Extravagáns és merész bútorok

-

Életnagyságú elefántok, bikák, rozmárok ölébe huppanva egy elvarázsolt világba kerülhetünk. Máximo Riera dizájner merész bútorait mutatjuk be.

A spanyol művész teljesen elrugaszkodott a népszerű kutyás és cicás tematikától. Állatfigurái az élővilág kevésbé kedves képviselői. Riera bútorai annyira meghökkentőek, hogy leginkább szórakozóhelyekre vagy klubokba lehet őket dekorációs kellékként elképzelni. A tereket illetően maga az alkotó ennél sokkal gazdagabb fantáziával rendelkezik, képein ez látszik is.

kép:maximoriera.com

Az elefántfotel, a vízilókanapé és a rozmárszék nem egy intim hangulatú kis kuckó lakberendezési tárgya akar lenni. A békák és polipok egyáltalán nem a minimalizmus jegyében születtek. Az egyedi megjelenésű bútorok limitált számban készülnek, leginkább acélból és bőrből. A groteszk trónok olykor több száz kilót nyomnak.

kép: maximoriera.com

A kreatív formatervező saját honlapjára igazán különleges módon állította kompozícióba ezeket a hatalmas ülőalkalmatosságokat. Ez az őrült fickó az extravagáns bútorait kiteszi az utcára, a forgalomba, elhagyott gyárépületekbe helyezi őket, hogy még ütősebb legyen a róluk készült kép. A kissé ijesztő poliptrónját pedig nemes eleganciával egy stégre illesztette.

kép: maximoriera.com

kép: maximoriera.com

Az alkotó honlapján további képeket nézegethetsz: http://maximoriera.com/

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!