Erre figyelj, ha vállalkozást akarsz indítani

-

Újévkor sokan tesznek valamilyen fogadalmat, például hogy többet járnak edzeni, többet fognak olvasni vagy épp egészségesebben táplálkozni. De akadnak olyanok is, akik régóta dédelgetett álmaikat szeretnék megvalósítani és önálló vállalkozásba kezdenének. A trendeket figyelembe véve érdemes azonnal az online térben értékesíteni és saját webshoppal indulni, hiszen a magyarok 2/3-a szokott online vásárolni. A nagy lelkesedés ellenére tervezéssel célszerű indítani a folyamatot és előre meghatározni a lépéseket. 

Sokakat inspirál az új év, egy új kezdet, és szeretnék mielőbb elindítani a saját vállalkozásukat. Azoknak, akik az internet adta lehetőségeket szeretnék kihasználni, nem szabad megfeledkezni néhány fontos mozzanatról, mielőtt elindítják a vállalkozásukat. A Shoptet webshopkészítő platform szakértői 5 területre hívják fel a figyelmet, amit érdemes átgondolni.

Fotó: Envato Elements

  1. Jogi lépések: El kell dönteni, hogy egyéni vállalkozóként vagy céget alapítva szeretnénk-e elindítani a vállalkozást. Ez nem csak a számlázás miatt, de a webshop indításához is elengedhetetlen. A weboldalon fel kell tüntetni a céges adatokat, a székhelyet, elérhetőségeket és nem szabad megfeledkezni az általános szerződési feltételekről sem. 
  2. Termék, szolgáltatások ára: Nagyon fontos, hogy a célcsoportnak és céloknak megfelelő árat alakítsuk ki. Mindehhez elengedhetetlen versenytárselemzéssel indítani és megvizsgálni a piaci viszonyokat. 
  3. Üzletvitel: A webshop elkészítése előtt meg kell tervezni az üzletvitelt, hogy már felkészülten kezdjünk neki az online áruház létrehozásának. Érdemes előre megtervezni, hogy mi lesz a vásárlás folyamata, hogyan juttatjuk el a termékeket a vásárlóknak.
  4. Webshop elkészítése: Három opció közül választhatnak az online vállalkozást indítók. A legtöbb időt és erőforrást igénylő folyamat saját fejlesztő csapattal egy új webáruházat készíteni. Lehetőség van egy alap webshop modult megvásárolni és azt tovább bővíteni, testre szabni néhány programozó bevonásával. A harmadik opció, ha a vállalkozó maga a saját elképzelései alapján készíti el az online üzletét, egy olyan webshop bérlési platform segítségével, mint például a Shoptet. Ennek nagy előnye, hogy gyorsan és akár ingyenesen is el tudja indítani saját webáruházát, a 30 napos próbaidőszak alatt pedig ki tudja tapasztani, hogy milyen alkalmazásokra van szüksége.
  5. Marketing: Egyetlen vállalkozás sem lesz önmagától életképes, ezért mindenképp kell időt és energiát szánni a kommunikációra. Előre tervezetten, a lehetőségeinket kihasználva érdemes belefogni, így lehet sikeres a vállalkozásunk már az első évben.
Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!