Ezeket nem illik felvenni esküvőre

-

Egy esküvőre soha nem könnyű felöltözni. Mielőtt stresszelni kezdenénk, vagy kipakolni az egész szekrényt, vagy sok tízezret költeni egy új ruhára, íme egy praktikus útmutató arról, hogy mit nem illik felvenni.

A megfelelő ruha kiválasztása néha kifejezetten nem könnyű. Függetlenül attól, hogy a meghívó hivatalos, koktélos, ünnepi vagy hétköznapi öltözéket igényel, az esküvői vendégeknek illik szem előtt tartani néhány univerzális szabályt.

Íme néhány öltözék, amit soha nem viselj esküvőn:

Bármi, ami feltűnő

Az esküvői öltözködés egyik legnagyobb szabálya, hogy soha ne öltözzük túl a menyasszonyt és a vőlegényt. Ennek érdekében kerüljük a flitteres báli ruhákat, a csillogó tiarákat, az extrán magas sarkú cipőket és minden olyan ruhadarabokat, amelyek elvonják a figyelmet a menyasszonyról. Az esküvő nem a megfelelő alkalom arra, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet.

Azt, ami a dress code-on kívül esik

Az esküvőn a leendő házaspár tiszteletére van, és megjelenésünknek is ezt kell tükröznie. Győződjünk meg arról, hogy a felvenni tervezett öltözék tiszteletteljes és megfelelő-e az eseményhez. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megtudjuk, a szertartáshoz mit szabad felvenni és mit nem. Sem túlöltözni, sem alulöltözni nem tanácsos. Ha nem tudjuk pontosan mit vegyünk fel, akkor forduljunk segítségül a tanúkhoz vagy végső esetben kérdezzük meg a menyasszonyt.

Fehér

Hacsak nem te magad vagy a menyasszony tilos fehér ruhát viselni (persze ha kifejezetten elő nem írják a meghívóban). Egy esküvőn csak és kizárólag a menyasszony visel fehér ruhát.  Ugyanígy el kell felejteni a fehér árnyalatait is, mint a pezsgő, az elefántcsont vagy a törtfehér. A menyasszony megérdemli, hogy övé legyen az összes figyelem és mindenki közül kitűnjön fehér ruhájában.

Hétköznapi öltözetként hordott farmer és tornacipő

Nem számít, ha a dress code hétköznapi öltözéket ír elő, farmert, pólót, rövidnadrágot és tornacipőt akkor sem illik esküvőn vendégként viselni. Mutassuk ki a tiszteletünket a menyasszony és a vőlegény iránt azzal, hogy nem a mindennapi ruháinkba öltözködünk fel. Férfiak kabátban és nyakkendőben jelenjenek meg, még akkor is, ha a meghívó hétköznapi vagyis casual jelleget ír elő.

Szűk darabok

Soha ne viseljen olyat, amely túl sokat mutat. Ilyenek a crop topok, a hálós ruhák, a túl rövid szoknyák, a meredek dekoltázsok és testhezálló ruhák. Ezeket tartogassuk  szórakozóhelyekre, mivel szintén elvonják a figyelmet a menyasszonyról.

Oda nem illő cipő

Amikor kitaláljuk, hogy mit veszünk fel az esküvőre, gondoljuk át azt is, mi illik a környezethez és az esküvő helyszínéhez. Ha az esküvőre valahol a természetben kerül sor, mondjuk a Balaton partján vagy egy mezőn, akkor nem biztos, hogy egy magassarkú cipő jó ötlet. Semmi szükség arra, hogy egész este tűsarkúval küszködjünk a fűben, vagy udvariatlan módon idő előtt távozzunk, mert lábunk nem bírja tovább a strapát.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!