Ez 2022 divatszíne

-

Kihírdették az év divatszínét, a befutó a 17-3938 Very Peri kékeslilás árnyalata lett.

A 2022-es év divatszínének megálmodása nem csupán egy tetszőleges árnyalat kiválasztása volt, hanem sokkal több és mélyebb jelentéssel bír. A divat diktálása nem csupán önkényes szeszély szüleménye, hanem emögött tudatos, precíz tudás és szakértelem rejlik.  A trendek reflexiók a világ történéseire, változásaira, kudarcaira és sikereire. Így született meg idei évünk divatszíne a 17-3938 Very Peri névre hallgató árnyalat.

A Pantone Intézet a legismertebb színkódrendszer kivitelezésével foglalkozó cég, amely 2000 óta minden decemberben kihirdeti az általa kiválasztott év színét.

Very Peri árnyalat
A Panton a Very Peri árnyalatot alkotta 2022-re
Fotó: elements.envato.com/muzychenkoolesya

A Pantone meténgkék és ibolyaszín izgalmas kombinciójának szimbolikája a világ dübörgő és dinamikus változására hívja fel a figyelmet. A Very Peri elnevezésű két színből álló árnyalat utal a digitalizálás robbanásszerű változásaira (itt gondolok a Facebookra) és abban rejlő rengeteg lehetőségre.

Az árnyalat megfoghatatlansága, ami adja a szín érdekességét. Izgalmas szimbóluma világunk kérdőjeleinek, ahol a bizonytalanságot kifejező színárnyalat rámutat arra, hogy nem tudjuk mit hoz a jövő. Ugyanúgy, ahogy nem tudjuk eldönteni, hogy ez most lila vagy kék, meleg vagy hideg árnyalat mi sem tudjuk megjövendölni az elkövetkező hónapokat. A Very Peri homályossága és bizonytalansága ellenére megidézi a nyári ég kékségét a levendula liláját, és ez a keverék optimizmussal és reménnyel tölt bennünket.

Very Peri
2022-es év divatszíne a kékes lilás Very Peri árnyalat
Fotó: elements.envato.com/ muzychenkoolesya

Mindannyiunk életvitelünket teljesen felforgatta az elmúlt két év. A mindennapjainkat alapvetően meghatározta, átformálta a covid-19 vírus. Megváltoztak a szokások, a rutinok, a kommunikációnk, akár a munkánk és sajnos sokunk egészségi állapota is.

De ezek között a változások között miben is nyújthat nekünk segítséget a Very Peri?

A korona vírus okozta válság után, akarva akaratlanul tiszta lapot szeretnénk az életünkben. Egészséget, biztonságot, boldogságot, új lehetőségeket, céljaink és álmaink valóra váltását. Ez a szín nem csupán egy divattrend, hanem egy kapaszkodó, hogy elérjük mindezt. Vegyük elő azt a tiszta lapot és fessük rá a Panton nyugalmat árasztó kék és energikus lila színek keverékét és kezdjük ezekkel az energiákkal a 2022-es évünket.

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!