Exkluzív, különleges Mercedes modellek

-

Az AMG az 55. születésnapját ünnepli – a vásárlók pedig exkluzív, különleges modelleknek örvendhetnek az évforduló kapcsán. A G-osztályra épülő „Edition 55” kiadás után most a kompakt kategória van soron: az A 35 4MATIC kompaktlimuzin, az A 35 4MATIC limuzin, a CLA 35 4MATIC Coupé és a CLA 35 4MATIC Shooting Brake különleges változata exkluzív AMG fóliázással tiszteleg a márka gazdag története előtt. Emellett 19 colos AMG könnyűfém keréktárcsák, „AMG” felirattal ellátott, ezüstkróm AMG tanksapka és sötét alumínium, „Edition 55” díszítőbetétek hangsúlyozzák az exkluzív modellek különlegességét. A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban is készülő évfordulós újdonságok 2022 novemberéig rendelhetők.

Az „Edition 55” modellek egyik különlegességét a kifejezetten gazdag alapfelszereltség adja. Az AMG Aerodinamikai csomag már első pillantásra is felkelti a figyelmet. Az első lökhárító nagyobb légbeömlőkkel és kiegészítő légterelőkkel kelt hangsúlyos benyomást, hátul pedig az AMG hátsó légterelő és a hátsó légkilépők kiegészítő légterelői, valamint a magasfényű, fekete diffúzor kap hangsúlyt. A szélcsatornában fejlesztett kiegészítők tovább fokozzák a nagysebességű menetstabilitást, így még kiemelkedőbb vezetési tulajdonságokat biztosítva. A fix AMG hátsó légterelő egyértelműen fejezi ki a kompromisszumok nélküli menetdinamika iránti vágyat. 

Az AMG Night és az AMG Night II csomagok szintén az „Edition 55” modellek dinamikus megjelenését fokozzák. Az első légterelők, az AMG oldalsó küszöbök betétjei, az ablakkeretek és a külső visszapillantó tükrök házai is magasfényű fekete színben pompáznak. Emellett a kipufogóvégek betétjei sötétkróm kialakítást kapnak, miközben a hővédő hátsó ablakok is sötétítettek. Az exkluzív látványvilágot az AMG-specifikus hűtőrács lamellái, valamint a modellfeliratok magasfényű fekete kialakítása teszi teljessé.

Az „Edition 55” modellek további megkülönböztető jegye a kompakt modellek esetében a Kozmosz-fekete vagy Digitális-fehér metálfényezés. A fényezéshez illő fóliázással a jármű mindkét oldalán látható a hagyományos AMG embléma, amely hátrafelé haladva szürkéből átlátszóba megy át. A 19 colos, sokküllős AMG könnyűfém keréktárcsák matt titánszürke alapszínnel és magasfényű peremmel izgalmas kontrasztot adnak mindehhez. Az ezüstkróm AMG tanksapka AMG felirattal szemlélteti a részletek iránti elkötelezettséget.

A belső térben a vörös és a fekete kontrasztja dominál. Az AMG Performance ülések kéttónusú, klasszikus vörös/fekete bőrkárpitozást kapnak. A mikroszálas DINAMICA AMG Performance kormánykerék „Edition 55” logóval és fekete, 12 óránál található jelöléssel emlékezik meg a márka 55. születésnapjáról. Az AMG ajtóküszöbök vörösen megvilágított AMG felirattal rendelkeznek, a fekete AMG lábszőnyegek pedig kimagasló minőségű velúrral, vörös kontrasztvarrással és vörös színű „Edition 55” felirattal fokozzák az ünnepi modellek exkluzivitását. A belső tér különleges hangulatáról a sötét árnyalatú, AMG szálcsiszolt alumínium díszítőbetétek is gondoskodnak, amelyek különleges „Edition 55” kialakítással, vörös/fekete betéttel és AMG felirattal nyújtanak egyedi látványt.

Az alapfelszereltség részeként az autóhoz jár egy egyedi AMG beltéri autóponyva is elegáns fekete színben, ezüst AMG logóval. A jól szellőző külső réteg különösen ellenálló műszálas anyagból készült, míg a flanel belső rész megóvja a garázsban az autót a portól és a karcolásoktól.

Az exkluzív különleges modellek már rendelhetők bruttó 5.596.890 Ft-os áron. A limitált számban piacra kerülő autókat Mercedes-Benz kecskeméti gyáregysége is gyártja.

A Mercedes-AMG sikertörténetének 55 éve

A vállalatot 1967-ben Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher mérnökök alapították, hogy folyamatosan bővülve komoly hírnévre tegyenek szert a nagyteljesítményű sportautóik révén, amelyek gerincét a motorsportban elkönyvelt sikerek, valamint az igazán különleges utcai autók adták. Mára az affalterbachi központú cég a Mercedes-Benz Group AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata és a cégcsoport nagyteljesítményű modelljeit gyártó élcsapat. A több mint 2000 alkalmazottal rendelkező vállalat működésének középpontjában a „Driving Performance”, azaz a nagyteljesítményű vezetési élmény áll, amely egyesíti az AMG legfontosabb erősségeit: a csúcstechnológiát, a dinamika iránti szenvedélyt, valamint a vágyakat keltő termékeket.

A jelenlegi Mercedes-AMG portfólió több mint 50 modellből áll 306-tól egészen 843 lóerőig – utóbbi egyben Affalterbach első hibrid modellje, a Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE. A kínálat a különböző karosszériájú nagyteljesítményű autóktól a saját fejlesztésű sportautókig terjed, mint például a 4-ajtós Mercedes-AMG GT és az új Mercedes-AMG SL. A motorok fejlesztése a piaci igényeknek és az ügyfelek kívánságainak megfelelően történik, a kínálat pedig különösen hatékony belső égésű erőforrásokat tartalmaz négy-, hat- vagy nyolchengeres kivitelben. Emellett a Mercedes-AMG következetesen halad a jövő nagyteljesítményű vezetési élménye felé: az E PERFORMANCE elnevezés alatt érkező nagyteljesítményű hibrid modellek saját fejlesztésű hajtáslánctechnológiával rendelkeznek, kamatoztatva a Formula 1-ben gyűjtött tapasztalatokat. A portfólió magában foglalja a csoport saját EVA2 platformján alapuló tisztán elektromos AMG modelleket is. A közeli jövőben teljesen független akkumulátoros elektromos AMG modellek is érkeznek, amelyek új, teljes mértékben házon belül fejlesztett elektromos alapokra épülnek (AMG.EA).

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!