spot_imgspot_img
spot_img

Ezeken a strandokon a kutyák is fürödhetnek

-

Article Top Ad (AdSense)

Országszerte több helyen kialakítottak olyan fürdőhelyeket, ahol a nagy melegben a kutyák is hűsölhetnek és úszhatnak egy jót. 

Mi kutyatulajdonosok folyamatosan keressük azokat a helyeket, ahol szívesen látják kedvenceinket. Így van ez nyáron is a strandszezonban, amikor nem csak az a fontos, hogy mi gazdik jól érezzük magunkat, hanem azt szeretnénk, ha kutyagyerekeink is pancsolhatnának és nagyokat játszhatnának a vízben. Ezért most összegyűjtöttük, hogy melyek azok a helyek hazánkban, ahová bátran mehetünk kutyusunkkal is bizonyos szabályok betartása mellett.

A Balatonnál:

Balatonföldvár – Kutyabarát strand

kutyastand-úszás-kutya
Fotó: flickr.com

Az egyik legnagyobb területen kialakított kutyastrand, ahol rengeteg fa alatt húzódhatunk árnyékba, ha éppen nem a vízben frizbizünk vagy labdázunk kedvencünkkel. Az igényes és kutyaillemhellyel ellátott partszakaszról a kutyák egy remekül kialakított rámpáról juthatnak a viszonylag hamar mélyülő vízbe. A strandra nem kell belépőt fizetni.

Fonyódi Kutyás Fürdőhely

kutyastand-úszás-kutya
Fotó: flickr.com

Az egyik legnépszerűbb fürdőhely a kutyás gazdik körében a Balaton legrégebbi kutyás fürdőhelye. A kikötő mellett kapott helyet a körbekerített és hatalmas területen lévő és folyamatosan megújuló strand, ahol sok fa, kutya WC és futtató rész is rendelkezésre áll, hogy minden kutyus jól érezze és alaposan kijátszhassa magát.

Budapest környékén:

Kutyauszoda Gödöllőn

kutyauszi-kutyaúszás
Fotó: Kutyauszi-Dog Hotel Facebook oldala

Igaz nem kifejezetten strand és nem is csak nyáron, de remek program és sok kutyusnak segítség lehet a Kutyauszi. Ide nem csak hűsítő céllal érkezhetnek a kutyusok, hanem akkor is, ha felesleges kilóktól kell megszabadulniuk, ha bizonyos mozgásszervi betegségek esetében terápiás célból, vagy ha éppen viselkedési zavarokat kell kezelni, ezért a kutya lemozgatása, lefárasztása szükséges.

Dunakeszi kutya strand

kutyastrand-kutya
Fotó: Jeremy Perkins/unsplash.com

Szerencsére nem kell a Balatonig menni, ha mártózni szeretnénk egyet kutyánkkal, mert Budapesthez közel is remek fürdőhelyeket találhatunk. A dunakeszi révnél lévő másfél kilométeres békés partszakasz sok kutyus kedvence és a belépés ide is ingyenes, viszont a part mentén több büfé is található, így akár családi piknikkel egybekötött fürdőzés is lehet, hogy kedvencünk mellett az egész családnak jó legyen.

Kisoroszi Szigetcsúcs

A Szentendrei-sziget végére mindig érdemes elkirándulni, mert kevés vadregényesebb és hangulatosabb hely van. Igaz, nem kimondottan kutyás strand, de szerencsére a kemping területén a társas együttélés szabályait betartva a felelős gazdik ebei bemehetnek a Duna hűsítő vízébe.

A Velencei-tónál:

Velence – Drótszamár kemping

A velencei kemping területén kialakított és táblával jelölt kutyastrandon kutyusunk is bemehetnek a vízbe. A jól kiépített és hosszú partszakaszon fokozatosan mélyül a víz, így kedvecnünk könnyen besétálhat, de akár be is ugorhat a vízbe. Szerencsére elég sok árnyékot adó fa alá húzódhatunk be, de büfék is vannak szép számmal, ha megéheznénk vagy megszomjaznánk a kánikulában. Belépődíj a kutyák számára is van.

A Tiszánál:

Mancsos Pancsoló Tiszafüreden

kutyastrand-kutya
Fotó: Brett Jordan/unsplash.com

Közvetlenül a tiszafüredi szabadstrand mellett találjuk a kutyák egyik kedvenc nyári fürdőhelyét, ahol hűséges társainkkal az árnyas fák tövében mi is együtt pancsolhatunk a Tisza-tóban. A sekély és védett kis öbölben nem csak az úszóbajnok kutyák szerethetik meg a vizet, de a félősebbek is. A belépés ingyenes és néhány perc sétára vendéglátóhelyek is várják a gazdikat.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

8 érdekesség a Dunáról, ami biztosan újdonság lesz

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!