spot_imgspot_img
spot_img

Engedélyezhetik az első egyadagos oltást

-

Article Top Ad (AdSense)

Új, egydózisú koronavírus vakcina érkezhet, ráadásul az új kutatások alapján a Pfizer oltása az eddigieknél is hatékonyabbnak bizonyul.

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta az egydózisú Janssen vakcinát, írja az ügynökség a Twitteren. Ha a szakértők javaslata alapján engedélyezik, ez lesz a negyedik engedélyezett és az első egydózisú oltás. Egyelőre ezt is a 18 év felettieknek ajánálják. Az Egyesült Államokban már február vége óta jóváhagyott oltás szállítását az anyaválalat április elsején kezdheti meg.

A többi vakcinához képest ebből már egyetlen adag is védettséget ad.

A súlyos betegség kialakulása ellen a klinikai vizsgálatok alapján 85 százalékban véd, a halálozás ellen pedig 100 százalékos védelmet nyújt.

A közös uniós beszerzésen belül Magyarország 4,36 millió adagot rendelt a cégtől a vakcinából – számolt be a 24.hu.

pexels.com

Időközben további kutatási adatok érkeztek a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus elleni vakcina kapcsán. Az izraeli oltási kampányban január 17-től március 6-ig rögzített adatokat elemezték. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az oltás még a korábban gondoltnál is nagyobb védelmet nyújt, 97 százalékos hatásossággal előzi meg a súlyos tünetekkel járó megbetegedéseket – írja a Pfizer közleménye nyomán a Telex.

A Pfizer és a BioNTech vakcinája a tünetmentes megbetegedéseket 94 százalékos hatásossággal előzi meg. Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium (MoH) elemzése szerint

két héttel a második dózis beadása után a vakcina már 97 százalékos hatásossággal előzte meg a súlyos megbetegedéseket és haláleseteket.

Az Európai Unió a következő két hétben további négymillió adag Pfizer-vakcinát kap, melyet az unió járványgócpontjainak szánnak – jelentette be szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Ezek a vakcinák az előre lekötött számon felül fognak rendelkezésre állni, és az uniós tagállamok lakosságarányosan igényelhetnek majd belőlük.

További cikkeink!

Még a csokinyuszi is vakcinával készül a húsvétra!

Covid-19 kontra tények, vakcinák, harmadik hullám

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!