Elindult Kapolcson a harmadik Bondoró Fesztivál

-

Utcás felvonulással, francia artista produkcióval, gólyalábasokkal és koncertekkel vette kezdetét az idei Bondoró Utcaszínház Fesztivál. Az esemény megnyitóján bemutatkozott az új helyre költöző Bondoró Színpad a kapolcsi Kecskekő Sátorhely területén, ott voltak az életre keltett Bondoró Figurák, s a hamvaiból új erőre kapó Bondoró Főnix madár is. 

A fesztivál megnyitóján Virág Zsóka igazgató és Márvány Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket és örömüket fejezték ki, hogy hosszú idő utána végre ismét felszabadultan lehet Kapolcson fesztiválozni. Majd Szendrei Virág Zsófia, a Bondoró projektmenedzsere ismertette az idei év újdonságait.

„Nagyon hálásak vagyunk Kapolcsnak, a fellépőinknek, a stábunknak és nem utolsó sorban a partnereinknek azért, hogy egy ilyen nehéz év után is meg tudjuk tartani a Bondorót. Ráadásul újult erővel. A Francia Intézetnek, a budapesti Olasz Kultúrintézetnek és a Wallonie-Bruxelles International együttműködésének köszönhetően a fesztiválon idén először lépnek fel nemzetközi artisták és utcaszínházi művészek, zömében itt, a Bondoró Színpadon. Emellett pedig a Bondoró Porondon és a Bordűrben is láthatunk még külföldi produkciókat. Összesen hat előadást mutatunk be ezen a hétvégén, amelyek három országból érkeznek. Belga, olasz és francia produkciók szerepelnek majd a repertoárunkban. Ezek közül az elsőt, az Instable című látványos artistaműsort Nicolas Fraiseau előadásában tekinthetjük meg péntek este. De más helyszíneken is bővült a programkínálatunk. Köszönettel tartozunk az Agrárminisztériumnak, valamint a Herman Ottó Intézetnek, hogy az együttműködő partnereink között tudhatjuk őket. Idén az is nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Bondoró a programjaival részese lehet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektnek.” – árulta el Szendrei Virág Zsófia

A hétvégén fellép a Bondoró Fesztiválon többek között a Tűzmadarak Cirkuszcsoport, Papito, az argentín bohóc, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció és a Firkin is. Emellett Tompos Kátya és Hrutka Róbert, valamint Egyedi Péter és a Sallai-Szabó duó is hallható lesz. Kapolcsra jön a Taurin Cirkusz, a Ziránó Színház és a Bélaműhely, valamint a Szamárfül Projekt és az Álomzug Társulat is. A hétvégét a Sena Live Band koncertje zárja. 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!