spot_imgspot_img
spot_img

Elindult a „Mellünk Egészségéért” Program

-

Article Top Ad (AdSense)

Magyarországon minden tizedik nő érintetté válik élete során mellrákos megbetegedésben. Éppen ezért jelent súlyos problémát, hogy hazánkban a nők 26%-a egyáltalán nem tudja, milyen jelek utalhatnak emlődaganatra, és hogyan kell az önvizsgálatot elvégezni – derül ki az AVON 2020-as mellrák témájú kutatásából. A szépségmárka évek óta szívügyének tekinti, hogy minél több nő figyelmét felhívja erre a súlyos betegségre, elhivatottan küzd azért, hogy edukálja őket a szűrővizsgálatok fontosságáról és az emlőönvizsgálat lépéseiről. Ezen célok támogatására rendezi meg a vállalat az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvánnyal karöltve, immáron ötödik alkalommal a „Mellünk Egészségéért” Programsorozatot, melynek keretein belül idén országszerte három helyszínen vehetnek részt ingyenes képzésen az érdeklődő egészségügyi dolgozók és egészségnevelők. 

Az emlőrák egyike a magyar nők körében leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedéseknek, amely nem megelőzhető, de időben felismerve, nagy eséllyel gyógyítható. Mégis évente több mint 2000 nő életét követeli hazánkban. Annak érdekében, hogy felhívják a nők figyelmét erre az egyre többeket érintő betegségre, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány az AVON együttműködésével egyedülálló edukációs programsorozatot működtet. Ennek során védőnők, háziorvosi asszisztensek, egészségügyi szakdolgozók és egészségnevelők vehetnek részt egy akkreditált képzésen, hogy az emlőrákkal kapcsolatosan bővítsék ismereteiket.

A „Mellünk Egészségéért” ingyenes programsorozat célja, hogy az egészséges életmódra nevelésben egyébként is oroszlánrészt vállaló szakemberek olyan plusz ismeretekre, illetve gyakorlati példákon keresztül extra tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével hatékonyabban hívhatják fel a nők és fiatal lányok figyelmét a mell helyes önvizsgálatára, a mammográfiai szűrések fontosságára és az emlőrák veszélyeire. 

emlőrák
„Fotó: Envato Elements”

A továbbképzés során olyan hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket kapnak a résztvevő egészségügyi dolgozók, amelyeket alkalmazni tudnak mindennapi munkájuk során. A szervezők a konferenciák programját minden alakommal az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve állítják össze. Valamint az igényeknek megfelelően módosítják, fejlesztik azt. Nagy figyelmet fordítanak az aktuális társadalmi trendekre és népszerű témákra, így idén az érdeklődők előadásokat hallgathatnak többek között: a daganatos betegek megfelelő táplálkozásáról, étrendjéről. Illetve az érintettek támogatásának módjairól, hogy a szakemberek a hozzátartozók részére is segítséget nyújthatnak a jövőben.  

„Hiszünk abban, hogy együtt erősebbek vagyunk és együtt jobban fel tudjuk venni a harcot az emlőrák ellen. A programunk olyan, az egészségügy területén dolgozó szakemberekre fókuszál, akik folyamatosan kapcsolatban vannak fiatal lányokkal és nőkkel. Célunk, hogy az ő segítségükkel még több nő figyelmét felhívhassuk az emlőrák veszélyeire és az önvizsgálat fontosságára”- nyilatkozta Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője. 

Az egyedülálló, ingyenes edukációs programsorozathoz idén még október 21-én Egerben és november 18-án Székesfehérváron csatlakozhatnak a szakemberek.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!