Ezek voltak a legrosszabb filmek és alakítások-Arany Málna-díj 2022

-

A napokban rengeteget olvashatunk az Oscar-díjátadó eseményeiről és nyerteseiről. Azt azonban sokkal kevesebben tudják, hogy a legjobb produkciók, alkotások, színészi és egyéb filmes munkák mellett a legrosszabbak számára is létezik egy díj. Az Arany Málna az Oscar-díj ellenpólusaként működik. Az amerikai filmipar legrosszabb alakítást nyújtó színészeit, legrosszabb rendezőit és filmjeit jelölik erre a kellemetlen díjra. Lássuk, melyek voltak a „befutók” idén.

 

Az Oscar-díj paródiája

Az Arany Málna-díjra (Golden Raspberry Award) egyetlen színész, rendező sem vágyik. Egy díj, amit senki sem szeretne megnyerni, egy trófea, amit senki sem szeretne birtokolni. Az Arany Málnát John J. B. Wilson újságíró, publicista alapította 1980-ban.

A jelöltek listáját minden év elején, az Oscar-díjra jelöltek kihirdetése előtti napon hozzák nyilvánosságra. A „nyertesek” megnevezése február végén, március elején, az Oscar-gála előtti napon történik, ebben az évben tehát március 26-án. A díjazottakra az Arany Málna Díj Alapítvány kuratóriumának tagjai szavazhatnak.

 

Tarolt a Diana: A musical

A majdnem 2 órás, Diana hercegné életéről szóló Netflixes musical idén több kategóriában is elnyerte a kellemetlen díjat, meglehetősen pocsék produkciónak ítélték a zsűri tagjai. A legrosszabb filmnek, színésznőnek, női mellékszereplőnek, rendezőnek, forgatókönyvnek és zenének járó Arany Málnát is ez a musical vitte.

Mielőtt tovább nézed a kategóriákat, itt a Diana: A musical előzetese:

Jared Leto a Gucci-házban nyújtott alakításáért lett Arany Málnás

Jared Leto nagy átalakulóművész, képes iszonyatosan keményen lefogyni, majd bámulatosan meghízni egy-egy szerepért. 2014-ben Oscar-díjat nyert a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért. Ám ezúttal nem nyűgözte le a szakembereket az alakítása, a Gucci-ház mellékszereplőjeként ő is Arany Málnás lett.

legrosszabb színész
Jelenet a Gucci-ház filmből kép:port.hu

Bruce Willis, aki azóta bejelentette visszavonulását, külön kategóriát kapott, de egy nappal azután, hogy a színész családja nyilvánosságra hozta, hogy Willisnél afáziát diagnosztizáltak, az Arany Málna visszavonta a díjat.

Itt vannak a kategóriák és győzteseik:

Legrosszabb film:

Diana: A musical

Legrosszabb rendező:

Christopher Ashley (Diana: A musical)

Legrosszabb színész:

LeBron James (Space Jam: Új kezdet)

Legrosszabb színésznő:

Jeanna de Waal (Diana: A musical)

Legrosszabb férfi mellékszereplő:

Jared Leto (A Gucci-ház)

Legrosszabb női mellékszereplő:

Judy Kaye (Diana: A musical)

Legrosszabb filmes páros:

LeBron James és bármelyik Warner-rajzfilmfigura a Space Jamből

Legrosszabb forgatókönyv:

Diana: A musical

Legrosszabb remake, koppintás vagy folytatás:

Space Jam: Új kezdet

Arany Málna
Space Jam kép:port.hu

 

Az idei Oscar-gála botrányáról ebben a cikkünkben olvashatsz:

Botrány az Oscar-gálán – Videón ahogy Will Smith hatalmas pofont oszt ki Chris Rocknak

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!