Ezekért a filmekért imádjuk Ewan McGregort

-

Túl az ötödik ikszen még mindig ugyanolyan elképesztően sármos a filmvásznon, mint húsz évvel ezelőtt. A jólfésült, angyalarcú kinézet mellett énekhangja is lenyűgöző, melyet több romantikus vígjátékban is hallhattunk. Születésnapja alkalmából összeszedtük a legemlékezetesebb filmes alakításait.

1. Moulin Rouge

Fotó: Mafab

Habár nem ez volt élete első egész estés filmje, pályájának egyik meghatározó szerepét játszhatta el a nincstelen író, Christian bőrébe bújva, aki Párizs leghíresebb múlatójában, a Moulin Rouge-ban szeret bele egy gyönyörű kurtizánba. A film alapját Alexander Dumas Kaméliás hölgye adta, és igazi csemege a romantikus musical rajongóknak, számtalan fülbemászó dallal.

2. Pokolba a szerelemmel

Fotó: Mafab

Egy ízig-vérig romantikus vígjáték a nemek harcáról, mely a ’60-as évek feminista mozgalmait igyekszik kiparodizálni. McGregor egy igazi nőcsábász férfit alakít, aki New York összes nőjét megkapta már, kivéve egyet. A szőke Barbara Novákot, aki bestsellert írt arról, mennyire nincs szüksége a nőknek a szerelemre ahhoz, hogy megélhessék saját vágyaikat. Főhősünk eltökélt szándéka pedig nem más, hogy bebizonyítsa ennek ellenkezőjét.

3. Star Wars

Fotó: Mafab

Karrierjének fontos állomása volt a Csillagok Háborúja első rész, melyben Ewan alakította Anakin Skywalker – a későbbi Dart Vader nagyúr – mesterét. A színész saját bevallása szerint régi vágya vált valóra ezzel a szereppel, hiszen ő maga is nagy rajongója a szériának. Ebben a filmben a simára borotvált arcot végre dús arcszőrzet váltja fel, mely roppant sármossá teszi őt.

4. Nagy Hal

Fotó: Mafab

A Tim Burton által rendezett különös drámában egy haldokló édesapát és a fiát láthatjuk, ahol a fiú szeretne minél többet megtudni felmenőjéről, mielőtt késő lenne. Az öreg pedig szürreális meséin keresztül próbálja meg bemutatni fiatalkorát és egész életét, melyet McGregor alakításával élheti át a néző. Vajon tényleg csak a képzelet szülte a történeteket?

5. Amerika pasztorál

Fotó: Mafab

A pulizer-díjas író, Philip Roth regényéből készült film főszereplője maga a megtestesült amerikai mintapolgár, aki kesztyűgyárat vezet, felesége nem más, mint a korábbi szépségkirálynő. Az Ewan által alakított Seymour tökéletesnek tűnő életét egyetlen dolog árnyékolja be, a súlyos dadogással küzdő lánya. Mit tehet egy apa, hogy enyhítse gyermeke szenvedését annak tökéletlensége miatt? Van, hogy szülőként oly keveset.

6. Barátom, Róbert Gida

Fotó: Mafab

Ahogy minden gyerek, Róbert Gida is felnőtt, magára hagyta barátait a Százholdas Pagonyban. A munkájának élő Christopher teljesen eltávolodott családjától, ám egy véletlen során ismét összetalálkozik gyerekkori barátjával, Micimackóval. A nosztalgiázást követően elhagyja aktatáskáját, amit Mackónak és barátainak kell visszajuttatni hozzá, mielőtt a férfi elveszíti az állását.

7. Álom doktor

Fotó: Mafab

Elsősorban Stephen King és a misztikus horror rajongóinak ajánljuk a filmet, mely a Ragyogás című mű egyenes folytatása. Ewan McGregor a már felnőtt Dannyt alakítja, akit nem hagynak nyugton gyermekkori rémálmai, ezért elhatározza, hogy visszatér a hegyre és végleg leszámol az őt kísértő démonokkal és kísértetekkel.

8. Angyalok és Démonok

Fotó: Mafab

Létezik az a mondás, hogy a Gonosznak sok arca van, de mind közül a legrosszabb, mikor az Erény álarca mögé bújik. Nos, ez teljesen helytálló Dan Brown híres regényéből készült filmben, ugyanis McGregor igazi jófiúnak adja el magát, miközben ördögi tervet sző a hatalom megszerzésére a Vatikán falain belül.

5 ikonikus filmszerep a szülinapos Amanda Seyfriedtől

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!