Vannak receptek, amik valamiért reflektorfénybe kerülnek a világhálón. Ilyen volt nemrégiben a TikTokon népszerűvé vált fetás-paradicsomos tészta is, most pedig egy almás palacsinta receptjét láthatjuk a neten egyre több helyen felbukkanni. Mi is kipróbáltuk ezt a roppant egyszerű receptet. Az almás-joghurtos minipalacsinta tényleg nagyon finom.
A YouTube egyik főzős csatornáján pár nap alatt majdnem 9 millióan látták
Ez a nem túl édes finomság egy szuper napindító lehet, a gyerekek kedvencévé is válhat. Az a legjobb benne, hogy hamar megvan és semmiféle főzőtudományt nem igényel. Az almával és reszelt citromhéjjal megbolondított palacsintácskákat ízlés szerint ízesíteni is lehet, lekvárral vagy porcukorral, kakaóporral.
Körülbelül 5-6 koronghoz az alábbiakra lesz szükséged:
- 1 db friss tojás (sárgája és fehérje is)
- 1 fél citrom reszelt héja
- 140 g liszt (leszitálva)
- 1 db nagy alma
- 150 g natúr joghurt
- 30 g cukor
- fél tasak sütőpor
Ha több korongot szeretnél készíteni, a hozzávalók mennyiségét arányosan növeld meg.
Elkészítés: Az almát jól mosd meg, vágd ketté, szedd ki a magokat belőle, majd pucold meg. Reszeld le, és tedd egy tálba. Egy másik tálba üsd le a tojást, keverd hozzá a cukrot és a joghurtot, valamint a reszelt citromhéjat. (A citromhéj el is hagyható, ha nem szereted.) A reszelt almát kavard bele ebbe a masszába. Majd jöhet a liszt és a sütőpor is, ezeket szitáld rá az almás pépre. Egy palacsintasütőben kevés olajon, alacsony lángon süsd ki a tetszőleges méretű korongokat.
Ha szeretnéd lekövetni a palacsinták elkészítésének menetét részletesebben is, itt megnézheted a majdnem 9 milliós megtekintésű videót:
A minipalacsinta receptjének videója
A TitkTokon terjedő paradicsomos-fetás tészta receptjét is elkészítettük, azt itt tudod megnézni:
Cikkeink hasonló témában: