spot_imgspot_img
spot_img

Ezért szeretjük a rosszfiúkat

-

Article Top Ad (AdSense)

Van két dolog, ami minden rosszfiúban közös: népszerűek és valami különleges varázs veszi körül őket. Ezek a tulajdonságok pedig úgy vonzzák a nőket, mint a színes virágok a méhecskéket. A baj csak az, hogy a virágokkal ellentétben a rosszfiúk a sötét oldalon állnak és túl kockázatosak.

A rosszfiúkat általában igen vonzó külsővel és magával ragadó személyiséggel áldotta meg a sors. Úgy tudnak nézni, hogy önbizalmunk óriási lendületet kap és azonnal bomba nőnek érezzük magunkat. Mindehhez a titokzatosság homálya lengi körül őket, ami még csábítóbbá teszi. Ismerős ugye? Ilyenkor minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy valahogy felkeltsük a figyelmüket. Érthetetlen… De vajon miért, és melyek azok a tulajdonságok, amelyek miatt annyira ellenállhatatlanok ezek a rosszfiúk?

Először is nagyon vonzó a személyiségük.

Magabiztos viselkedés, önbizalom, dominancia – csak néhány tulajdonság, amely minden rosszfiúban  megvan. Ők azok, akiket nem lehet nem észrevenni, az alfahímek, akik  – akárcsak az állatvilágban – képesek megmutatni dominanciájukat a többi hím felett. Lényük azonnal beragyogja a teret, tulajdonképpen semmit nem kell tenniük, hogy kedveljék őket az emberek. Sajnos azonban az is benne van a pakliban, hogy túl erős személyiségükhöz bizonyos fajta agresszió vagy érzéketlenség is társul, és nem feltétlenül hisznek az egyenrangúságban.

Természetesen igen vonzó a külsejük.

Amikor a rosszfiúkra gondolunk mindannyiunkban egy bizonyos kép jelenik meg: intenzív szemkontaktus, izmos test, kócos haj, fekete ruházat. Nagyjából mint Brad Pitt vagy Johnny Depp, akiknek olyan a megjelenése, hogy minden nő azonnal ájultan omlik össze.

Amúgy mindenről a hormonok tehetnek.

A hormonok létfontosságú szerepet játszanak egy adott típusú férfi, különösen egy rosszfiúk kiválasztásában, hiszen egy nő mindig az egészséges génekhez kapcsolódó tulajdonságokat keresi egy férfiban, hogy ezeket adhassa át majd az utódoknak. Vagyis, az anyai ösztöneink miatt vonzódunk eme vonzó pasasokhoz, é főleg a peteérés idején. Színtiszta kémia

A titokzatosság varázsa lengi körül őket.

Mindannyian tudjuk, hogy a titokzatos és bűvös szemek mögött sok rejtett történet és személyes trauma van, amely felgyújtja bennünk a kíváncsiság lángját. Szeretnénk megismerni az összes tetoválás történetét, amelyek elrejtik testrészeiket, és megtudni bizonytalanságuk eredetét. Az igazságot akarjuk. Aztán mikor megkapjuk nem könnyű  elfogadni, így inkább azzal áltatjuk magunkat, hogy minden rosszfiú  mélyén ott rejtőzik a jófiú, akit majd mi hívunk elő belőle.

Manipulatív a személyiségük.

Biztosan kijelenthető, hogy a rosszfiúk soha nem fognak komolyan venni. Lehet, hogy úgy tűnik, de nem. Lehet, hogy eleinte úgy érzed, hogy figyel rád, de soha nem a teljes figyelmét adja. És ez a manipulatív viselkedés rém vonzó tud lenni, mert könnyen elrejti a valódi személyiségét. De ez a túl erősen kontrollált viselkedés nagyon nem oké.

Egy kihívás mindig izgalmas.

A mindennapok befásult unalmában jó néha egy kis izgalom. Habár nem könnyű feladat a rosszfiúkat körüllengő misztériumok felfedezése és sötét természetük meggyógyítása, a legtöbb mégis valamiért szeretné kipróbálni. Lehet, hogy az alacsony önbecsülés, néhány mélyen gyökerező gyermekkori trauma vagy tényleg csak az izgalom utáni elsöprő vágy áll a háttérben. És persze a rosszfiú vadóc személyisége is azt a fajta szebadásgérzést villantja fel előttünk, amire valahol mélyen mindannyian vágyunk.

Végül, de nem utolsó sorban: a rosszfiúk mellett valahogy különlegesnek érezzük magunkat.

Mint a filmekben: amikor egy lány rosszfiúval randizik, akkor ő is reflektorfénybe kerül és máris egy egészen más szemüvegen keresztül szemléli a világ. A rosszfiúk mellett királynőknek érezzük magunkat és sokkal nagyobb biztonságban, mint más férfiak mellett.  Csodálatos testüknek köszönhetően úgy érezzük, hogy semmi bántódás nem érhet minket. Ám nem árt óvatosnak lenni: a túlságosan védelmező kapcsolat hamar birtoklásba csaphat át, ami egy bántalmazó kapcsolatot rejt magában.

Tudjuk, hogy a rosszfiúk rosszak nekünk, ahogy általában azt is, hogy egy ilyen kapcsolat ritkán hosszú életű, mégse tud semmi megállítani minket.  Mert a rosszfiúk igazi lázadók, és valahol mi nők, pont erre a lázadásra vágyunk…

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Ha működik a kémia-a vonzalom legbiztosabb jelei

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!