Erősíti stratégiai és operatív menedzsmentjét a 4iG Csoport

-

A megnövekedett feladatok és a vállalatcsoport mérete miatt új irányítási struktúráról döntött az igazgatóság.  

  • Szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció. Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját. 
  •  Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát és ellátják a 4iG csoport operatív irányítását. 
  • A 4iG csoport szintű üzleti és operatív folyamatait Blénessy László üzleti általános vezérigazgató helyettes, valamint Tomcsányi Gábor operatív általános vezérigazgató- helyettes irányítja. 
  • A csoport pénzügyeinek irányítását Thurzó Csaba, gazdasági vezérigazgató-helyettes, az informatikai divízió irányítását Tápai Tamás, IT divízióért felelős vezérigazgató-helyettes; a távközlési terület irányítását Király István, telekommunikációért felelős vezérigazgató- helyettes látja el. 

A 4iG Nyrt., amely Magyarországon és a régióban is meghatározó infokommunikációs vállalatcsoport, szeptember 1-ig új szervezetet hoz létre. Teszi ezt annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye operatív irányítási folyamatait, illetve üzleti működését. Az új vállalatirányítási modell a 4iG növekedési tervei mellett támogatja a telekommunikációs és informatikai divíziók integrációs folyamatait, továbbá a társaságok közötti szinergiák feltárását és végrehajtását. A cégcsoport üzleti, stratégiai és pénzügyi működésében a kiemelt kulcsterületeken határozottabban jelenik meg a leányvállalatoknál a tulajdonosi kontroll. Az új modellben az operatív vezetés a mérethatékonyságának, az információk és a szaktudás koncentrációjának köszönhetően hatékonyabban szolgálja a vállalatcsoport üzleti érdekeit. 

 

A vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: 4iG Nyrt. Többségi tulajdonosa, Jászai Gellért a vállalatcsoport igazgatóságának elnökeként irányítja a tőkepiaci társaság stratégiáját.

Míg az általa felkért Fekete Péter, a cégcsoport új vezérigazgatója felel az operatív vezetésért, aki emellett közvetlen irányítása alatt tartja az akvizíciós folyamatokat és tőkepiaci területeket is. A telekommunikációs és informatikai divíziók stratégiai üzleti folyamatait az igazgatóság alelnökeként vezeti Linczényi Aladin, aki a vezérigazgatóval szorosan együttműködve vesz részt az operatív döntéshozatali folyamatokban is. A stratégiai döntések előkészítésének támogatására létrejön az elnöki kabinet, amelynek vezetője dr. Skultéthy Kinga lesz. 

„Akvizíciós stratégiánknak megfelelően, tudatosan építettük és bővítettük a 4iG csoportot az elmúlt években. Ennek köszönhetően számos, egymást kiválóan kiegészítő ágazati kulcskompetenciát egyesítő, jelentős kapacitásokkal rendelkező nagyvállalatot vásároltunk meg, amelyek jelenleg 6.200 munkavállalót foglalkoztatnak 3 országban és 16 fontosabb tagvállalatból állnak. A működési stratégiánk legfontosabb eleme, hogy a tagvállalatok ne csak külön-külön, hanem vállalatcsoportként is jól, és nagyobb hatékonysággal működjenek az üzleti eredményesség tekintetében, támogatva a további dinamikus növekedésünket is.” – mondta el Jászai Gellért, a cégcsoport elnöke. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!