spot_imgspot_img
spot_img

Ezek a zseniális színésznők alakították a filmvásznon II. Erzsébetet

-

Article Top Ad (AdSense)

Rengeteg tehetséges, kiváló színésznő alakította már II. Erzsébetet filmekben és sorozatokban egyaránt az elmúlt évtizedekben, és néhányuktól messzemenően lehengerlő alakítást láthattunk.

 

96 éves korában hunyt el II. Erzsébet, miután több mint 70 évig uralkodott Angliában. A Winston Churchill melletti uralkodástól kezdve egészen napjainkig, II. Erzsébet királynő ikonikus figurává vált, miután 1952-ben átvette a trónt. 25 évesen és hét független nemzetközösségi ország királynője lett: az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Pakisztán és Ceylon (ma Srí Lanka), valamint a Nemzetközösség vezetője. 

Az évek során számos színésznő vállalta el II. Erzsébet királynő szerepét a kis- és nagyvásznon egyaránt. A Netflix sikersorozatától, A koronától kezdve, II. Erzsébet királynőt több mint 100 filmben és tévéműsorban alakították. Ebből a mennyiségből két színésznő akadt, akit maga a királynő nevezett ki, hogy testesítse meg a képernyőn: Helen Mirren és Emma Thompson. Mindketten csakugyan a legjobb formájukat hozták, de vannak mellettük mások, akiktől nem kevésbé csodálatos színészi játékot kaptunk:

Claire Foy

Valószínűleg az utóbbi időben a legemlékezetesebb alakítások egyikét Claire Foy-nak köszönhetjük, aki a Netflixes A korona című sorozatban lehengerlő Erzsébetet nyújtott. A sorozat első-két évadában játszotta a királynőt, amely azzal veszi kezdetét, hogy megörökli a trónt. Sokan egyet értenek azzal, hogy a színésznő a megszólalásig hasonlít a 25 éves Erzsébetre. Claire Foy ezért a szerepért Golden Globe-díjat nyert.

Olivia Colman

Maradjunk még egy kicsit A koronánál, ugyanis a harmadik és negyedik évadban. Olivia Colman vette Foy helyét, mert a készítők szerették volna hitelesen ábrázolni az idő múlását, ezért is választottak egy idősebb színésznőt. Colman azt mondta, hogy ez volt az egyik legnehezebb szerepe, mert „zárt ajtók mögött nem tudjuk, milyen”. A színésznő Emmy-díjat és Globen Globe-díjat is nyert a szerepéért.

Imelda Staunton

Colman helyét hamarosan Imelda Staunton veszi át A koronában. Staunton fogja alakítani a királynőt az 1990-es évektől 2003-ig évekig, a sorozat ötödik és hatodik évadában. „Színészként öröm volt látni, hogy Claire Foy és Olivia Colman is valami különlegeset és egyedit hozott Peter Morgan forgatókönyveibe. Őszinte megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok egy ilyen kivételes kreatív csapathoz, és hogy bejuthattam A korona című sorozatba.” – mondta Staunton a The Hollywood Reporternek.

Helen Mirren

Helen Mirren olyan hitelesen és zseniálisan alakította Erzsébet a 2006-os A királynő című filmben, amely a királyi család válaszát meséli el Diana hercegnő 1997-es halálára, hogy mindjárt be is zsebelt érte egy Oscar-díjat! Ez mindent elárul a filmben látott teljesítményéről!

Emma Thompson

A Playhouse Presents antológiasorozatában van egy rész, a Walking the Dogs. Arról szól, hogy 1982-ben a Buckingham-palota őre, sétáltatni viszi a királynő kutyáit, és amíg távol van, Michael Fagan betör az uralkodónőhöz, akit nem más alakított, mint Emma Thompson. Sokan úgy vélik, neki sikerült a leginkább megformáznia Erzsébet jellegzetes arcvonásait.

Neve Campbell

Peter Richardson 2004-es paródiafilmjében, a Az ifjú Churchill kalandjaiban Neve Campbell alakítja Erzsébet hercegnőt, akibe a második világháború alatt beleszeret Winston Churchill.

Sarah Gadon

A 2015-ös A Royal Night Out című romantikus vígjáték a fiatal Erzsébet hercegnőt és nővérét, Margit hercegnőt mutatja be, amint egy éjszakára kiszöknek a Buckingham-palotából, hogy megünnepeljék az 1945-ös béke kihirdetését.

forrás: insider

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!