik egy kis bátorság.

Idén van valami különleges szilveszteri trend, ami az előző években még nem volt? A formákról már részletesen beszéltünk az előző interjúban, de a színekre, mintákra és díszekre nagyon kíváncsiak vagyunk!

Szilveszterkor általában nincs nagy újítás. Ebben az időszakban végre kiéljük a csillogást, főként ezen van a hangsúly, de idén talán visszafogottabb a trend. Népszerű a nude és a csillám kombinációja, kifejezetten a francia köröm, amin a fehér szín helyét átveszi a csillogós ezüst vagy kék. Szintén az idei szilveszter különlegessége a tigrisszem, de aki a legfrissebb divatot akarja követni, az ne a szokványos színeket használja hozzá, a piros és a bordó árnyalataival hódít idén ez a minta.

Kép: Gregor Zita

A történelem mindig megismétli önmagát, a divatban is. Melyek a visszatérő trendek?

A téli ünnepi időszakban mindig visszatér a hópihe, a csillag, a szarvas agancs vagy éppen a cukorka minta. Azonban minden évben elsöprő sikere van a piros, fehér csillogásnak, illetve a full diamonds, azaz csillogós feketének, amit arannyal vagy ezüsttel lehet variálni. Ezekkel nem lehet mellélőni. Ami még az ünnepi szezonban mindig előkerül az a rengeteg a meme! – mondta Zita a fejét fogva, de azért nevetve.

Karácsonyi körmös mémekkel bombáznak?

A kollégáim, de a vendégeim is állandóan küldözgetik őket. Egyik kedvencem a Gyűrűk Urából van: „Legolas! Tünde szemed mit lát? Piros körmöket mindenhol fehér hópihével!” Sokat szoktunk ezen nevetni, mert tényleg erről szól ez az időszak. Mindenki érzi, hogy „hát elkezdődött”! Pár hétig csak ünnepi színeket és mintákat látok, semmi mást. Viszont jó, hogy van egy kis változatosság a munkámban. A szezon végén, januártól már nem olyan kreatívak a díszítések. Amíg a kollégáimmal felköhögjük a maradék csillámport, addig szép lassan átállunk a szokványos körmökre. – viccelődött Zita.

Kép: Gregor Zita

Szilveszter után valóban elmúlik az ünnepi hangulat. Mire számíthatunk a körmök terén?

Januárban lekerülnek az ünnepi dekorációk és vele együtt az ünnepi körmök is. A színes, fényes, csillogó, vibráló, meleg színek és egyben hangulat után kezdetét veszi a sötét, szürke, visszafogott időszak.

Kicsit szomorú, hogy ilyen hirtelen levetjük magunkról az ünnepi boldogságot.

Igen, tulajdonképpen az előző hónap ellentéte következik. Mikor senkinek nem kell semmi, se minta, se szín, de azért nem kell szomorkodni! A bézs, a világosbarna árnyalatai, a baby boomer és a hagyományos körmök igaz, hogy visszafogottabbak, de nagyon szépek, elegánsak. Ezen kívül előkerülnek a sötétebb téli színek is, a nagyon jól kombinálható acélszürke, sötétbarna és a sötétkék.

Nekem sosem volt igazán hosszú körmöm, ezért nem tudom, hogy vajon aggódnak a kesztyű miatt a vendégeid? Van, hogy amiatt nem kérnek túl díszes, hosszú körmöt, mert félnek, hogy télen nem tudnak miatta kényelmesen kesztyűt hordani?

Nem igazán. Illetve…de. – felnevettünk együtt Zitával. De te valószínűleg nem arra a kesztyűre gondolsz. Évszaktól függetlenül, a gumikesztyű miatt szoktak aggódni, amit mosogatáshoz, takarításhoz és kertészkedéshez hordanak. Na azt a kesztyűt senki se szereti! Egy ideig próbálkoznak vele, de nem kényelmes, úgyhogy általában feladják és anélkül végzik a házimunkát. Ennek ellenére, aki vágyik a díszes, hosszú körömre, az emiatt nem fog lemondani róla.

Kép: Gregor Zita

A hideg, de főleg a szeles idő jól ki tudja kezdeni a kezünket. Tudnál pár tanácsod adni a téli körömápolásról?

Persze! Télen általános probléma a bőrszárazság. – mondta megértően Zita. Szinte kivétel nélkül előjön mindenkinél valamilyen formában. Keresik rá a megoldást, de sajnos azonban nincs egy darab, jól bevált csodaszer, hiszen mindenkinek más a bőre, másra van szüksége. Kézkrémből is van ezerféle, ezer összetevővel.

Te mit szoktál használni?

Szerintem a körmös márkák saját készítményei elég jók. Én azt szoktam ajánlani, amivel dolgozom. Ez vonatkozik a körömágy ápoló olajokra, a „bőrolajokra” is. Az évek során azt vettem észre, hogy az olaj a leghatékonyabb a körömbőr szárazságra. Jobb, mint a krém. Táplálja, erősíti a körmöt, ami által gyorsabban is nő. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálgassa, találja meg a számára legmegfelelőbbet, mert a rendszeres használata látványos eredményhez vezet!

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!