spot_imgspot_img
spot_img

Ezek a jelei, ha nem szeretnek eléggé

-

Article Top Ad (AdSense)

Minden emberi kapcsolatban előfordulnak véleménykülönbségek és ezáltal konfliktusok is. Mindig lesznek kihívások és megoldandó nehézségek de fontos, hogy ezekkel a partnerünkkel kéz a kézben tudjunk szembenézni. Ha ezeket a jeleket érzékeled a kapcsolatodban, érdemes elgondolkoznod annak jövőjéről, mert nagy igazság: jobb az egyedüllét, mint a társas magány vagy egy méltatlan kapcsolat.

1. Egyre kevesebb időt tölt Veled

Az ember legnagyobb kincse az ideje, és ahogy telnek az évek, jó esetben egyre inkább megválogatja azt, hogy kivel és mivel tölti el a napjait. Egy szeretteljes kapcsolatban mindig a társunk áll az első helyen, ő a legfontosabb. Ha valahogy te folyamatosan a második (rosszabb esetben harmadik és így tovább…) helyen kullogsz a munkahelyi teendők, vagy az újabb haverokkal történő házibuli után, akkor nem biztos, hogy érdemes sok energiát fektetned a kapcsolatba. Természetesen egy egészséges szerelemben mindkét félnek megvan a saját élete, hobbijai, barátai és ezzel nincs is baj. A baj akkor kezdődik, ha folyamatosan elhanyagolnak, és nem, nincs olyan, hogy nincs ideje Rád. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

2. Nem figyel Rád

Ha elkezded mesélni a főnököd újabb agymenéseit, vagy egy nehéz projektről esik szó, aminek megvalósítása elég komplikált feladatnak tűnik és ez Téged félelemmel tölt el, a szerelmes férfi meg fog hallgatni és tanácsot ad. Ha egy-két szóval letudja a mondandódat és egyből áttér a saját dolgaira, akkor sajnos hiányzik a szeretet a kapcsolatotokból. Nagyon jó példa még az a bizonyos telefonnyomkodás. Ha zombi üzemmódban görgeti a közösségi oldalakat, amikor együtt töltitek az időt, akkor tudatosítsd magadban, hogy sokkal értékesebb vagy annál, hogy így bánjanak veled. Elsősorban kommunikációval próbáld megoldani a helyzetet: jelezd a partnerednek, hogy nem érzed az odafigyelést és ha ez a jövőben sem változik, akkor jobb, ha véget vetsz a kapcsolatnak. Ha folyamatosan a szavadba vág, elfelejti, amit meséltél neki, vagy nem nyújt támaszt a nehéz időkben, akkor szintén ez a jó döntés.

3. Nem beszél a jövőről

Fotó: Femina

Ha kétségeid vannak a párod érzéseivel kapcsolatban, a legjobb ötlet, ha megfigyeled, hogyan nyilatkozik a jövőbeli dolgokról. Ha folyamatosan ködösít és nem ad egyértelmű válaszokat, amikor kettőtökről van szó, akkor valószínűleg nem veled tervezi azt. Megemlítetted neki, hogy elmehetnétek a karácsonyi vásárba forralt borozni, de eltereli a témát és homályos válaszokat ad? Akkor valószínűleg nem biztos abban, hogy még a decembert is együtt töltitek majd. Szintén ez a helyzet, ha nem tudsz vele későbbi programokat tervezni, például lefoglalni egy wellness hétvégét, vagy egy többnapos kirándulást. Aki igazán szeret, az boldogan fogja tervezgetni az elkövetkezendő időszak programjait is és lelkesedéssel dob be akár ötleteket is erre. Az elköteleződés a szeretet egyik legfontosabb ismertetőjegye.

4. Titkai vannak

Egész egyszerűen érezni lehet, ha valaki nem nyílt kártyákkal játszik egy kapcsolatban. Mismásol, kitérő válaszokat ad, nem mondja el, hogy merre jár? Dugdossa a telefonját, mindent jelszóval véd és nehezen is akarja megadni azt? Akkor valószínűleg van titkolnivalója. Az egészséges szeretetben a bizalom sarkalatos pont, tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy folyton ellenőrizgetni kellene a partneredet. Mindenesetre a titkolózás csak kétséget szül és ezek a kétségek bizonytalanságot okoznak és megkérdőjelezik az igazi szeretetet. Amit te megtehetsz, hogy biztosítod arról, hogy számíthat Rád minden körülmények között és nincs olyan dolog, amiről ne beszélhetne Veled. Ha továbbra is űgy érzed, hogy falakat emel közétek és egy külön életet él, akkor sajnos nem egyenrangú társként tekint Rád.

5. Füllentésen kapod

A szeretetteljes párkapcsolat alapja az őszinte és nyílt kommunikáció. Ez erősíti a kettőtök közötti köteléket és így érezheted magad biztonságban és szeretve egy partner által. Természetesen kölcsönös alapon működik és ha valamelyik fél inkább a hazudozást vagy bizonyos dolgok elhallgatását választja, a románccal nem terveznénk hosszútávra. Ha már nem először derül ki, hogy valótlan dolgot állít, máshol volt, mint amit előtte veled megbeszélt, akkor felmerül a gyanú, hogy vajon az érzéseivel kapcsolatban is ennyire „őszinte”? Egy kölcsönös egyenességen alapuló kapcsolat által olyan mély kötelék keletkezik két ember között, hogy fel sem merülne, hogy nem igazi a szeretet.

6. Belesüllyed a megszokottba

Fotó: Pixabay

Igen, az egyértelmű, hogy idővel egy kapcsolat dinamikája átalakul. A kezdeti rózsaszín köd után – jó esetben – elmélyül a szeretet és egymás kölcsönös tisztelete.. Ez viszont nem jelenti azt, hogy pár éves kapcsolat után már minden hétvégén a tévét kellene bámulnotok és semmilyen izgalmat nem csempészhettek a kapcsolatba. Mindig szükség van a tűz ébren tartására és a romantikára. Ha úgy érzed a párod már nem tesz erőfeszítést, akkor nagy az esély rá, hogy készpénznek vesz Téged és úgy van vele, hogy felesleges megerőltetnie magát. Ez a helyzet akkor is, ha már nem kezel nőnek, nem hoz virágot és nem is törekszik közös programokra, vagy arra, hogy újra és újra meghódítson.

8. Megszűnik az intimitás

És itt nem csak a szexre gondolunk. Emlékszel még milyen az, amikor minden percben a szeretett személy ölelésére és közelségére vágysz? Arra, hogy megérintsen, megpuszilja a homlokodat vagy csak összebújjatok egy esős őszi estén. Ezek igazi szeretet esetén szinte zsigerből, ösztönösen „jönnek” a másik fél felől, mert annyira vágyik a közelségedre. És igen, ha megritkul a szeretkezések száma, akkor is érdemes megkérdőjelezni a partnerünk szeretetét. Persze ennek még ezer más oka is lehet, újra visszatérünk az őszinte és nyílt kommunikáció fontosságára: mindenképp BESZÉLGESSÜNK az érzéseinkről a partnerünkkel, mielőtt elkönyveljük, hogy ő már nem szeret. Viszont nagyon sok mindent elárul róla, hogy mennyire figyelmes Veled az ágyban. Ha csak magára figyel – csak ő jut el a csúcsra – és ezután le is zárja az aktust, akkor ez az önző hozzáállás nem nagyon egyeztethető össze azzal, hogy valóban szeretne Téged.

Fotó: Shutterstock

9. Nem mutat be a családjának és a barátainak

Egészen jól alakul a dolog, egy párnak tűntök, de még nem találkoztál a családjával vagy a barátaival. A fontos ünnepeket és születésnapokat külön töltitek, ha családi programról van szó, egész hétvégére eltűnik és fel sem merül, hogy esetleg te is csatlakozz hozzá. Ha már több hónapja tart a kapcsolat és még mindig nem mutatott be a családjának, akkor feltételezhető, hogy nem szeretett meg igazán és nem tervez veled hosszútávra. Megérdemled, hogy a párod felvállaljon és büszke legyen Rád, ha pedig ez nem így van, az nem jelenti, hogy nem vagy elég jó: azt jelenti, hogy nem a megfelelő emberrel vagy együtt.

10. Állandóan kritizál

Soha semmi nem elég jó? Mindig talál benned kivetnivalót, nem jól áll az új ruhád, vagy elkezdhetnél sportolni, mert felszedtél pár kilót?  Valami baj mindig van Veled, vagy azzal, amit csinálsz és idővel sajnos ez megfertőzi a lelked. Elhiszed neki, hogy jelentéktelen vagy, semmit nem érsz és semmire nem vagy képes. Ez a bánásmód hosszú időre megnyomoríthatja az ember lelkét, ennél pedig sokkal többet érdemelsz. A szeretet és a másik bántása egész egyszerűen nem férnek meg egymás mellett. Aki szeret, szeretne boldognak látni és soha nem bántana. 

Fotó: Femina

Olvasd el ezt is: 

Így szabadulj meg végleg a megfelelési kényszertől

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!