spot_imgspot_img
spot_img

Ezek a legklasszabb húsvéti programok idén

-

Article Top Ad (AdSense)

Évről évre egyre több település készül különleges programokkal a húsvéti időszakra. Kézműves foglalkozások, kirakodó vásárok, ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak, valamint számos zenei programmal is bővül a kínálat. Lássuk, hová érdemes menni húsvétolni 2023-ban.

Ibolya nap a Gödöllői királyi kastélyban

Fotó: unsplash

Húsvét vasárnapján és hétfőjén különleges húsvéti program várja a látogatókat Gödöllőn. A kisebbeket állatsimogató, barokk kori beöltözős játék, interaktív madár ismereti foglalkozás várja. Ezen kívül megnézhetik a János Vitéz daljátékot vagy Lázár Ervin: Négyszögletű kerekerdő c. mesejátékát is. A felnőttek sem maradnak program nélkül, a kastélyban tematikus körbevezetés is lesz, mely Sissi kedvenc virágát, az ibolyát helyezi középpontba. Megtudhatjuk, hogyan selfizne ma Erzsébet királyné és megcsodálhatjuk a vertcsipke készítést is. Lesz kézműves gyümölcsbor, valamint glutén mentes street food is.

Részletes program: https://kiralyikastely.hu/ibolya-nap-husvet-a-kastelyban-2023.html

Húsvéti Nyuladalom Siófokon

Fotó: unsplash

Az utóbbi évek legnagyobb sikerét a tojásfa készítés adta, így biztosak lehetünk benne, hogy aki Siófokon jár, maga is részese lehet a csodafa megalkotásának. És ha már tojás, a látogatók benevezhetnek tojás pucoló – és evő versenyre is, és megválaszthatják a Tojáskirályt. De hogy a nyulak se maradjanak ki a buliból, lesz Nyúlfutam a nagyobbaknak és Nyúl-derby a kisebbeknek, melyre bármilyen járműt, bicajt, rollert magukkal hozhatnak. Lényeg, hogy mozogjunk és érezzük jól magunkat! Természetesen kézműves vásár és foglalkozás is lesz, emellett számos zenei program is várja a látogatókat.

Részletes program: https://www.facebook.com/events/474721437686345/

Győri húsvéti forgatag

Fotó: unsplash

Győr belvárosában idén is izgalmas programok várnak. Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a vásári forgatagot, ahol különféle finomságok és kézműves termékek között válogathatnak. Lesz erdélyi mesemondás, húsvéti állatkák és más fajáték készítése a hagyományőrzés jegyében. Az esemény fő attrakciója pedig nem más, mint egy cumi fa lesz, mely azoknak a szülőknek segít, akik nagyon nehezen tudják leszoktatni kisgyermekeiket a cumihasználatról. Ők most jelképesen is megszabadulhatnak ettől a tárgytól.

Részletes program: https://mufegyor.hu/program/husveti-vasar/

Csokitojás festés a Zsolnay negyedben

Fotó: unsplash

Gondoltad volna, hogy tojást nem csak egyféleképpen lehet megfesteni? Bizony, aki felkerekedik és ellátogat a híres Zsolnay negyedbe, kipróbálhatja, milyen csokoládéval festeni a húsvéti csokitojást. De vajon kibírja anélkül, hogy meg ne egye a festő anyagot? A nagyobbak Mosonyi Éva népi iparművész segítségével készíthetnek hagyományos húsvéti tojást viaszírással.

Részletes program: https://www.facebook.com/events/669186054295984/

Idén is lesz hagyományőrző húsvéti vigadalom

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!