spot_imgspot_img
spot_img

Ezért szeretjük Leonardo DiCapriot

-

Article Top Ad (AdSense)

Ma ünnepli születésnapját a világhírű színész, nők és férfiak nagy kedvence, Leonardo DiCaprio! Már fiatalon bebizonyította, hogy neki a képernyőn van a helye. A Titanic című filmmel robbant be a köztudatba, de azóta is töretlen a népszerűsége. Vajon mi a titka?

A legszebb férfi

Kép: abcnews

A Titanic című filmben a szerelmét játszó színésznő, Kate Winslet szerint „Leo valószínűleg a legszebb férfi a világon, ő mégsem gondolja magáról, hogy gyönyörű”. Miután Jack szerepét tökéletesen megtestesítette, címlapsztorik tömkelege szólt a fiatal színészről, kiemelve szépségét. A „Leo-mánia” végigsöpört a világon, de egy ember biztosan volt, aki nem értette ezt a felhajtást, maga DiCaprio.

Úgy érzem, kívülálló vagyok”, mondta egyszer fiatalon egy interjúban arra utalva, hogy míg erős kiállású, központi szerepeket játszik, a magánéletében ő szerény és visszahúzódó személyiség. Ezek után tudatosabban választotta ki a szerepeit, olyanokat vállalt, amelyek közelebb állnak a valódi énjéhez. Így csöppent bele a komoly drámák és thrillerek világába, ezzel felépítette hitelességét.

Sikerei

Kép: indiewire

DiCaprio úgy érezte, hogy a Titanicban nyújtott alakítása lehet karrierje csúcsa, azt nyilatkozta, hogy „Sosem fogom újra elérni azt a népszerűségi szintet, s nem is számítok rá. Nem is fogom megpróbálni”. Ezzel a mentalitással vágott bele abba a karrierútba, amiről ma már tudjuk, hogy csak még nagyobb népszerűséget hozott neki.

Ikonikus alakításai miatt óriási sikereket értek el a 2000-es évek legnagyobb filmjei, például Steven Spielberg filmje, a Kapj el, ha tudsz, Dicaprio és Tom Hanks főszereplésével, vagy A tégla, ahol Matt Damon mellett játszott, de ide tartozik a Véres gyémánt, a Viharsziget és az Eredet is.

2010-es évek

Kép: tribecafilm

Quentin Tarantino is meglátott benne valamit. A 2012-es Django elszabadul című filmjében különleges szerepet szánt DiCaprionak. A színész annyira beleélte magát a szerepbe, hogy a filmbeli alakításának legikonikusabb perceit improvizálta. Legalább ekkora sikert ért el A nagy Gatsby című filmben is. Azonban a „felnőtt” DiCaprio talán leggyakrabban idézett szerepével A Wall Street farkasa című filmben találkozhatunk, amiben annak ellenére, hogy állítása szerint sosem drogozott, kiemelkedő alakítást nyújtott, hihetően adta elő a tudatmódosított állapotban lévő Jordant.

Rengeteg díjra jelölték, több elismerést is kapott, de A Wall Street farkasa megjelenése után a rajongók szinte biztosra vették, hogy eljött az idő, DiCaprio végre méltó lesz az Oscar-díjra, de nem így történt. Helyette egy visszatérő poén lett a köztudatban arról, hogy remek alakításai ellenére sem büszkélkedhet a díjjal.

Végre Oscar

Kép: bravotv

Csupán egy medvével kellett megküzdenie A visszatérő című filmben ahhoz, hogy végül elnyerje az Oscart. Karrierjének meghatározó pillanata volt, pár percre szinte az egész világ csak rá figyelt. A díj átvételének perceit általában sűrű köszönetek és hálálkodások töltik ki, de nem DiCaprio esetében.

A figyelmet kihasználva DiCaprio szíve ügyéről, a környezetvédelemről tartott egy rövid beszédet. „Ez a legnagyobb fenyegetés. (…) Ne vegyük magától értetődőnek, hogy ez a bolygó létezik, ahogy én sem veszem magától értetődőnek ezt az estét.” A közönségben többen állva tapsoltak, de nem csak a beszéde vagy A visszatérőben nyújtott alakítása miatt, hanem a korábbi ikonikus szerepeiért kijáró elismerés miatt.

Már nem csak 25 éves nőkkel randizik

Kép: pagesix

DiCaprio magánélete legalább annyira érdekes, mint a színészi tehetsége. Senki sem hibáztatja azért, mert szereti a nála fiatalabb nőket, de az utóbbi években egy mintát véltünk felfedezi a párkapcsolataiban. Barátnőivel 26. születésnapjuk előtt rendszerszerűen szakít.

Ezt a szokását azonban lehet, hogy most levetkőzte, ami életének szintén egy meghatározó eseménye lehet. A pletykák szerint legújabb barátnője nem más, mint a világhírű szupermodell, Gigi Hadid, aki jelenleg már 27 éves.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!