Ha ezt teszed- idegesíteni fogja a pasidat! Férfi Kezelési útmutató

-

Mindenkinél vannak tipikus dolgok, amik idegesítik. Ebben a témában is bőséggel találhatóak sztereotípiák és általánosítható fogalmak, történések- amelyeket jobb elkerülni a hölgyeknek. Azt azért szögezzük le, ha egy férfi teljes odaadással szeret, elsiklik ezek felett, sőt nem is foglalkozik vele. Az idegesítő dolgok listája bőséggel kitenne egy egész enciklopédiát, de azért próbáltuk összeszedni a leg jellemzőbbeket.

Fotó: Pixabay

Vannak szavak, mondatok, melyek felborzolják az ideget

SEMMI: Amikor megkérdezi egy férfi, hogy mi a baj, a „SEMMI” a legrosszabb válasz. Ilyenkor esélytelen megváltoztatni a semmit, mivel a semmi minden esetben valamit jelent. Ez az a szó, amit akkor mondanak a hölgyek, amikor azt hiszik, hogy a pasi tudja mi az a ‘ semmi ‘, vagy fel vannak bosszantva és már csak dacból is ezt válaszolják!
Nincs egy rongyom sem: Na ez megint teljesen hétköznapi probléma. Bár a nők tényleg komolyan gondolják, még akkor is ha glédában áll a töménytelen ruha a szekrényben, soha nem fogják megérteni- ezért idegesítő! Egy átlagos férfi teljesen minimális ruhakészlettel is jól érzi magát és meg tudja találni a megfelelő darabot, 2 perc alatt.

Fotó: Pixabay

Megtennéd, hogy „kiteregetsz”: A ‘ megtennéd, hogy ‘ szóösszetétel soha nem kérést jelent a nőknél és ezt a férfiak tudják, tehát bosszantó. A megtennéd azt jelenti, hogy meg kell tenned. Alapvetően mivel utasítást jelent, nem fűlik a foguk hozzá.
Itt hagytad a mobilod az asztalon: A mai világban a mobiltelefon egy intim szféra és csak a teljesen szeplőtelen őszinteségben élőknek nem jelent semmit ez a mondat. Ellenkező esetben tuti, hogy a férfi ideges lesz.

Fotó: Pixabay

Képzeld az új „kolléga” milyen aranyos: Bármilyen szituációban, élethelyzetben, hosszan dicsér egy hölgy egy másik férfit (még akkor is, ha semmi mögöttes szándék, vagy érzelem nem köti hozzá) a férfi ideges lesz. Beindul a féltékenység, és az a gondolatsor, hogy  vajon mivel tud többet, mint én?!  Mert a pasik nem mondják, de ez bizony idegesítő.
Bezzeg én ezt-meg-azt megcsináltam: Ha előhozakodik egy hölgy azzal, amit önszántából tett a párjáért, pasijáért, és utána ezt a fejéhez vágja. Ezt a nők valahogy genetikailag kódolva teljesen jól is tudják időzíteni. Elég kevés az a férfi, akinek ilyenkor ne menne fel a pumpája.

Fotó: Pixabay

A HISZTI

A HISZTI, érzelmi lelki ingadozások, sértettség és értetlenség kivetülése. Rengeteg féle formája létezik és nem feltétlenül a tányérdobálástól indul. A halk hang, a mosolytalan arc, a monoton háztartási tevékenység egy szó nélkül, már maga a hiszti. Ennek fokozatai persze elég szofisztikáltak, a végső stádium a sértődöttség, a kiabálás, egészen a sírásig! Egyet fontos megjegyezni! A hiszti esetében a férfiak első reakciója, hogy bár nem tudja mi a baj, próbál kedves lenni. Ha ez nem megy, akkor is kedves és igyekvő, de akkor már összeszorul a gyomra. A következő stádiumban a férfi ideges lesz!
„Minden dühös nő mögött ott áll egy férfi, aki nem tudja, hogy mit rontott el”
A női agy kombinálási képessége végtelenített. Ne használd a férfiaknál
Egyedi biológiai képessége a nőknek, hogy ráéreznek dolgokra. Sok esetben bőséggel igazuk is van és a megérzéseik által megsúgott vélt vagy valós igazságok helytállóak. De ezt soha! Soha ne hozza senki a férfiak tudtára teljesen indirekt módon, mer ettől a pasi ideges lesz! Azt fogja mondani, hogy már megint képzelődsz…A kombinálás képessége felettébb előnyös a társasági életben, a munkahelyen, a barátnőkkel való pletykálásban, de nem a férfiaknál!

Fotó: Pixabay

 

A túlzások és az elhanyagoltság

Bár minden kapcsolat kezdetén nagy jelentőséggel bír a külcsín és kecsegtetőleg, sőt izgatólag hat a férfiak nagy részére, mégsem szabad túlzásba vinni! A megkomponált frizura, a bájos mosoly, az alkalomhoz illő ruházat, a szép köröm ( kézen és lábon) – egyértelmű jelzések a férfiak számára. Viszont abban az esetben, ha mindig így nézel ki, na az már idegesítő! Természetes eszköztár a csábításra, de mikor már megvan a pasi, igényli a naturális nőt, aki bozontos hajjal, papucsban és otthonkában ételt készít kedvesének. Mert ez is szexi! Szóval tudni kell hol az a határ amikor jót tesz, hogy a nőiességet kidomborítva csábít egy hölgy, és mikor van szükség a biztonságot adó párra. Ami idegesítő, ha egy nő mindig tip-top!
A másik véglet, ha már a kapcsolat hosszú ideje tart, hogy már nincs igény a tökéletes nő megmutatására. Igenis fel kell venni a magassarkút, kidomborítani, ami van, és „tenni a szépet” a pasinak. Ha ez nincs meg, akkor kudarcba fulladt kapcsolatban létezés történik, ami sehova nem fog vezetni. Egy nő lehet dolgozó, anya, háziasszony, de ha ebben benne ragad, nem csak hogy felidegesíti a férfit, hanem el is taszítja magától.
Smink nélkül is jó, sőt tökéletes, de ne feledjük a férfi ösztönlény, tehát kell a piros köröm, a piros ruha, és a magassarkú!

Fotó: Pixabay

A túlzások a hétköznapokban, alapvetések

Soha ne zavard a férfit sportközvetítés, vagy a kedvenc filmje közben, de akkor sem, ha éppen barkácsol valamit, mert alkot! Ha hozzá szólsz- ideges lesz.
Mikor tudod, hogy hol van, soha ne írj neki és ne hívd azzal, hogy mikor érsz haza- még később fog jönni!
Ne hozd fel neki, hogy „már tudnod kéne”- nem fogja tudni, mondd el neki ezredszerre is.
Ha társaságban vagytok és bemutatsz neki valakit, ne csodálkozz, hogy nem emlékszik rá…a férfi agy szelektív, legyél nyugodt, és konstatáld, ez van.

Fotó: Pixabay

Ne beszélj mindig! A hölgyek sok esetben elfedik a lényeget a locsogással, és ez a folyamatos információközlés, melynek alapvetően nincs is lényeges aspektusa, a férfiak figyelmét tompítja. Sokkal többet ér egy ölelés, mint egy órás szentbeszéd!
A legfontosabb! Ha már ezerszer elmondtad a férfinak mit szeretnél és hogyan, akkor sem biztos, hogy megértette! Ne legyél türelmetlen, mondd még ezerszer. Lehet, hogy ez tökre unalmas és teljesen érthetetlen, de ha felrovod neki, ideges lesz, kedvetlen, magát okolja azért, amit nem is ért, és teljesen parttalan vitákat fogsz vele létrehozni.

 

Összességében a férfi egy rendkívül összetett lény, de olyan egyszerű, ahogyan te kezeled. Azzal ha felidegesíted, vagy rossz érzést keltesz benne valamivel kapcsolatban, nem lesz jó. Értetlenül és mérgesen, szomorúan és elcsigázottan fog a helyzetben állni! Nem feltétlenül védve a férfiak butaságát, de a türelem a leginkább célravezető!

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Mit szeretnek a férfiak az ágyban? Megkérdeztük tőlük!

Férfiak vallanak szakításokról, veszteségekről

Az önelfogadási problémák és a testképzavarok a férfiakat is érintik

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!