spot_imgspot_img
spot_img

Ezért különlegesek a szuperérzékeny emberek

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak olyan mély érzésű emberek, akik nagyon intenzíven élik meg a körülöttük és bennük zajló dolgokat. A szuperérzékenyek rendkívül jó barátok, és gazdag belső világgal is rendelkeznek.

Ha esetleg magadra ismersz, ha igazak rád a cikkben felsoroltak, akkor te is az átlagnál érzékenyebbek közé tartozol. Ha ismersz olyat, akikre igazak az alábbiak, vedd figyelembe a leírtakat.

Komoly lelki támaszt tudnak nyújtani másoknak

A nagyon szenzitív embereknek különleges érzékelő csápjaik vannak arra, hogy mások fájdalmába, szomorúságába beleéljék magukat. Az ilyen típusú embereket nagyon megviseli a hozzájuk közel álló családtagok, barátok kudarca, negatív élményei, mert képesek hosszú ideig magukban hordozni az érzéseket. Nagyon erős, szoros barátságokat képesek kialakítani.

A hiperszenzitívek empatikus készségük miatt mélyen bele tudják élni magukat mások helyzetébe, így igazán erős lelki támaszai lehetnek a szeretteiknek. Képesek a másik szemüvegén át nézni a dolgokat, eseményeket, mert bele tudnak, és bele is akarnak helyezkedni a másik perspektívájába. Néha talán túlzottan el is merülnek olyan gondokba, amik nem a sajátjuk. Épp ezek miatt nagyon nagy szükségük van az egyedüllétre, hogy töltekezhessenek.

Az érzékszervi ingereket erősebben észlelik

A szuperérzékenyek az érzékszervi ingereket erősebben és részletesebben észlelhetik. Ami másnak talán fel sem tűnik különösebben, az a nagyon érzékenyek számára zavaró, akár idegesítő is lehet, például túl intenzíven vibráló reklám, erős illatok, szagok, túl nagy nyüzsgés, tömeg. Felkavarja őket a tolongás, diszkomfort érzetük van a zsúfolt helyeken. A túl sok impulzussal hamar telítődnek. Kimeríti őket mások hangulatingadozása is, mert nagyon figyelnek minden rezdülésre.

A művészek és alkotók közt is sok a szuperérzékeny, mert képesek nagyon elmélyülni egy-egy folyamatban, érzésben. Ugyanakkor az is tény, hogy bár roppant kreatívak, gyakoriak náluk a nagy kimerülések, elvonulások.

Gazdag fantáziaviláguk van

A túlérzékenység egyik legszerethetőbb velejárója a gazdag és kreatív belső világ, egy olyan dimenzió, ahova el lehet menekülni a rideg valóság elől. A szuperérzékeny emberek sokat ábrándoznak, beköltöznek a saját maguk által teremtett belső világba, ahol nyugalomra is lelhetnek.

Ha még jobban elmerülnél a témában, ezeket neked ajánljuk:

     

Könyvek a témában:  

Szuperérzékenyen párban

Szeresd önmagad!

Informatív oldal a témában:

https://www.szupererzekenyek.hu/

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Ha olvasnál még lélek és személyiség témában, akkor ezt a cikkünket Neked ajánljuk: 

Az érzelmi evés 5 leggyakoribb oka, ami a fogyás útjában is áll

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!