Magyar és trendi – Megnyitott a Nudli!

-

Új gasztronómiai élménnyel gyarapodott Budapest: megnyitott a Costes Group és Jókuti „Világevő” András társulásában a Nudli Hungary.

Már egy ideje rebesgették gasztronómiai körökben azt a hírt, miszerint készülőben van egy gasztronómiai koprodukció, ami a maga nemében egyedülálló. Különlegessége több okból adódóan felkeltette a szakma érdeklődését. A tulajdonosi háttér egészen egyedi. Jókuti Andrást már sokan ismerhetik, hiszen régóta a gasztronómia elhivatott hírnöke. Ő az, aki elmondhatja magáról, hogy számtalan éttermet járt végig, megismerve szinte az összes spektrumát a vendéglátásnak. Rengeteg Michelin-csillagos éttermet végigkóstolt, és nem csak hazánkban, hanem a világ számos pontján is. Kritikái, írásai révén betekintést nyerhettünk egy különleges világba, mely számára egyértelműen szerelem. Nemrégiben a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny házigazdájaként ismerhette meg a szélesebb közönség. Bár nem csak a vendégasztal mellől, hanem a konyhákból is ismeri a vendéglátás világát, és a séfek közül is sokan figyelnek szakmai tanácsaira, mégis teljesen új dologba vágott ezzel. Tulajdonostársa, Gerendai Károly, aki a Costes Group, a Sziget Fesztivál, és a Michelin-csillagos éttermei révén már régóta részese, vezető egyénisége a magyarországi gasztronómiának, nagy segítség volt a Nudli létrejöttében. A koncepció egy jövőbe tekintő, innovatív, és igazán hazai csengésű vállalkozás, hiszen létrejötte két olyan embertől származik, akik hisznek, és tesznek a honi vendéglátásban.

Az már most egyértelmű, hogy határainkon belül, és határainkon túl is gyorsan híre fog menni, már csak a tulajdonosi háttérből adódóan, ugyanakkor egy teljesen egyedi alternatívával szolgál az étterembe járó közönségnek. Már a nevéből is kisejlik, mennyire fontosnak tartották a magyaros megjelenést, ezzel pedig nem csak a magyar közönséget, de a külföldi vendégeket is megfogják majd. Ez azért is egyértelmű, mert a „tészta nyelve” nemzetközi. Nincs olyan földrész, ahol ne fogyasztanák, és ne szeretnék. Végre egy hely, ahol igazi, hazai, tradicionális magyar tészták kelnek életre, mégpedig házilag gyúrt formában, amivel be tudják mutatni, hogy igenis vannak nekünk is hagyományos, remek tésztaételeink.

Leginkább klasszikus tésztaételekkel rukkolnak elő, amit mindig mindenki szívesen fogyaszt, elsősorban főtt tésztákkal. Természetesen kiváló alapanyagokból készítik az ételeket, amik közt megtalálhatjuk például a csuszát serpenyőben pirítva, kemencében átsütve, a krumplis tésztát, a káposztás tésztát, és még jó néhány különlegességet, mint például a lecsós galuskát. Előétel fronton leveseket, hazai felvágottakat kaphatunk; desszertnek pedig választhatunk vargabélest, mákos nudlit, és somlói galuskát.

A Nudli tehát megnyitott, a covid által behatárolt lehetőségekhez mérten egyelőre kiszállításra és elvitelre, de amint lehetőség nyílik rá, az Október 6-a utcában szélesre tárják kapuikat.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!