spot_imgspot_img
spot_img

Érdekességek a sármos George Clooney-ról

-

Article Top Ad (AdSense)

1961. május 6-án született George Clooney, a kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. A sármos mosolyú, sokoldalú Clooney életéről és filmes szerepeinek kulisszatitkairól tudhatsz meg pár érdekességet. 

 

Szépségkirálynő anya és tévésztár apa

Hollywood egyik legjobbképűbb színészének tartott Clooney jó géneket örökölt. Nina Bruce Warren, a színész anyukája fiatalkorában szépségkirálynő volt az amerikai Ohio államban. A szülők itt, a szépségversenyen találkoztak. Filmes jelenetnek tűnhet, ha elképzeljük a zsűriben ülő Nick Clooney-t, ahogy kiszúrja magának a szép Ninát.

A szereplési vágyat tehát volt honnan örökölni. Az apa, Nick Clooney újságíró, bemondó és híradós volt. Roppant ismertté és népszerűvé vált az Államokban, saját reggeli tévéshow-ja volt, majd saját vetélkedője is, ahol fia, is többször megfordult. A család egyébként sokat jótékonykodott, a kis Clooney ezt az élményt is magába szívhatta. Clooney a béke nagykövete, s már évek óta részt vesz például az Afrikába irányuló humanitárius missziókban is.

 

Ross doktor szerepe

Az ír, német és angol származású Clooney apjának köszönhetően már nagyon fiatalon, alig 5 évesen kipróbálta magát a kamerák előtt. A média, a filmezés, a mások szórakoztatása a család életének szerves része volt. A középiskola elvégzése után a színészkedés elcsábította az egyetemről, nem fejezte be. Elvállalt mindenféle munkát,  árult női cipőket, de még építkezéseken is segédmunkáskodott. Közel egy évtizeden át vállalt kisebb-nagyobb szerepeket  sorozatokban, ám az áttörést, a felemelkedést a Vészhelyzet című  hozta meg neki. A nagysikerű kórházsorozat egy olyan műfajt teremtett, aminek egyik ikonikus alakja az általa életre keltett Ross doktor lett. Alakításáért díjak egész sorát nyerte el.

 

Sikerek a filmvásznon

A beindult karrier első állomásai: első filmes főszerepei a Peacemaker, a Batman és Robin, a Szép kis nap!, az Alkonyattól pirkadatig. 1999-ben készült, díjnyertes Sivatagi cápákban alakított Archie Gates törzsőrmester megformálásáért osztatlan kritikai elismerést kapott. Az első Oscar-díját  Sziriana című filmmel nyerte el 2005-ben a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Második Oscar-díját 2012-ben kapta Az Argo-akció filmjéért, melyben producerként működött közre. Láthattuk őt olyan remek produkciókban, mint az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, az Egek ura, a Műkincsvadászok, A Pénzes cápa, az Éjféli égbolt, és persze még sorolhatnánk a filmeket, hogy eljussunk egészen a tavaly mozikba került Beugró a paradicsomba romantikus vígjátékig, amelyben Julia Roberts a színész játszótársa. Kettejük közt annyira jól működik a kémia, hogy a forgatások alatt szinte mindent szétpoénkodtak.

Érdekességek George Clooney-ról
kép:port.hu

Egy szerencsés malacka

Max egy csüngőhasú malac, akit nem kifejezetten egy sztár ágyába képzelünk el, ám George Clooney annyira szerette a jószágot, hogy még oda is felengedte. A másfél mázsás állatot a színész a volt barátnőjétől, Kelly Prestontól kapta. Max igazi családtag lett, egyszer még meg is mentette gazdája életét. 1994-es los angelesi földrengés előtt percekkel felriasztotta őt, így biztonságos helyre tudott menekülni. Változó számok keringenek azzal kapcsolatban, hogy hány évesen halt meg a malac, de az biztos, hogy 16 évnél többet élt, és több mint másfél évtizedig boldogította az állatbarát színészt.

Szerelmek és fogadások

Az  első felesége Talia Balsam színésznő volt, akit 1989-ben vett el. Házasságuk pár évig tartott csak. A filmcsillag hosszabb ideig elzárkózott egy újabb házasságtól. 1993-as válása után megjegyezte, hogy sosem nősül újra. Színésznő kollégái még viccelődtek is vele, fogadásokat tettek. Michelle Pfeifer és Nicole Kidman fogadott vele 10 ezer dollárban, hogy 40 éves koráig apa lesz, de ezt a pénzt 2001-ben elbukták.

Ám később Clooney-ra  rátalált a nagy szerelem, 2014-ben feleségül vette a brit-libanoni származású ügyvédnőt, Amal Alamuddint. 2017-ben ikreik születtek, Ella és Alexander.

Ezeket is nézd meg:

4 izgalmas Kevin Costner-film

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!