spot_imgspot_img
spot_img

Ez az új esküvő trend sokaknál kivágta a biztosítékot

-

Article Top Ad (AdSense)

Egyre többet hallani az újfajta esküvő trendről, ami miatt rendesen forrnak az indulatok. Egyesek lelkesen támogatják, mások szerint piszokság a gyerekmentes esküvő.

Ismerős számodra valamelyik jelenet?

A pap vagy a szertartásvezető épp a felolvassa a feleség szerelmi vallomását, a férj fogadalmát, mikor felsír az újszülött, és végigszirénázza a szertartást. A nyitótáncnál ész nélkül rohangálnak a gyerekek, és kiabálnak, mintha a majálison lennének. Összetortázzák a menyasszony ruháját. Szülők rohangálnak fejvesztve, mert a lurkó beverte a fejét, vagy összetörte a díszítést.

Neked talán nem ismerősek. De rengetegen vannak, akiknek igen, és nem biztos, hogy mosolygósan legyintve tudták így élvezni az esküvőjüket, miközben a kicsik finoman szólva is beárnyékolták életük legszebb napját.

Miről az új esküvő trend?

Nagyon egyszerű: a házasulandó pár kiköti, hogy nem lehet gyereket vinni az esküvőre. A vendégek nem hozhatnak kisembert, babát, semmilyen csemetét a szertartásra, de még a lagzira sem.

Természetesen a TikTokon – meg az Instán is – #childfreewedding hashtag alatt már temérdek olyan videót találni, ami tökéletesen ábrázolja azt: hogyan bombázhatják szét a gyerekek az esküvőt, valamint egyre többen fejtik ki ezzel kapcsolatban a véleményüket. Tengernyi a komment a posztok alatt, amik arról szólnak, mennyire megbánták, hogy az esküvőn ott voltak a kicsik, és mennyire rendben van az, ha nincsenek jelek.

Persze, ahogy mindig, most is két táborra szakadnak az emberek, és vannak, akik szerint szívtelenség azt mondani a vendégeknek: ne vigyék el a gyereküket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Essex CC Ceremonies (@essexceremonies) által megosztott bejegyzés

Miért kérheti a pár, hogy ne hozzanak a vendégek gyereket?

Nos, az első bekezdés alapján… a párok általában három ok miatt kérhetik a gyerekmentességet. Az egyik nyilvánvaló ok: nem szeretnék, hogy a kicsik elrontsák életük legszebb napját, például azzal, hogy végigsírják a szertartást, vagy az összes képre, videóra bemásznak, ahonnan lehetetlenség lesz őket eltüntetni. Másrészt nem szeretnének aggódni amiatt, hogy a gyerek kárt tesz magában, és ez szorosan kapcsolódik a harmadik okhoz: nem szeretnék, ha a szülők halálra aggódnák magukat a gyerkőc viselkedése, esetleges balesete miatt, mivel úgy aligha lehet élvezni egy lagzit.

Szóval: elfogadható a kérés vagy bunkó?

Induljunk ki abból: általában, ha az ember esküvőjéről van szó, tökéletes napra vágyik. Kevés olyan ember van, aki azt mondja, jól van, becsúszhat pár gikszer, nem számít, csak az, hogy összeházasodjunk, meg együtt legyen a család. Sokan számolnak azzal, hogy úgyis lesz egy-két részeg vendég, kínos tószt, de nem biztos, hogy ezt szeretnék megfejelni egy rakoncátlan gyereksereggel is.

Mondani sem kell, léteznek jól nevelt gyerekek, vagy ha épp rázendítene a csecsemő a szertartás során, a szülő korrekten kivonulna vele.

Ám tömérdek az olyan is, aki képtelen megfékezni a csemetét. Márpedig sokan több millió forintot ölnek az esküvőjükbe ahhoz, hogy valóra váltsák az álmukat. Ezek alapján nyilvánvalóan jogukban áll meghatározni az esküvő „feltételeit”, elvégre róluk kell, hogy szóljon az az egy nap. Innentől kezdve, aki kézhez kapja a meghívót, amin ott áll, hogy szépen kérik a vendégeket, ne hozzanak gyereket, eldönthetik: megsértődnek, és nem mennek el, vagy megértőek lesznek, és esetleg kapva kapnak a lehetőségen, mert így végre nekik is lesz egy kellemes estéjük.

Jó néhány olyan pár van, akik abba is belegondolnak: mi a jó a vendégeknek, akik általában a szeretteik, barátaik. Ha folyamatosan stresszelnek, mert Denis, a komisz nem bír magával? Emiatt inkább a vacsora után le is lépnek, és esélyük sem volt jól érezni magukat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Atelier Studio Damon (@studiodamon) által megosztott bejegyzés

És ha már itt tartunk: mi a jó gyereknek? Mennyire kellemes egy babának vagy háromévesnek az esküvő? Mennyire fogja unni magát egy tízéves?

Szóval, nem feltétlenül kellene egyből lebunkózni azt, aki azt mondja, nem szeretne gyereket látni az esküvőjén, mert lehet nemcsak magának akar ezzel jót, hanem valójában mindenki másnak is.

Igazság szerint mindkét tábort meg lehet érteni

Ezek alapján lássuk be: tökéletesen meg lehet érteni a házasulandó párt is.

De azokat is, akik szeretnének elmenni a jeles napra, ám nem tehetik meg, hogy gyerekcsőszt fogadnak, vagy, nincs a közelében olyan rokon, akire rábízhatnák a gyereket. És teljesen normális az is, ha a szülő nem azt érzi: végre itt a lehetőség, hogy a gyerkőc nélkül bulizzon kicsit, hanem igenis szeretné magával vinni, hogy ne aggódjon érte, vagy mert egyszerűen így lenne számára teljes az élmény.

Szóval, lehet agyalni azon, milyen kompromisszumok léteznek. Mondjuk a szertartásról mellőzni a gyerekeket, ám a lagzin már ott lehetnek, de az is lehet: túl van spilázva ez a kérdés. Mindenki döntsön a legjobb belátása szerint, akár a feltételek szabásáról van szó, akár arról, hogy elmenjen-e a gyerekmentes esküvőre.

Kutyaházasság: divat lesz esküvőt szervezni a kedvenceinknek?

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!