spot_imgspot_img
spot_img

Ezek a világ legdrágább dolgai

-

Article Top Ad (AdSense)

Szeretnéd tudni, mely tárgyak vagy épp helyszínek kerülnek a világon a legtöbbe? Belegondoltál már, micsoda luxus lehet birtokolni egy ennyire nagy értékű tárgyat? De vajon melyek ezek? Összeszedtük a listát, amely lerántja a leplet róluk!

1. A világ legdrágább autója

Az 1955-ös Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé 2022-ben a valaha eladott legdrágább autó lett, aukción 135 millió euróért kelt el.

Fotó: Wikipédia

A Mercedes-Benz 300 SLR (W 196 S) egy kétüléses versenyautó, amely részt vett az 1955-ös sportkocsi-világbajnokságon, mielőtt még abban az évben egy katasztrofális baleset és tűzvész le Mans-ban idő előtt véget nem vetett uralmának. Az autót „SL-R”-nek (Sport Leicht-Rennen, eng.: Sport Light-Racing) nevezték el, amelyet később „SLR”-re tömörítettek. Műszakilag a W 196 S a W 196 R-re épül, de némileg eltérő motorral rendelkezik, 3 literes űrtartalommal. Eredetileg Daimler-Benz készített két legális 300-as tükörreflexes kupét, amelyek ma Uhlenhaut Coupé néven ismertek. E két autó közül az egyik egykor a tervezőjének, a Daimler-Benz motorsport vezetőjének, Rudolf Uhlenhautnak a magánautójaként szolgált, innen ered a név.

2. A világ legdrágább hotele

A szerelem az óceán fenekén nem olcsó. A Lover’s Deep Luxury Submarine Hotel a világ legdrágább szállodája, éjszakánként 150 000 dollárért. Nem várhat el kevesebbet egy olyan szállodától, amely a víz alatt helyezkedik el egy igazi tengeralattjáróban. A St Lucia-i székhelyű szállodában nemcsak az éjszakát tölthetjük el, hanem egy életre szóló élményt is kínál saját kapitányával, magánszakácsával és inasával. 200 méterrel a hullámok alatt lélegzet elállító látvány nyílik az egész tengeri világra.

Fotó: Wikipédia

3. A világ legdrágább élelmiszere

Hagyományosan az emberek fekete szarvasgombát esznek, amely önmagában is drága. A fehér szarvasgomba azonban még drágább. Egy kiló friss fehér szarvasgomba ára 6000 és 10 000 dollár között mozog. A fehér szarvasgomba Olaszország Toszkána és Piemont régióiban található. Sajnos, mivel nagyon drágák, gyakran nem használják őket profi szakácsok.

Fotó: Wikipédia

Felhasználásával azonban fenomenálisan kiemelik az ételek ízeit. A szakácsok friss fehér szarvasgombát reszelhetnek az omlettre, hogy finom ízt adjanak. Egyes szakácsok még salátaöntetként is szívesen használják. Végül a fehér szarvasgombás vaj a hagyományos vaj magasabb osztályú változata, amely egyedi ízt biztosít.

4. A világ legdrágább ékszere

A Remény Gyémántja egy 45,52 karátos (9,104 g) gyémánt, amelyet eredetileg a 17. században nyertek ki az indiai Gunturban található Kollur bányából. Különleges kék színét a benne található bór vegyületnek köszönheti. A kő a Golconda gyémántok egyikeként ismert. A gyémántról szóló legkorábbi feljegyzések azt mutatják, hogy Jean-Baptiste Tavernier francia drágakőkereskedő 1666-ban vásárolta meg Tavernier Blue néven. A követ szétvágták, és átnevezték francia kékre. Tavernier 1668-ban eladta a követ XIV. Lajos francia királynak. 1792-ben ellopták, majd újra szétvágták.

Fotó: Wikipédia

A gyémántnak több tulajdonosa is volt, köztük Evalyn Walsh McLean, a washingtoni társasági képviselő, akit gyakran láttak rajta. A New York-i drágakőkereskedő, Harry Winston 1949-ben vásárolta meg a gyémántot, majd 1958-ban az Egyesült Államok Smithsonian Nemzeti Természettudományi Múzeumának adományozta, ahol állandó kiállításon látható.

Luxushajó a home office új alternatívája

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!