spot_imgspot_img
spot_img

Európa egyik legjobb pizzázója Budapesten! A Digó-pizzák közelről

-

Article Top Ad (AdSense)

A Big 7 Travel elkészítette a legjobb európai pizzázók 2021-es listáját, amelyre örömünkre két magyar pizzázó is felkerült. A Kemencés Pizza a lista 46. helyén végzett, a Digó Pizza pedig az előkelő 8. helyre került, így benne van a top 10-ben. Megnéztük, megkóstoltuk a Digó pizzéria pizzáit Budapesten.

 

Európa legjobbjai közt 

A listát nem csupán a tészták és feltétek kóstolásával készítették, ugyanis a Big 7 Travel alapos online kutatómunkát is végzett a pizzériákkal kapcsolatban. Megnézték többek között a korábbi kritikákat, vendégvéleményeket, ranglistákat, online jelenlétet, hangulatot, és ár-érték arányt is.

pizza
kép: https://www.facebook.com/digopizza

 

Vékony tésztájú, pöttyös szélű prémium pizzák

Az ízlelés előtt az étel látványa is része az étkezés örömének. A Digó pizzák mindegyikének sajátos formája van, nem a szabályos kör alakú, pizzaszeletelővel szétkapható tésztáról van szó.

Avatatlan szem talán bakiszerű égésnyomoknak véli a sötét pöttyöket a tészta szélén, és persze mi sem vagyunk gasztrobloggerek, sem pizzaszakértők, így el kellett merülnünk a nápolyi pizzák sajátosságainak világában a Digó segítségével.

A nápolyi pizzának a tésztája az egyik sármja. A legalább egy napig tartó kelesztésnek köszönhetően rendkívül ízletes, puha, középen vékony, de a széle – hirtelen sütés által – akár 2 cm magasra felpuffadt, kívül roppanós, levegősen könnyű tészta keletkezik, amelyen jól láthatóak a fatűz lángjának köszönhető jellemző sötét pöttyök.

Finom pizza
kép: https://www.facebook.com/digopizza

Mi a budapesti, Kazinczy utcai Digóba mentünk. Érdemes követni a Digó Facebook-oldalát, hogy hol tudunk a pizzájukból helyben fogyasztani, mert Pesten mostanában leginkább itt. Szigligeten, Balatonakarattyán azonban szintén lehetőség van a nápolyi pizzák ízlelgetésére.

finom pizza-Digó pizzéria
kép: bcoolmagazin

Nemrégiben Kalas Györgyivel készítettünk interjút, aki a Sandwich grófja és a nápolyi pizza szórakoztató kulináris kultúrtörténetében sokat írt, és mesélt is nekünk a nápolyi pizzákról. Ha érdekel, itt a cikk elolvasható: Izgalmas tények kedvenc ételeinkről.

 

Különleges alapanyagok, paradicsom a Vezúv mellől

Visszatérve a Digóhoz, itt a fatüzeléses nápolyi kemencében 480 fokon, kevesebb, mint 90 másodperc alatt sül ki a hosszúkelesztésű tészta a legkiválóbb olaszországi feltétekkel.

Azt mi is tudtuk pizzaszakértelem nélkül is, hogy a San Marzano paradicsomot a paradicsomok Ferrarija-ként emlegetik. Magyarországon elsőként itt kóstolhatunk a Vezúvon termett San Marzano paradicsomból készült pizzát, amely a vulkanikus talajnak köszönhetően igazán gazdag, máshoz nem hasonlítható ízzel varázsol el mindenkit. Az olasz DOP eredetvédettségi minősítés jelenti, hogy kizárólag megadott régióban termett az adott alapanyag.

Digó pizza, finom pizza
kép: facebook.com/digopizza

Bianca megbolondítva

Kóstolónak a Bianca pizzát választottuk, amin Fior di Latte mozzarella, pecorino romano, friss bazsalikom, extraszűz olívaolaj van, kértünk rá érlelt finomságot, Coppa sonkát is.

Digó pizza
kép: bcoolmagazin

Reméljük, a pizzafanatikusok nem vetnek meg érte, de a másik pizzánkat, a Burrata&Coppola elnevezésűt rukkola nélkül kértük.  Ezek a jellegzetes megjelenésű pizzák valóban nem tömősek, nincs utánuk telítettség-érzése az embernek. Nincs belőlük xl-es, nagy családi méret, este még dobozból előkapható szélek, ez egy más dimenziójú pizzázás. Az ízek élményében kell elmerülni.

Digó pizza
kép:bcoolmagazin

Az azonban mindenképp kiemelendő és fontos: ennek a pizzának nem tesz jót, ha megsétáltatjuk, dobozba zárva hazavisszük, mert gumissá válik a speciális tészta.

Érdemes követni a Digó Facebook-oldalát, mert egyre több helyen tudunk a pizzájukból helyben fogyasztani.

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Különleges fagylaltok – extrém formák és ízek

Aranypalacsinta és más extrém finomságok

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!